[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Liverpool visar intresse för Arda Turan, som är angelägen om att flytta till Reds (Turkiska Eurosport).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Graziano Pellè är klar för Southampton. Han ansluter från Feyenoord.

Officiellt bekräftad övergång: Adrian Lopez byter från Atletico Madrid till Porto.

* * *

West Ham är nära att signa Enner Valencia för €10 miljoner (Sky Italy).

DeAndre Yedlin är intressant för många klubbar. Seattle kräver €2,5 miljoner för Yedlin och dessutom vill de behålla honom en säsong till. Roma gick med på dessa krav, men kontaktade inte agenten, vilket däremot Genoa, Napoli och Inter hade gjort under tiden. För tillfället ligger Napoli närmast till hands; de erbjuder spelaren att antingen lånas tillbaka till Seattle eller lånas ut till en mindre italiensk klubb för att kunna anpassa sig till Serie A (Sky Italy).

Roma försöker signa Alessio Cerci (Sky Italy).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Alberto Gilardino lämnar Genoa för spel i Guangzhou.

Officiellt bekräftad övergång: Adil Rami flyttar från Valencia till AC Milan på permanent basis.

Officiellt bekräftad övergång: Luuk de Jong byter Borussia Mönchengladbach mot PSV.

* * *

Brendan Rodgers kommer att få alla miljonerna som Suarez såldes för att köpa nya spelare för. Klubben har nämligen beslutat sig för att inte använda pengarna till någonting annat än nyförvärv. Lazar Markovic är nära att skriva på och man hoppas även göra klart med Divock Origi under de kommande veckorna. Samtidigt har man fortfarande ett £20m-bud för Dejan Lovren på ordet, likaså ett £16m-bud på Alberto Moreno. De senaste dagarna har man hört sig till Swansea för att göra sitt intresse gällande för både Ben Davies och Wilfried Bony, samtidigt som Loic Remy också är en spelare under övervägande. Liverpool har accepterat att man inte kommer att kunna ersätta Suarez med en lika bra spelare och istället försöker man genom ett antal värvningar göra truppen bättre i sin helhet. När kalaset är över kommer Liverpool troligtvis att ha spenderat över £100 miljoner (The Times).

* * *

Nästa vecka kommer Sevilla att inleda förhandlingar om Iago Aspas, då spelaren har indikerat att han är villig att sänka sin lön för att kunna genomföra flytten (El Correo de Andalucia).

Sevilla vill inte blanda in Alberto Moreno i deras försök att signa Iago Aspas (El Desmarque).

* * *

Eliaquim Mangala har anlänt till Manchester för att genomgå en läkarundersökning och skriva på för Manchester City (GOAL.com).

* * *

Liverpool har erbjudit Napoli att köpa Pepe Reina för bara €3 miljoner (Tuttosport).

* * *

River Plate har nobbat Inters bud på €4 miljoner för Eder Balanta (Sky Italy).

Dynamo Kiev har nobbat Romas senaste bud på Andriy Yarmolenko. Budet låg på €18 miljoner, men Kiev kräver €25 miljoner för Yarmolenko, trots att hans kontrakt går ut 2015 (Sky Italy).

Mathieu Valbuena kommer troligtvis att flytta till Ryssland. Marseille och Dynamo Moskva befinner sig i slutförhandlingar och en övergång ligger således väldigt nära till hands (Sky Italy).

* * *

Porto har accepterat Manchester Citys bud på €40 miljoner för Eliaquim Mangala. City kommer att överge sitt värvningsförsök av Mehdi Benatia när de har gjort klart med Mangala (Sky Italy).

Eliaquim Mangala har accepterat en flytt till Manchester City, som är överens om övergångssumman med Porto. Den ligger på hela €40 miljoner. Därmed gör Porto en härlig vinst på Mangala, som köptes från Standard Liege för blott €7,5 miljoner i augusti 2011 (GOAL.com).

* * *

Nu är Lazar Markovic ännu närmare en flytt till Liverpool:

* * *

Atletico Madrids anfallare Adrian har anlänt till Porto. Han kommer att bli klar för Porto i slutet av helgen (O Jogo).

Sportings algeriska landslagsanfallare Islam Slimani är Leicesters ’top target’ i sommar. De är på väg att buda €8 miljoner för honom (O Jogo).

Atletico Madrid har budat €25 miljoner för Benficas Nico Gaitan, men Benfica kräver €30 miljoner för honom (O Jogo).

Atletico-direktören Gil Marin är i Lissabon för att slutföra övergångar för Nico Gaitan samt målvakten Jan Oblak (O Jogo).

* * *

Remy Cabella är bara detaljer från en övergång till Newcastle. Klubbarna är överens om en övergångssumma på €10 miljoner plus bonusar, och fransmannen kommer att skriva på ett sexårskontrakt på måndag (L’Equipe).

* * *

Tottenham kommer inte att ge upp dragkampen om Wilfried Bony utan en fajt. Spurs förbereder ett bud på £18 miljoner för Bony, som ju även är ett intressant namn för Liverpool. Spurs tror att Bony inte är Liverpools förstaval på anfallspositionen, då Brendan Rodgers även är intresserad av et antal andra namn, som exempelvis Loic Remy. Spurs ville egentligen värva Romelu Lukaku, men det kommer de inte att göra, och därför riktar de blickarna mot Bony istället (The Daily Mail).

* * *

Manchester United vill signa Arturo Vidal och Angel di Maria, men PSG ger United konkurrens om den sistnämnde (The Daily Mail).

Real Madrid är beredda att sälja Angel di Maria för £40 miljoner, men eftersom argentinaren har klargjort att han vill spela i Champions League kommer han inte att flytta till Manchester United. PSG är väldigt angelägna om att signa honom, samtidigt som Juventus också är intresserade (The Mirror).

* * *

José Mourinho vill hämta Sami Khedira till Chelsea (The Daily Mail).

Chelsea vill försöka ’hijacka’ Arsenals värvningsförsök av Khedira. Tysken kräver en veckolön på £150 000 för att röra på sig. Det hör även till saken att Khedira har ett år kvar på sitt kontrakt med Real Madrid och att han tackat nej till en förlängning. Om Arsenal går bet på Khedira kommer Wenger att försöka signa Lars Bender, som uppges vara tillgänglig för omkring £15 miljoner (The Mirror).

* * *

Stoke är favoriter till att värva Bojan Krkic på lån. Krkic har bara ett år kvar på sitt kontrakt med Barcelona, som är villiga att antingen sälja eller låna ut honom (The Mirror).

Krkic överväger att låneerbjudande från Stoke (Sky Sports).

* * *

Hela nio(!) PL-klubbar är ute efter Jack Rodwell, som är tillgänglig för £10,5 miljoner. Newcastle, Sunderland, Stoke, Southampton, West Ham, Tottenham, Swansea, WBA och Everton är intresserade av Rodwell, som dessutom är ett intressant namn för utländska klubbar som Inter, Valencia och Villarreal (The Mirror).

* * *

Tony Pulis har övertygat Steven Caulker om att välja spel i Crystal Palace, som betalar £8 miljoner i övergångssumma och en veckolön på £42 000. Detta är naturligtvis en besvikelse för QPR, som också ville signa honom (The Mirror).

* * *

Southamptons nya manager Ronald Koeman fick nyligen frågan om det finns en väg tillbaka i Southampton för Dejan Lovren eller om han har bränt broarna med sina uttalanden: ”There’s always a way forward I’ve spoken to Dejan twice, there’s a contract on the table, he comes back Sunday. When he comes back we will talk – he is one of the key players and we are not a selling club”, sa Koeman till BBC Radio Solent.

* * *

Qatar SC vill signa Stokes mittfältare Wilson Palacios (The Sentinel).

QPR-mittfältaren Esteban Granero pushar för en flytt till Real Sociedad. Han är beredd att gå ner i lön för att kunna genomföra en permanent övergång till den spanska klubben (The Fulham Chronicle).

West Ham är intresserade av att låna in Chelseas Christian Atsu (Sky Sports).

* * *

Chelsea gör ett nytt försök att värva Atletico Madrids vänsterback Filipe Luis. Han har en utköpsklausul på omkring £20 miljoner, men hittills har Chelsea inte varit beredda att buda så högt (The Daily Mail).

Manchester United letar efter en ersättare till Patrice Evra, som vill flytta till Juventus. Ben Davies och Ricardo Rodriguez är namn som figurerar i diskussionerna hos United (The Daily Mail).

QPR-anfallaren Charlie Austin är ett intressant namn för Sunderland (The Daily Mail).

Crystal Palace hoppas skriva ett nytt tvåårskontrakt med Marouane Chamakh under de närmaste 24 timmarna (The Daily Mail).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Urby Emanuelson från Milan till Roma.

Officiellt bekräftad övergång: Chelsea har signat Hajduk Splits 19-åriga mittfältare Mario Pasalic.

* * *

Som Totaal Liverpool tidigare har skrivit om, har Bony en utköpsklausul på £19 miljoner enligt The Mirror. Även Sky Sports hävdar dessa uppgifter, vilket skulle kunna vara anledningen till att Liverpool förefaller ha kontaktat ivorianens agenter istället för Swansea.

* * *

Brendan Rodgers vill ha in åtminstone ytterligare en anfallare. Loic Remy och Wilfried Bony är spelare som övervägs av Rodgers. Båda spelarna är även intressanta för Tottenam. Rodgers planarar även att sälja såväl Fabio Borini som Iago Aspas i sommar (GOAL.com).

* * *

John Aldridge har, precis som alla andra, väldigt höga tankar om Luis Suarez som fotbollsspelare och menar att han kommer bli omöjligt att ersätta: ”Four or five quality players couldn’t do what he did”… ”He’s irreplaceable. Absolutely sublime. I’ve watched Liverpool for 50 years and he’s right up there with the best. He comes with baggage but what he’s done for Liverpool on the field has been unbelievable”, sa Aldridge till BBC Radio 5 live.

* * *

Swanseas ordförande Huw Jenkins inte har hört något från Liverpool rörande Wilfried Bony. Jenkins sa till Daily Mail: ”I was very surprised to hear, and disappointed to hear, that Liverpool had gone down that route and were talking to the player behind my club’s back.

”I’m disappointed that Liverpool are acting in that manner. No official approach has been made to me or our football club.”

* * *

Swanseas ordförande Huw Jenkins har inte hört något från Liverpool rörande Wilfried Bony. Jenkins sa till South Wales Evening Post: ”I have had no talks with Liverpool until now, and I would be very surprised if a club like Liverpool are doing any kind of negotiations with a player or player’s agent behind our back.

”I would have thought somebody from Liverpool would have been in touch if they are really interested in Wilfried.

”There’s a way of doing things. I know things are different in this day and age, but the usual rule of thumb is that, when you are trying to complete a transfer, you deal with a club first and the player comes after that. That’s the nature of the system.”

28 kommentarer
  1. Vem skulle vi satsa på om det inte blev Lovren? Behöver vi en mittback? Pelle2x

    • Klart som korvspad att vi behöver mittback, så läckande som vårt försvar var måste fixas med en ledargestalt i försvaret. Skrtel behöver någon som styr upp honom i försvaret. Tycker egentligen vi redan har mittbacken vi behöver i Agger, vad tycker ni?

    • Tycker Agger visade rätt så bra att han inte är en riktig organisatör i försvaret då det blev knappast bättre när han va på plan.
      Sen är både Agger och Skrtel gamla. Agger, p.g.a. sina skador, kommer inte kunna spela länge till. Och Skrtel är snart 30. Visst har han en handfull år kvar i bagaget men tycker det är bättre att ha yngre alternativ av hög klass.

      Sen ser jag inte Agger som en startapelare nästa säsong, om han stannar. Rodgers kommer nog satsa på Sakho nästa säsong.

    • Om vi har mittbacken vi behöver i Agger så är det väl inte klart som korvspad att vi behöver en mittback. 🙂
      Jag håller med Hälljes fråga, om vi inte hittar absolut rätt spelare, måste vi köpa? Mittbackar är, som förvisso alla spelare, beroende av självförtroende. Kolla Skrtels två senaste säsonger, hyfsad skillnad på insats. Tydligen ska det varit samma sak med Lovren. Därför tycker jag det är svårt att säga vilken som är bäst av Sakho, Skrtel, Agger och Lovren. Ingen av dem har presterat varken bra eller dåligt under en längre period. Räknar dock med att Rodgers har bättre koll än mig.

    • Lovren är en ledartyp så det är därför vi är ute efter just honom. Det finns inte så många alternativ egentligen.

      En vore Varane för Sakho är också en ledare. Det har man tydligt sett i VM. Problemet för honom är att han kanske inte va så bekväm förra säsongen bl.a. för att han inte fick en försäsong att lära känna sina lagkamrater och att han inte kunde engelska. Av det man sätt på LFCTV så har han blivit bättre med språket men inte på något sätt tillräckligt bra och efter en säsong borde han var bekväm i klubben. Så om han får en fransktalande partner så tror jag det skulle hjälpa lite.
      Men med Varans så kräva ett rejält överpris att få loss då jag kan inte tänka mig att Real är sugna på att släppa honom bara för att.

      En annan är Hummels. Men han spelar i ett stort sett lika bra lag som Liverpool och kan inte lockas med CL. Han skulle också vara riktigt jävla dyr.

      Lovren är ett bra alternativ. Han är en ledare och skulle vara bra mycket billigare än dom två andra jag nämnde.

  2. Dede och Rodrigo. Använd pengarna från suarez och lös dessa två så kommer jag skratta tills december. Då hade vi gjort laget starkare och köpt in riktig klass. Det här är mina drömvärvningar.

  3. Shaquiri, aurier, benzema, balanta! 4a klass lirare som går in förstärker å troligtvis startar

  4. City värvar på…- hur låg det till med Financial Fair Play???

  5. Vi behöver värva lite större namn nu. Kolla på hur arsenal har värvat, de har faktiskt ett väldigt intressant lag med spelare som özil och sanchez. För att kunna locks stora namn så måste man även ha lite större namn i klubben. Nu har vi tappat suarez så då blir allt mkt svårare…

  6. Skulle inte Lukaku gå för runt £25m? I så fall känns det ganska sjukt att Marko går för 20…

    • Lukaku skulle nog gå för £25m till en klubb som inte spelar i England. Om Liverpool t.ex. Skulle försöka värva honom så räkna med det dubbla.

  7. Marko är en spelare utöver det vanliga pch jag är mycket förväntansfull inför honom i den röda tröjan! Sägs att han skulle förbi Serbien för visa fix och sådant ,

  8. Känner mig verkligen obekväm i att klubben förlitar sig till Sakho som blivande storback. Tycker vi att Agger är skadebelägen ska vi vara djupt oroliga när Sakho inte ens höll en halv säsong i PL. Sen ska vi nog räkna med en del avstängningar när det gäller Sakho , om han ska fortsätta att armbåga sig fram. Men det är klart , sånt hör ju till spelet.

    • Jag är inte ett dugg orolig. Sakho är en storback redan. Han är bättre än Agger med bollen och har nog den bästa passningsfoten när det kommer till genomskärare jag har sett från en mittback. Han va riktigt bra i VM.

  9. Loic remy och bony ?? herregud ! varför köper vi inte istället Greizmann och Jackson Martinez ?

    • Martinez kommer kosta bra jävla mycket och är inte så mycket bättre, om han ens är bättre än Bony. Att göra 16mål är inget alla gör(25mål sammanlagt). Speciellt när man inte fick starta alla matcher i början av säsongen och när man spelar i ett lag som länge va inblandad i bottenstriden. Bony är otroligt underskattad. Remy däremot är jag inte så sugen på. Han är en bra kontringsspelare men inte mycket mer.

      Greizmann är inte en anfallare även om han spelade i den rollen stundtals i VM. Sen så är Liverpool intresserade av honom men jag vet inte hur Marko affären påverkar det intresset.

    • Antagligen att de är för dyra och säkert lockas av bättre erbjudande än Liverpool.

      Pelle2x: Hur mycket pengar har Liverpool kvar att röra sig med efter köpet av Markovic och försäljningen av Suarez?

    • Vet inte, men man verkar ju vara på väg att sälja Borini, Aspas och Assaidi for sammanlagt omkring £20 miljoner… Det skulle kunna ’täcka upp’ antingen Markovic eller Bony, om man tänker på det sättet. Och ja, sen finns ju Suarez-pengarna också. Risken att BR värvar för många spelare.

    • Tror det är troligare med 3-4 spelare för ca £20m styck än någon för £40m men vi får väl se. Det är svårt att förutse nu när Liverpool har massa pengar, men man vill nog absolut inte upprepa misstaget från när man fick panik och la massa pengar (£35m) på Carroll.

    • Lovren, Moreno, Markovic och Bony?

  10. Mario Gomez för en billigare summa skulle vara helt okej! Starkt namn, riktigt bra tank, dock så e han ju skade benägen men för en billig peng så kan det vara värt att chansa

  11. Dags att börja undra om benzema ryktena har någon grund eller bara tjafs då tidningarna ej har bättre att fylla med .

  12. Äntligen ett rykte som får ens hjärta att pulsera lite extra. Turan har länge varit en drömvärvning för mig och säkerligen även andra Liverpoolfans. Om det dock inte blir så är jag övertygad om att Brendan vet hur han skall förvalta den talang han redan har till sitt förfogande samt den talang han säkerligen kommer att värva. YWNA mina vänner.

Kommentarer är stängda.