[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Steven Caulker kommer att missa Cardiffs försäsongsresa till Österrike, då han är på väg att byta klubb. Både Crystal Palace och QPR är beredda att matcha hans utköpsklausul på £8 miljoner, och han har fört samtal med både Tony Pulis och Harry Redknapp. Hittills har Caulker valt att inte ge ett definitivt besked, eftersom Liverpool och Southampton också är intresserade och kan komma att buda (The Mirror).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Backtalangen Matthias Ginter är klar för Borussia Dortmund.

Officiellt bekräftad övergång: Toni Kroos har skrivit på ett sexårskontrakt med Real Madrid.

Officiellt bekräftad övergång: Newcastle har gjort klart med den franska anfallaren Emmanuel Riviere.

* * *

Liverpool befinner sig i ’pole position’ för att signa Micah Richards, som kommer att lämna Manchester City i sommar. City är villiga att lyssna på erbjudanden för Richards, som har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben och är i behov av en nystart. Brendan Rodgers vill värva Ricards för en billig summa. Rodgers gillar engelsmannens förmåga att spela höger- och mittback. Arsenal är också intresserade av Richards, men Rodgers hoppas övertala honom om att välja LFC (The Mirror).

* * *

Swansea har accepterat Tottenhams bud på £10 miljoner för Ben Davies, men Liverpool kommer att matcha budet och tror att vänsterbacken kommer att välja LFC istället för Spurs (The Daily Mail).

* * *

bony

Liverpool är beredda att höja sitt bud på Wilfried Bony. Swansea är angelägna om att få £19 miljoner för Bony, men hittills har Liverpool bara budat £12,5 miljoner. Nu är man villiga att höja till £15 miljoner plus bonusar. Swansea är medvetna om att både Liverpool och Tottenham är intresserade av Bony, som de kan tänka sig att sälja, med tanke på att de nyligen rekryterade Bafetimbi Gomis från Lyon – men Swansea tänker inte sälja Bony billigt (GOAL.com).

* * *

Liverpool överväger att höja budet på Ben Davies sedan Tottenham budat £10 miljoner för honom (The Times).

* * *

Tottenham har höjt sitt bud på Ben Davies till £10 miljoner, vilket är mer än Liverpools nuvarande bud på honom (The Times).

Tottenham och Bayern München är intresserade av Antoine Griezmann, som har en utköpsklausul på £24 miljoner i sitt kontrakt. Griezmann har även följts av PSG, Arsenal och Chelsea (The Times).

Liverpool och Tottenham ’battlar’ om Zakaria Bakkali, som PSV försöker skicka till Porto för att få Steven Defour att flytta i motsatt riktning (The Times).

* * *

Liverpool, Tottenham och Valencia har klargjort att de vill signa Zakaria Bakkali. Av dessa tre ligger Liverpool bäst till, eftersom man är villiga att betala belgarens prislapp på €8 miljoner. Om Bakkali skriver på för Liverpool kommer han troligtvis att lånas ut den kommande säsong. En potentiell destination för utlåning vore Standard Liege, som redan har varit i kontakt med en icke-namngiven potentiell köpare till Bakkali, men han skulle även kunna lånas ut till en holländsk klubb (Sport Magazine.be).

* * *

Liverpool och Sunderland har fört fortsatta förhandlingar om en permanent övergång för Fabio Borini. Liverpool kräver £12 miljoner medan Sunderland förslag ligger på £8 miljoner plus eventuellt £2 miljoner i bonusar. Nu försöker klubbarna hitta en kompromiss, och Borini vill gärna genomföra flytten för att få regelbunden speltid (The Daily Mail).

* * *

Assa

Förhandlingarna mellan Liverpool och Stoke rörande Oussama Assaidi har äntligen burit frukt. Assaidi är nära att ansluta till Stoke för en summa som kan stiga upp till hela £7 miljoner. Initialt kommer Stoke att betala £4,5 miljoner för Assaidi (The Telegraph).

* * *

Sime Vrsaljko kommer att skriva på för Sassauolo sedan klubben kommit överens om en övergångssumma på €3,5 miljoner med Genoa, som dessutom kommer få 40% av en framtida försäljning (Sky Italy).

Atletico Madrid blickarna mot Serie A. Spelare som de är intresserade av är Alessio Cerci och José Callejon (Sky Italy).

Inter jobbar intensivt på att rekrytera Gary Medel. För tillfället ligger Inters bud på €7 miljoner, medan Cardiff kräver €9 miljoner för chilenaren (Sky Italy).

Marseille och Dynamo Moskva är som bekant överens om en övergångssumma för Mathieu Valbuena, men fransmannen tvekar och har bett om att få 48 timmar på sig att ta ett beslut. Framförallt är Valbuena rädd för att tappa sin landslagsplats (Sky Italy).

Juan Iturbe är i princip klar för Roma (Sky Italy).

Massimiliano Allegri är ny manager i Juventus och han har gett klubbledningen klartecken att signa Alvaro Morata (Sky Italy).

44 kommentarer
  1. Zakaria Bakkali på tapeten igen?

  2. Origi? Dödläge i förhandlingarna eller vad sker?

    • Allt ska tydligen vara i stort sett färdigförhandlat. Man väntar bara på att Origi ska bestämma sig.

  3. Skön strategi: köp för 10 miljoner pund, låna ut, försöka signa någon storspelare, banga han är 2 miljoner för dyr..

  4. Ska vi satsa på en spelare som bara är 164 cm.

    • Va fan har längden med hans fotbollsegenskaper att göra? Valbuena är kort men va en av VMs bästa spelare. Dries Mertens är också kort och lyckats bra. Joe Allen är fyra cm längre än Bakkali och det har inte stoppat honom från att spela fotboll.
      Fy fan vad löjligt att döma ut en spelare pga längden.

  5. NE vi förstärker inte truppen iår! Vi värvar spelare som vi kan låna ut så att andra klubbar har spelare

    • Liverpool har bra över £100m att handla för och transferfönstret är långt ifrån stängd. Att spendera lite på spelare som Origi och Bakkali är bara smart.

  6. Bakkali är en av europas största talanger. Tycker det är jättebra att Liverpool värvar alla dessa talanger och sen lånar ut. Kommer bära frukt längre fram, får se hur många som klagar då…

    Att Valbuena byter ner sig är ett mysterium för mig. I mina ögon så är det ett ned byte. Lämna Franska ligan och ett lag som Marseille för Ryssland är ett misslyckande. Förvånad att inte större klubbar rycker i honom då han var en av VMs bästa spelare. Lätt bäst i Frankrike iallafall.

    • Tror nog hans bankkonto säger annat. Killen är 30år. Inga toppklubbar kommer att erbjuda honom ett lång eller lukrativt kontrakt trots att han va en av VMs bästa.

  7. Skulle va riktigt skönt om Assaidi och Borini kunde lämna för bra pengar, släng in dom pengarna till de övriga och vi går för nån world class target

  8. Griezmann ?
    Shaqiri ?

    Vad händer med dessa spelare ? Jag tror att dessa skulle höja oss ytterligare, och hoppas vi VILL ha dem och försöker.

  9. Varför vill vi ha Bony? Ser inte honom som en perfect fit för vår spelstil. Stark, ganska teknisk och bra i luften, men saknar snabbheten. Blir inga snabba kontringar med Bony på planen.
    Säger inte att Bony är en dålig spelare, för det är han definitivt inte, men tror inte att han kommer passa in särskilt bra i vår spelstil.

    • Han är en annan typ av spelare. Ska hela Liverpool vara sprinters? Även med Bony på plan så betyder det inte att spelare som t.ex. Sterling, Markovic, Coutinho m.m. blir slöa. Och sen får du honom låta som en av dom slöaste spelarna i världen och det är han verkligen inte. Han är snabb nog för att springa ifrån dom flesta mittbackarna i PL och starkare än dom flesta också.

      Om du tror att en spelare som Bony inte skulle kunna spela i Liverpool så har du en väldigt trång syn på fotbollen.

  10. Vigge har rätt och varför Davies?
    Måste för fasen finnas fler bättre backar eller har jag fel?????

  11. Bony är en komplett anfallare, han visade i Swansea att han kan ta ner bollar ensam mot Kompany och vem det nu var som spelade bredvid honom den matchen. Det är en riktig måltjuv med! Många klagar på att Bony gjorde ett dåligt VM ifrån sig, ska vi inte värva Lukaku då heller? Greizmann gör inget jätte VM? Det är ofta i matcherna han försvinner innan han blixtrar till. Jag vill också ha en riktigt stjärnvärvning, men tror Bony kommer komplettera Sturridge bra. BR har en plan, ni borde ge honom lite förtroende och inte rata alla spelare han är intresserade av. (Om han nu är de)

    Btw Pelle, hur nära är dessa värvningar? Lika nära som Shaqiri och Origi??

    • Det är omöjligt för mig att säga men framförallt Davies och Origi verkar vara nära att skriva på för Liverpool. Tror personligen att även både Lovren och Bony kommer att bli Liverpoolspelare inom 2-3 veckor.

    • Säger inte att han är dålig som fotbollspelare, han gjorde trots allt en hel del kassar. Det jag säger är att jag är osäker på att hans spelstil passar in i LFC, då vi inte direkt slår en massa långbollar på en target-spelare högst upp som ska ta ner bollarna. Tycker Lukaku vore en bättre värvning med tanke på att han har snabbheten och annars liknande kvalitéer som Bony. Just snabbheten blir avgörande faktor här.
      Värvningarna hittills av BR denna sommar har jag sett som klockrena, men det vore väl en eventuell värvning av Bony som skulle kännas konstig. Om det nu skulle ske hoppas jag givetvis att han motbevis mig 😀

      Davies vore en bra värvning tycker jag, även om Moreno hade smakat mumma om vi kunde få honom för mindre än £20m.

    • Sen när kör man långbollar i Swansea? Eller Holländska ligan för den delen? Om något så har Bony spelat samma typ av fotboll dom senaste tre åren som Liverpool spelar nu.

  12. Jag tycker det är intressant hur många fans som kräver att LFC värvar de riktigt stora namnen. Fattar ni inte att de allra flesta superstjärnor hamnar i Real, Barca, City eller Chelski?

    Bony eller Remy skulle jag absolut satsa på, känner mig tveksam till Benzema. Shaqiri vore mumma men honom får vi nog tyvärr glömma. Tar hellre Davies än Moreno som vb och hoppas på Lovren som mb. Hoppas som alla andra på en riktig supervärvning men BR vet bäst vad laget behöver. YNWA!!!!

    • Fast Arsenal har ju landat Sanchez och Khedira. Två starka värvningar och stora namn i mitt tycke.

    • Khedira är inte klar för Arsenal. Det sägs att han till och med vill stanna i Real och att Chelsea är intresserade.

    • Nej Khedira kanske inte är klar för Arsenal, men i år har del i alla fall lyckats värva Sanchez och förra året värvade Özil. Så Arsenal har faktiskt lyckats värva en storstjärna två säsonger i rad. Och om de kan, så borde väl även Liverpool kunna värva en storstjärna.

  13. Vi betalar drygt £25 för Lallana som inte är ordinarie i Engelska landslaget medan Kroos går till Real Madrid för liknande summa.

    • Dessa jämförelser mellan övergångarna av Kroos och Lallana börjar gå mig på nerverna, ett tyskt äpple med kort datum (kontrakt) och ett engelskt päron…

    • Tror du på fullaste jävla allvar att Kroos skulle valt Liverpool före Real Madrid om Liverpool hade försökt?
      Sen så hade Kroos ett år kvar på kontraktet medans Lallana hade flera år.
      Inte o tala om lönen. BAYERN MÜNCHEN ville inte gå med på hans lönekrav. Skulle Liverpool ha gjort det då?

      Helt korkad jämförelse.

    • 1,2 miljoner i veckan? tycker du att det är en sjuk lön för en spelare av hans klass?

    • Det snackas iofs om att han krävt ca 250-300k i veckan av Bayern så vad hans gamla kontrakt står på är ju rätt irrelevant.

      Till den som jämförde med Lallana så kan jag ju påminna om att England har Roy som manager och fortfarande typ spelar 4-4-2…

    • Oj, läste fel. Hamnade på en fel kommentar 🙂 läste om en kommentar om Richards lön längre ner på ipaden, kollade upp och sen hamnade på den där och trodde de va till Richards kommentaren.

      Om Kross då 🙂
      Koss hade en lön på 4,5m euro per år i Bayern och han ville dubbla det för att förlänga.
      D.v.s. 1,6mkr i veckan. Han skulle då haft högst lön i Liverpool med £135k i veckan. Liverpool gav Suarez £200k i veckan för att stanna ett år till.
      Så faktiskt tycker jag det är en sjukt hög lön. Och Liverpool hade nog behövt höja den ännu mer för att locka honom till Merseyside istället för Madrid.

  14. Jag vill bara påminna om att Ben Davies är tre månader yngre än Jon Flanagan, som många ser som en startspelare. Rent sportsligt håller väl många med mig om att Davies är mer komplett ytterback, duktigt över hela planen. Jag bli jättenöjd om vi kunde ha två så lovande ytterbackar i a-lagstruppen. Var Davies startspelare hela förra säsongen eller slog han igenom under andra halvan? Drog han inte lite i a-lagströjan redan under,Brendan Rogers? Hur som helst är han mycket rutinerad trots sin ålder.

    • Jävla rättstavningsprogram! 😉

    • Han har inga (officiella) matcher under Rodgers men har varit ordinarie dom två senaste säsongerna. Kommer nå 100 PL matcher nästa säsong så relativt erfaren är han.

      Davies va helt lysande för Swansea förra säsongen. Men det är svårt att säga om han är bättre än en Enrique i toppform, men han är jämnare i sina prestationer samt bättre att hålla i bollen.

  15. Med Kroos och Rodriguez(kanske) till Madrid, vore inte Isco något för Liverpool att kolla på. Kanske ett lån?

    • Ett lån på isco skulle vara riktigt smarrigt 😛

  16. Vad kan Richards tänkas kräva i lön?
    Även om han är långt ifrån att ha högst lön i City lär han ändå ha en rejäl summa varje vecka.
    Och jag gissar att han vill ha ännu högre om han bytet klubb.

    • Jag tror inte han kommer kräva högre lön då jag gissar att han först och främst vill spela. Och han har ju varit där sen ungdomen så han va där innan pengarna kom.
      Han vore ju bättre än Johnson och klart mycket billigare i drift.

  17. Det blir dyrare i vissa fall men jag tycker om att Liverpool fortsätter bygga sitt lag kring en brittisk kärna. Snart består hela engelska landslaget av liverpoolspelare 😉

    • Och det historiskt sett är ett riktigt framgångsrecept eller? för det Engelska landslaget är så fantastiskt framgångsrik med EN mästerskapsmedalj för 48 år sedan?

    • Du får ju kolla på idioten som styr landslaget också. Han använde samtliga Liverpoolspelare förutom Johnson och Sturridge på helt fel sett i VM.
      Han drog ner Liverpool till nedflyttningsstrecket när han va tränare där.

      Och om landslag ska styra hur det går i klubblaget så ska vi glömma alla Spanska och Italienska spelare för dom är värdelösa nu.

    • Nu skrev OS förstås ingen mästerskapsmedalj på 48 år, och det är ju faktiskt lite längre än vad Hodgson varit förbundskapten. Under dessa 48 år har faktiskt både Italien och Spanien blivit världsmästare. Så din kommentar om hur det gick för dessa länder i årets VM, blir faktisk lite irrelevant i sammanhanget,

    • skrev inte på 48 år utan att den enda de har kom för 48 år sedan.. i övrigt, tack för att jag slapp skriva svaret 🙂

    • Nej,men vi får hem våra spelare fort i allafall 😀

Kommentarer är stängda.