Senaste nytt

Inför: LFC-Leicester

Liverpool jagar sin 17:e raka seger i Premier League när tredjeplacerade Leicester gästar Anfield.

Liverpool har gått rent och plockat maximala 21 poäng denna säsong. I morgon, lördag, jagar LFC sin 17:e raka viktoria i PL när formstarka Leicester besöker Anfield. Sju pinnar bakom Liverpool, på tredje plats, hittar vi Brendan Rodgers Leicester. The Foxes har bara förlorat en match i ligan (0-1 på Old Trafford) och ses nu som en realistisk utmanare till en topp fyra-placering.

Att Leicester ligger på tredje plats är egentligen ingen stor överraskning då deras fina form sträcker sig tillbaka till föregående säsong. Brendan Rodgers tog över kommandot på tränarbänken i slutet av mars, och sedan hans första match är den bara Man City och Liverpool som tagit fler poäng. Mot ”Big Six-lagen” har Rodgers mannar endast förlorat en av fem matcher sedan nordirländaren tog över.

Tappet av Harry Maguire har inte påverkat Leicesters defensiv i märkbar utsträckning, i alla fall inte om vi jämför statistik med ligans övriga lag. Leicester har på de sju matcherna i PL släppt in fem mål, vilket är delat bäst i ligan med Liverpool.

Skadelistan hos Leicester är kort. Endast Matt James är definitivt borta. Det återstår att se om James Maddison hinner bli helt matchklar efter att ha missat 5-0-segern mot Newcastle förra helgen.

Hos Liverpool finns inga nya skador att rapportera om. Joe Gomez ser ut att få starta bredvid Virgil van Dijk då Joel Matip fortsatt är otillgänglig. Matip får se på från sidan tillsammans med Alisson, Shaqiri och Clyne.

Chris Kavanagh dömer matchen som börjar 16.00, lördag.

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar...