Det såg kört ut. Sen drog Sturridge till med ett världsklassmål i sista minuten.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson(78), Wijnaldum, Milner(86), Mané, Salah(66), Firmino

Liverpools bänk:  Mignolet, Fabinho, Keita(78), Sturridge(86), Moreno, Shaqiri(66), Matip

Chelseas startelva: Arrizabalaga, Azpilicueta, David Luiz, Rüdiger, Alonso, Jorginho, Kante, Kovacic(81), Willian(73), Hazard, Giroud(65)

Chelseas bänk: Caballero, Cahill, Zappacosta, Moses(73), Fabregas, Barkley(81), Morata(65)

* * *

Matchfakta:

Chelsea – Liverpool 1-1 (1-0, 0-1)

1-0: Hazard 25′

1-1: Sturridge 89′

Skott på mål: 4 – 6
Bollinnehav: 47,2% – 52,8%
Passningsprocent: 83,2% – 83,8%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 76% – 69,4%
Vunna luftdueller: 45,8% – 54,2%
Offsides: 2 – 2
Hörnor: 4 – 4
Gula kort: 0 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Fick i mitt tycke lite oförtjänt kritik för sitt ingripande vid Hazards ledningsmål. Visst gick den att rädda, men det var inget ”enkelt” avslut från Hazards sida. Tog annars någon slags revansch genom att rädda två frilägen som i slutändan gav poäng.

Alexander-Arnold – Hade verkligen ingen enkel uppgift att försöka stoppa Hazard och Kovacic på sin kant. Lyckades bra defensivt. Däremot slog TAA bort en del längre bollar som normalt sett sitter klistrade. Fullt godkänd insats.

Gomez – Håller på att bli nästa gigant i mittförsvaret. Idag var det faktiskt Gomez som ”outshined” Virgil faktiskt. Resolut i nickdueller samt brytningar och otroligt snabb i hemåtjobbet. Grymt bra, och kan inte lastas för baklängesmålet på något sätt.

Van Dijk – Stångades friskt med Giroud och åkte på en del kyssar. Stod dock pall och har faktiskt förvånansvärt bra fart för att vara såpass stor som han är. Det glömmer man lätt.

Robertson – Kämpade och sprang men hade inte riktigt samma jämna kvalité i passningsspelet som vi är vana vid att se. Ska dock ha kredd för sin magiska passning fram till en fri Shaqiri, som naturligtvis borde gett Robbo ett assist.

Henderson(78) – Gjorde sitt bästa för att diktera spelet. Känslan var dock att den där extra kreativiteten som Liverpool behövde inte fanns från kaptenens fötter. Väldigt frustrerad när han blev utbytt. Kunde dock till skillnad från en viss annan spelare hos en av våra toppkonkurrenter vara professionell och kontrollera sin besvikelse.

Wijnaldum – Det var nog många av oss som fick hjärtat i halsgropen när Gini spelade en snål bakåtpass till Alisson i slutet av matchen. Han (och vi) överlevde dock den situationen. Nu var jag kanske taskig, för holländaren var faktiskt bäst och starkast på Liverpools mittfält. Utöver den där hemåtpassningen kan jag inte minnas ett enda misstag.

Milner(86) – Ingen kan göra fler maxlöpningar än Milner. Det hade dock behövts mer i offensiv tredjedel där han syntes betydligt mer sällan än vi gjort de senaste veckorna. Gav kaptensbindeln till Van Dijk när han klev av.

Mané – Inledde rätt svagt och sprang mest runt och trampade på bollen. Blixtrade till med några magnifika individuella prestationer men i slutändan kräver vi mer från Manés sida som ofta tog fel beslut.

Salah(66) – Den offensiva spelaren som det alltid händer något omkring. Överarbetar däremot många situationer och slänger bort för mycket avslut och passningar just nu. Trots det var nog många förvånade när egyptiern fick kliva av redan efter 66 minuter. Men det visade sig vara ett bra och välbehövligt drag av Klopp.

Firmino – Gav inte Chelsea-spelarna en lugn stund och pressade järnet, vilket gjorde att Liverpool vann mycket boll högt upp i plan. Kunde med lite mer flyt ha nickat in en boll som Luiz rensade på mållinjen.

Inhoppare:

Shaqiri(66) – Hittade fram med fler passningar till sina lagkamrater än Salah och gjorde att laget fick behålla bollen mer inom laget. Borde dock ha satt sin chans, helt fri med Kepa.

Keita(78) – Bidrog med mer offensiv kraft från mittfältet och förmågan att bryta igenom. Något som satte Chelsea under större press i slutet av matchen.

Sturridge(86) – Behövde bara ett skott. Den satt rakt upp i klykan, ett avslut av absolut världsklass som gav Liverpool en skön och rättvis poäng sett till matchbilden.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/SachinNakrani/status/1046102988232826881

2 kommentarer
  1. Det som stör mig mest är att man tydligrn måste lära dagens ungdomar att lägga sig för att man ska få någonting med sig.

    Salah är fri och blir tydligt dragen i arm/axel men eftersom han står upp får spelet löpa vidare. Sen när får du hålla i någon med armarna? Faller han där är det straff och utvisning, hade gjort en stor skillnad i matchen.

    Ja jag är lite bitter.

  2. En riktigt underhållande match och en poäng till båda är ofantligt mycket mer rättvist än resultatet i veckan.

    Lite orättvist att Chelsea kan spela såhär bra efter att dom bytt spelsätt totalt i somras.
    Dock är dom fortfarande ett par nivåer ifrån Liverpool när det kommer till den höga pressen. Dom pressar lite i fel lägen och går bort sig lite för lätt men det kan också vara för att Liverpool har kanske ligans bollskickligaste mittbackspar.

    Väntar fortfarande på att Liverpool verkligen klickar till 100%. En riktigt bra match av Liverpool men många av spelarna har fortfarande mycket mer att ge.

    Tycker Keita ska starta mot City. Hans förmåga att bryta igenom från mittfältet kommer behövas. Och det får nog bli Henderson som får ställa sig åt sidan då även om han spelat bra så är Gini och Milner i sin livs form just nu.

    Men först Napoli. En repris av försäsongsmatchen tack.

Kommentarer är stängda.