Liverpool åkte på förlust efter ännu en rätt så slätstruken insats nere i Neapel.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson(87), Milner(66), Salah, Mane, Firmino

Liverpools bänk: Kelleher, Wijnaldum(66), Lovren, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Shaqiri(87)

Napolis startelva: Meret, Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui, Callejon, Allan(75), Ruiz, Insigne(66), Mertens, Lozano(69)

Napolis bänk: Ospina, Llorente(69), Elmas(75), Maksimovic, Zielinski(66), Ghoulam, Milik

* * *

Matchfakta:

Napoli – Liverpool 2-0 (0-0, 2-0)

1-0: Mertens (straff) 82′

2-0: Llorente 90+2′

Skott på mål: 5 – 4
Totalt antal skott: 10 – 13
Skott utanför: 2 – 5
Bollinnehav: 47,6% – 52,4%
Passningsprocent: 84,9% – 84,6%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 72,2% – 73%
Vunna luftdueller: 57,1% – 42,9%
Offsides: 4 – 1
Hörnor: 7 – 6
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Adrian – Dubbelräddning i första och gjorde sen kvällens absolut svettigaste räddning, innan han hade fingrarna på straffen. Trots två insläppta så fanns det ändå en hel del positivt att ta med sig från Adrians insats.

Alexander-Arnold – Väldigt ensam i defensiven på sin kant och även fast han missade lite i positionsspelet emellanåt så lyckades han komma tillbaka när bollen väl hittade ut på kanten.

Matip – Gjorde några mindre väl avvägda uppspel som satte Liverpool under lite press inledningsvis. Vägde dock upp det med ett stabilt bra försvarsspel i övrigt.

Van Dijk – Oerhört imponerande insats. Ställdes en-mot-en mot samtliga av Napolis anfallshot och vek inte en tum nån gång. Baklängesmålet på tilläggstid var lika ologiskt som dom var onödigt. Men på det stora hela en riktigt bra match av holländaren.

Robertson – Bjöd in domaren till att peka på straffen, och även fast straffen var billig så måste det ändå räknas som ett individuellt misstag. Inte heller oskyldig vid det andra baklängesmålet då han och Adrian till synes missuppfattade varandras intentioner.

Fabinho – Spindeln i nätet på mittfältet. Så ofta spelbar centralt i planen och lyckades hela tiden ta sig ur den intensiva press som Liverpools spelare utsattes för. Fabinho hade även sitt långa ben på flertalet bollar mot rättvända Napoli-spelare.

Henderson(87) – Bra arbetsinsats utan att riktigt sätta pricken över i:et nån gång.

Milner(66) – Kämpade och slet som en tjur på mittfältet utan att riktigt komma loss. Hade ständig dialog med domaren efter paus vilket resulterade i ett oundvikligt gult kort och därefter byte.

Salah – Visade att han var snabbare mot Napolis spelare. Fick några riktigt gratischanser men kunde tyvärr inte ta tillvara på något läge fullt ut.

Mane – Kom sånär till avslutsläge och hade inte riktigt rätta kylan i den avgörande passningen. Grämer sig nog en del kring den usla framspelningen till Salah när dom kom två mot en.

Firmino – Fick den hetaste (nick)chansen i första halvlek, men där bollen tyvärr smet precis utanför stolpen. Hade tufft att bygga upp ett ordnat strukturerat anfallsspel och fick ofta hämta bollen djupt ner i planen.

Inhoppare

Wijnaldum(66) – Bidrog med välbehövlig energi och hjälpte laget att behålla mer boll på mittfältet.

Shaqiri(87) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

4 kommentarer
  1. Hade hoppats på ett X då det är oerhört svårt att vinna borta i Neapel. Trots förlusten känner jag mig lugn. Vi brukar ha det kämpigt i gruppspelet och spelet hackar men ändå tar vi oss vidare och spelar fantastiskt i slutspelet!
    Vilken best Koulibaly är! Dreglar när jag tänker på hur bra vi skulle vara med honom och VVD där bak!

    • Vi brukar inte så mycket i CL alls faktiskt. Det här är blott fjärdje gången vi inleder ett gruppspel sedan efter säsongen 09-10.

      13-14 gick vi inte vidare
      17-18 vann vi gruppen och var obesegrade.
      18-19 knacka det.

  2. Napoli det bättre laget helt klart. Med AB i målet hade det slutat lika illa, är dock inte nöjd med hur vårat spel såg ut, det var mestadels trögt med idéer och energi, vi lät Napoli rulla runt och våran höga press fungerade inte som den ska men nu har vi gått på minan, ett måste som jag ser det för att kunna tända till på riktigt och komma tillbaka starkare än någonsin.

    Vi har vunnit mycket och viljan har varit sakteliga gående neråt de senaste matcherna så denna förlust är en bra förlust.
    Vi kan mer, mycket mer så det ska bli kul med kommande match för att se en nytänd hunger.

Kommentarer är stängda.