Efter två raka poängtapp i Premier League siktar Liverpool på att återta andraplatsen man förlorade till Tottenham i föregående omgång. För motståndet står tabelljumbon Swansea City, som gästar Anfield i en match som öppnar den 22:a omgången.

Sedan Swanseas uppflytning till Premier League inför säsongen 2011/2012 har Walesarna inte vunnit någon ligamatch på Anfield. Av de fem drabbningarna i Liverpool har fyra slutat med hemmaseger, och inför morgondagens match är LFC stora favoriter. Coolbet ger följande matchodds: Liverpool 1.24 – Oavgjort 7.30 – Swansea 12.50

Swansea har haft en minst sagt jobbig första halva av säsongen. Efter 21 omgångar är klubben inne på sin tredje tränare och nyanställde Paul Clement är nu mannen som ska rädda kontraktet. Till lördagens match har Clement givit klartecken till att de nya värvningarna Martin Olsson och Tom Carroll kommer medverka på något sätt. Swanseas tredje nyförvärv, Luciano Narsingh, kan också matchas, men Holländaren är tveksam på grund av en vadskada. Jefferson Montero, Modou Barrows och Neil Taylor är alla skadade. Swansea kommer senast från en 4–0-förlust mot Arsenal hemma på Liberty Stadium. Hemmalaget stod upp bra i början men orkade inte när Arsenal växlade upp.

Roliga nyheter är att Saido Mané spelar bra för sitt Senegal i de Afrikanska Mästerskapen. Tråkigare är det givetvis att han inte finns tillgänglig för Liverpool. Tillgängliga är inte heller Danny Ings och Marko Grujic då skador håller duon vid sidlinjen. Nathaniel Clyne kommer möjligtvis till spel. Joel Matip stoppas även i denna match på grund av strulet med FIFA över att han tackat nej till spel i AFCON.

Matchstart lördag, 13.30.
Viasat Sport Premium/Viaplay