[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Liverpool – Arsenal
Plats: Anfield
Tid: 13.45
TV-sändning: Viasat Fotboll (visas även i Viasat Fotboll HD och på Viaplay.se).

PremierLeague

Liverpool och Arsenal hade som bekant väldigt fina säsongsinledningar. Medan Liverpool har mattats av en aning har Arsenal i desto högre usträckning fortsatt prestera, vilket innebär att de fortfarande toppar tabellen. Det är väldigt starkt av Arsene Wengers mannar, måste man säga.

För Liverpool handlar det inte längre om ligatiteln – om det nu någonsin gjorde det tidigare under säsongen. Nu handlar det om att knipa en eftertraktad plats i nästa säsongs upplaga av Champions League. Manchester Uniteds förfall under David Moyes innebär att en CL-plats är ’up for grabs’ på ett annat sätt än föregående säsonger. Liverpool slåss främst med Everton, Tottenham och just United om den fjärde CL-platsen.

I Liverpool är Glen Johnson och Daniel Agger fortfarande borta, men förväntas kunna träna för fullt nästa vecka. Mamadou Sakho, José Enrique och Lucas Leiva missar också matchen.

För Arsenals del kommer Jack Wilshere att testas sent. Mikel Arteta är skadefri trots smällen mot Crystal Palace. Vidare är detta den andra av sammanlagt fyra matcher som Mathieu Flamini är avstängd i. Theo Walcott är långtidsskadad.

* * *

Lite fakta från BBC:

– Liverpool har bara vunnit 1 av de 13 senaste matcherna mot Arsenal. 7 av dessa 13 har blivit kryss.

– Arsenal har 2 raka ligavinster på Anfield.

– Liverpool är obesegrade i sina 10 senaste liga- och cupmatcher på Anfield. På dessa har man tagit 9 vinster och spelat 1 oavgjord.

– Enligt Optas statistik har Liverpool gjort 29 misstag som har lett till målchans för motståndaren under den här säsongen. Det är flest i hela ligan.

* * *

Glöm inte heller att du kan göra en finfin affär på dagens match. Tack vare vår samarbetspartner Expekts erbjudande kan du som ny kund satsa upp till 1000 kr på matchen helt riskfritt! Lägger du ett spel på till exempel Liverpoolseger till 2.05 vinner du med en insats på 1000 kr hela 2050. Går spelet inte in får du pengarna tillbaka helt utan omsättningskrav och du kan ta ut dem omedelbart om du så önskar. Det finns med andra ord inget att förlora!

Så här gör du för att ta del av erbjudandet från Expekt.
1. Registrera ett spelkonto på Expekt och gör din första insättning till ditt konto.
2. Lägg ditt första spel på valfri sport/match med valfri insats.
3. Vinner du inte ditt första spel återbetalar vi hela din insats med riktiga pengar, upp till 1000 kr.

Klicka HÄR för att registrera ett nytt konto på Expekt.

4 kommentarer
  1. Fortsätter alltså vara misstag från våran del som gör att det andra laget lyckas göra mål. Lyckas vi ta bort dessa defensiva misstag så kanske vi lyckas med den där topp 4 placeringen.

  2. Tack för ännu en bra artikel. Jag tyckte det var intressant med
    ”- Enligt Optas statistik har Liverpool gjort 29 misstag som har lett till målchans för motståndaren under den här säsongen. Det är flest i hela ligan. ”
    eftersom Rodgers ”nya” sätt att spela handlar om att våg hålla i bollen och göra avgörande passningar hela vägen från målvakten till strikers. Får vi ner misstagen, vilket vi gör när vi tränar på att våga, så kommer topp 4 vara en självklarhet och att kriga för att ta en PL-buckla målsättningen.

    • Visst beror misstagen på att laget gärna vill spela sig ur situationer, men det finns andra klubbar som också vill spela sig ur trängda situationer på egen planhalva. De gör dock inte lika många misstag som leder till målchanser för motståndarna. Kanske är Liverpool lite naiva/överambitiösa sett till spelarmaterialet?

  3. Framförallt så länge vi har G J , K T och M S i backlinjen. Och då menar jag inte Skrtel, kommer det att vara bekymmersamt. De tre borde inte få ha bollen vid fötterna på egen planhalva.

Kommentarer är stängda.