Match: Aston Villa – Liverpool
Plats: Villa Park
Tid: 16.00
TV-sändning: Sänds i repris kl 20:30 på Viasat Fotboll (visas även på Viaplay.se).

PremierLeague

Imorgon lördag spelar Liverpool en ytterst intressant match borta mot Aston Villa, men att se matchen på Villa Park blir en klurigare uppgift. Matchen sänds nämligen inte i varken Viasat eller Viaplay.

De strategiska supportrarna som inte vill ta till någon fulstream på en suspekt utländsk kanal kl 16:00 väljer såklart att vrida tillbaka klockan till 1995 och undvika all form av information (se text-tv, Twitter eller sportnyhetssändning) där ett resultat kan presenteras innan själva matchen sänds i repris klockan 20:30 på Viasat Fotboll. Till er önskar jag ett stort lycka till, för jag är nämligen en av dem som tänker göra på det sättet.

Men om vi ska fokusera på själva matchen så har Liverpool spelat upp sig rejält de senaste matcherna och har fyra segrar på de fem senaste matcherna – ett facit vi verkligen inte varit bortskämda med under hösten. I Adam Lallanas och Raheem Sterlings frånvaro har Lazar Markovic varit den som klivit fram och visat sig från sin allra ljusaste sida tillsammans med den lille magikern Coutinho. Serben var Liverpools klarast lysande stjärna senast mot Sunderland och det ska bli spännande om han kan fortsätta på den inslagna vägen borta mot Aston Villa.

Ett Aston Villa som den här säsongen har haft det oerhört på hemmaplan och som dessutom inte vunnit på de sex senaste matcherna, ett formfacit som är sämst av alla lag i högstadivisionen. Om inte detta var ett dåligt facit nog så har Birminghamlaget dessutom lyckats med konststycket att bli tilldelade fyra röda kort under dessa sex matcherna och inte gjort ett mål framåt på sju timmar och tjugo minuter (då Christian Benteke slog till mot Manchester United den 20:e december).

Liverpool å andra sidan har skaffat sig lite momentum de senaste omgångarna och som ett resultat av detta har poängen även börjat trilla in. I truppen så är Daniel Sturridge (äntligen) tillbaka i träning med a-laget och Raheem Sterling hemma från sin Jamaica-vistelse – en resa som förhoppningsvis gett honom nog med energi att orka med ett intensivt vårschema. Tillbaka är även Jordon Ibe, som efter en lyckosam utlåning hos Derby ska fightas om en plats i startelvan.

Rumoured

Startelvan som det ryktas om på flera forum är att Rodgers ska ställa upp är en 3-3-1-2-1 formation med Raheem Sterling tillbaka i startelvan och med Fabio Borini fortsatt på topp. Både Adam Lallana och Steven Gerrard som varit skadade den senaste tiden kommer att testas sent och kan hypotetiskt finnas med i startelvan imorgon om de klarar matchtestet. Annars lär den med största sannolikhet se ut enligt ovan. Vad tycker ni om den ryktade startelvan? Gilla? Ogilla? Kommentera gärna nedan.

Övrig kuriosa kring matchen:

10 kommentarer
 1. Ser nog hellre Lambert på topp, Borini har om möjligt sett sämre ut än Lambert som i all ärlighet inte fått överdrivet med chanser heller.

 2. Borini har inte uträttat nått så om han spelar från start är det konstigt.
  Längtar tills DS och MB kan starta tillsammans, tror det lossnar för MB då.

 3. Borini gjorde väl ändå en rätt bra match mot Sunderland senast, om man ignorerar det faktum att han hade ett friläge som han missade rätt så grovt. Dock så skapar han löpningar bakom backlinjen mycket ytor för andra. Mario Balotelli springer ju som bekant inte alls.

  • Håller med, Borini kämpar otroligt bra också, ibland lite för mycket..

 4. gäller det här ”spola tillbaka 4 timmar” även på den här sändningen?

 5. Borini är inte LFC klass har aldrig varit och kommer inte att bli, det räcker inte att man kämpar! Om han nu var nr 2 bakom DS har vi värvat fel, man kan inte förvänta sig att MB ska leverera om han inte får spela då är det bara att sälja honom.

  • Mario har spelat mer än Fabio, fakta, han har uträttat minimalt jämfört med Fabio i löpningar/vilja och hjärta.

   Mario är inte spelartypen som löper i djupled, det är Fabio, tanken är/var att Mario skall spela med Sturridge men det får vi som sagt vänta och se med, skall bli intressant och innan dess väljer jag Fabio alla dagar i veckan framför Mario och Lambert (som är ett av de sämsta köpen i mannaminne enligt mig) när vi kör det systemet vi har nu.

 6. Borinis löpvilja känns trots allt väldigt viktigt för Liverpool. Friläget är en sjukt bra löpning (och vilken jääääkla passning av Can!) och han gör ju egentligen allt rätt förutom det allra allra sista. Jag har själv varit skeptisk till Borini från första början, men han känns just nu som en viktigare faktor för anfallsspelet än vad både Lambert och Balotelli hade varit.

  Frågan är ju dock vart Sterling ska spela, men jag tror att den bästa uppställningen är just den som det ryktas om just nu.

Kommentarer är stängda.