Har Liverpool laddat om batterierna efter den fantastiska vändningen mot Borussia Dortmund?

Nykomlingarna Afc Bournemouth har kanske inte fått så himla mycket uppmärksamhet under säsongen, men de har gjort en storstilad insats. Deras budget är i sammanhanget liten och redan tidigt i säsongen råkade de ut för tunga långtidsskador, men de kommer ändå att lyckas stanna kvar i Premier League. Det är utan tvekan en bedrift. På presskonferensen inför matchen passade Jürgen Klopp på att ge Eddie Howe välförtjänt beröm för dennes arbete med Bournemouth. Howe är bara 38 år och har fått nykomlingarna att klara ett nytt kontrakt genom att spela en optimistisk och sevärd fotboll. Det ska bli väldigt intressant att se om de kan följa upp den här smygsuccén med en lika bra säsong nästa eller om det blir som för Blackpool, som ju till en början gjorde succé i Premier League, men som till slut helt enkelt inte räckte till. Bournemouths hemmaplan Dean Court tar drygt elva tusen åskådare – snacka om skillnad mot för PL-klubbarna som de numera konkurrerar med.

På presskonferensen betonade Klopp att Liverpool inte ska börja tänka på Villarreal än. Istället ligger fokus på Bournemouth. Emre Can skadade sig olyckligt mot Borussia Dortmund och blir borta från spel i fyra till sex veckor. Detta tillsammans med att Jordan Henderson troligtvis missar resten av säsongen innebär att Klopp måste formera om innermittfältet. Lyckligtvis har Joe Allen visat fin form på sistone, likaså James Milner – de två är förstås heta alternativ. Lucas Leiva och Kevin Stewart, som ju nyligen startade sin första ligamatch, är ytterligare spelare av intresse för Klopp när innermittfältet ska formeras. Dessutom finns förstås Pedro Chirivella och Cameron Brannagan att tillgå.

Liverpool fick rejält med vind i seglen efter torsdagens fantastiska vändning, men kommer man att vara lika energiska och motiverade mot Bournemouth? Kommer Klopp lufta ’bänknötare’ och ge de möjligheten att spela till sig platser mot Villarreal? Kan Origi fortsätta göra mål?

1 kommentar
  1. Tråkigt att det blev som det blev (vad som nu blev) med Rossiter, han hade nog fått rätt så mycket spelmöjligheter här och nu.

Kommentarer är stängda.