[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Aston Villa – Liverpool (2015-04-19)
Plats: Wembley Stadium
Tid: 16.00
TV-sändning: TV10 (visas även på Viaplay)

* * *

På söndagen är det äntligen dags för FA-cupsemifinalen mellan Liverpool och Aston Villa.

FA-cupen är den enda titeln som Liverpool fortfarande kan vinna den här säsongen. Detsamma gäller naturligtvis för motståndarna Aston Villa. Detta är säsongens hittills största match för Aston Villa och de verkar komma till matchen med stor optimism. Det är egentligen inte särskilt märkligt, då Christian Benteke är tillbaka i storform. Just Benteke är den stora nyckeln till att lagets offensiva spel ska fungera; han är både målgöraren och targetspelaren som medspelarna använder i uppspelsfasen.

Aston Villa har dock skadebekymmer. Gabriel Agbonlahor kanske kan spela, hans deltagande vore viktigt för laget, då han vanligtvis kompletterar Benteke på ett bra sätt. Både Scott Sinclair och Ashley Westwood har varit borta på sistone, men de är tillbaka mot Liverpool. Däremot missar Cieran Clark och den avstängde Carlos Sanchez definitivt matchen. Den sistnämndes frånvaro är ett tungt avbräck för Aston Villa; 29-årige Sanchez är en rutinerad defensiv mittfältare som vinner många dueller och skyddar backlinjen på ett bra sätt.

Liverpool får tillbaka Steven Gerrard och Martin Skrtel efter avstängningar. Däremot är Jordon Ibe ’cup tied’ och Mamadou Sakho skadad. Gerrard trivs vanligtvis mot Aston Villa, som är den klubben han har gjort flest mål mot i sin karriär. Sammanlagt har Gerrard gjort 12 mål mot Aston Villa.

Detta blir Liverpool 24:e FA-cupsemifinalmatch. Endast Arsenal, Manchester United och Everton har spelat fler semifinalmatcher i sammanhanget. Anmärkningsvärt är att Liverpool bara har förlorat 1 av sina senaste 9 semifinaler.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.