[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Liverpool har tackat nej till Sevillas förslag om att få låna Iago Aspas. Istället vill Liverpool sälja honom för €7 miljoner (Estadio Deportivo).

* * *

* * *

Roma har höjt sitt bud på Andriy Yarmolenko till €18 miljoner, vilket är €3 miljoner mer än sitt tidigare bud som Dynamo Kiev tackade nej till. Dessutom planerar man att återuppliva kontakterna rörande Xherdan Shaqiri, som är på väg bort från Bayern Müchen (Sky Italy).

* * *

Liverpool hoppas att Sevillas intresse för Iago Aspas ska hjälpa klubben att rekrytera Alberto Moreno. LFC är villiga att inkludera Aspas i en affär, men om man inte kan komma överens med Sevilla inom en snar framtid kommer man att rikta blickarna mot andra vänsterbacksalternativ. Rodgers gillar Ryan Bertrand, som värderas till £8 miljoner och förväntas lämna Chelsea i sommar. Liverpool är dock medvetna om att Chelsea inte vill sälja till Reds på grund av Sturridges utveckling sedan flytten från Chelsea. Om Liverpool inte kan värva varken Moreno eller Bertrand kommer man att försöka signa Ben Davies. Tottenham försöker som bekant värva Davies, men Swanseas prislapp på £10 miljoner har hittills ändrat en övergång från att ske (The Liverpool Echo).

Liverpool är intresserade av Wilfried Bony, men han är endast en av flertalet anfallare som Liverpool överväger. Bony vill spela i Champions League och förväntas därför lämna Swansea i sommar, men walesarna förväntas kräva en övergångssumma på hela £25 miljoner (The Liverpool Echo).

Lazar Markovics läkarundersökning, som var schemalagd till igår torsdag, har blivit uppskjuten på på grund av ”logistiska problem”. Representanter från Liverpool insisterar dock att det inte är några problem med övergången och att endast formaliteter återstår, och att Markovic borde bli klar inom 24 till 48 timmar (The Liverpool Echo).

Rykten på twitter har gjort gällande att Liverpool endast hade en portugisisk tolk. Detta ska ha varit en miss, då Markovic inte kan prata portugisiska, och nu ska Liverpool hämta in en serbisk tolk istället. Men som sagt, detta är endast lösa rykten…

* * *

Liverpool är intresserade av Wilfried Bony. Anfallaren har en utköpsklausul på £19 miljoner och har sagt till vänner att han är desperat i sin önskan om att Liverpool ska trigga klausulen. Priset har avskräckt West Ham, men Tottenham är intresserade. Bony är orubblig med att han inte vill stanna i Swansea om han får möjligheten att spela på en högre nivå (The Mirror).

Liverpool kommer att göra klart med Lazar Markovic inom de närmaste dagarna (The Mirror).

* * *

Sunderland är på väg att buda £8 miljoner för Fabio Borini (The Daily Mail).

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Alexis Sanchez flyttar från Barcelona till Arsenal.

* * *

Ajax har rätt till 6,5% av övergångssumman som Liverpool säljer Suarez för. De beräknas få £4,3 miljoner när uruguayanen skriver på för Barcelona (The Mirror).

* * *

* * *

bony

Liverpool har intensifierat sitt intresse för Wilfried Bony. Rodgers är ute efter att förstärka anfallet, med tanke på att Suarez är på väg att säljas till Barcelona, och Bonys namn tros stå högt upp på önskelistan. Liverpool tros ha pratat med Bonys agenter om en eventuell flytt till LFC, men ett antal andra PL-klubbar bevakar också ivorianens situation i Swansea (Sky Sports).

* * *

På onsdagen gjorde Divock Origi ett besök i Liverpool. Nu överväger han sina alternativ, som även inkluderar Tottenham och Borussia Dortmund (L’Equipe).

* * *

Manchester City har förlängt sitt kontrakt med Samir Nasri, som har skrivit på för ytterligare fem år i klubben.

29 kommentarer
  1. Varför satsar man inte på Lukaku!? Finns det någon spelare som passar så bra in i FSG:s värvningsstrategi? Oförskämt rutinerad för sin unga ålder och borde ju bara vara den anfallare som Liverpool naturligt borde ryktas med?

    • Chelsea vill väl inte sälja till konkurrent! !

  2. Känns sjukt vemodigt och trist med Suarez… Ronaldo, Ronaldinho, Messi, Ibra, Kaka och alla andra spelare som setts som bäst i världen i anfallspositionen de senaste 10 åren i all ära men ingen av de kan mäta sig med den mångsidigheten Suarez har, den förmågan han har att göra mål från ingenting och assistera fram lägen som inte fanns. Det kommer att bli en massiv förlust för det vackra spelet och effektiviteten. Men även att han konstant verkar vara skadefri, vilket han förvisso kompenserar med avstängningar….. hoppas bara att vi kan återinvestera pengarna på ett smart sätt.

  3. Men han ändå haft en liten oförmåga att lyckas mot de absolut bästa lagen när han spelat med Liverpool.
    Kan inte det göra det mindre vemodigt OS?

    • Han gjorde mål mot United, 3 på Spurs, 2 på Everton och dominerade mot Arsenal.

      Misslyckades med att måla på Chelsea, vilket många andra gjort.

      Oförtjänt kritik imo.

    • Assisterade ett mål mot City när vi vann och fick MOTM när vi förlorade..

    • Håller med dig.. samt att han alltid skapat chanser.. Var ju inte långt ifrån att han måla mot Chelsea.

  4. Han gjorde mål mot United och Tottenham var ju inget vidare motstånd förra säsongen direkt

    • Nej men han har gjort mål på Utd när de varit bra också.

  5. Stämmer ryktet om Bony får man ju anledning att tro att liverpool vill forsätta med tvåmannaanfall. Vad tror ni Pelle. Jesper?

    • Tror det är mer att man vill ha tre bra anfallare. Sturridge är solklar ett oavsett men han har en tendens att bli småskadad då och då. Aspas kommer säljas och ser inte att Borini skulle få förtroende som ensam topp. Man vill nog ha en renodlad anfallare.

  6. Läste ryckte om Benzema…NEEEJ!

    • Jo, Benzema… jag diggar han i alla fall… och nu går det rykte om Borini till Sunderland…

    • Benzema är väl skitbra? Tycker jag

  7. 4 platser till cl för England och på transfermarknaden är det fyra lag som dragit ifrån nåt så in i helvete. Vi är passerade med ljusår.. För tillfället känns det som att de finns fyra trupper som är så avsevärt mycket bättre än vår. Var verkligen optimistisk inför sommaren att vi skulle värva stort. Istället går vår main target till Arsenal och vi säljer vår bästa spelare.
    Ber om ursäkt för mina pessimistiska synpunkter med det känns rent ut sagt för jävligt nu.

    Vi ryktas med så mycket skit om man jämför med de andra storklubbarna. Det blir nog att slåss om en femteplats med Spurs och Everton…

    • Du menar precis som förra året då? Vi vet ju alla hur det slutade. Fönstret stänger om typ 6 veckor också, det vet du va?

    • Precis som förra fönstret? Jag kan knappast hitta några likheter mellan detta och förra fönstret? Möjligtvis Suarez men han är en helt annan spelare idag än för ett år sedan? Och om du ska vara ärlig, hur nöjd är du med förra årets transferfönster? Knappt någon spelare som värvades in som levererade? Dessutom så har vi ett helt annat utgångsläge än året innan så vi borde kunna rekrytera spelare som faktiskt kan gå in i startelvan och bidra med en gång istället för att ha ett par talanger på bänken/utlånade.

      Vi kommer halka efter mer och mer för varje år om vi ska bli så här överkörda under transferfönstret varenda gång, det vet du va?

    • Precis som du och andra pesimister ’visste’ hur långt efter vi skulle hamna förra säsongen så ’vet’ du det nu också.

      Se ljuset i tunneln istället, vi har på få år ätit upp extremt stora sportsliga och ekonomiska gap mot våra motståndare.

      Vi har sålt Rush, Fowler, Owen och Torres under min tid som fan, tror vi klarar att sälja Suarez också. Vi har aldrig köpt färdiga världsstjärnor, vi har köpt de med potential och gjort de till stjärnor.

      Fönstret har varit öppet i 10 dygn och ni gnäller redan på att vi bara har köpt Emre Can (stort löfte som har CL-rutin), Lallana som varit en av de bästa offensiva mittfältarna i light föregående säsong och Lambert som backup som för övrigt kom topp 8 i poängligan förra året.

      Men visst fortsätt gnäll du, så fortsätter vi som tror på FSG och Rodgers att sitta ned i båten.

    • Dem ekonomiska bitarna är väldigt bra skötta. Det jag menar är att om man ska värva för £60m + försäljningar så kan man inte köpa 7-8 dussinlirare och ”hoppas” att de ska bli världsstjärnor. Alla andra storklubbar förstår ju att man värvar ett fåtal spelare som är tänkta att gå rakt in i startelvan.

      Kolla upp vad spelare som Suarez och Torres har presterat innan. Knappast anonyma. Du saknar ju världsförankring om du tror att Lambert ska kunna konkurrera med Diego Costa, om Davies ska kunna konkurrera med Luke Shaw, och Markovic med Alexis Sanchez

    • Robin d har helt rätt pch är på samma linje. Kan inte förstå gnäll fasonerna gällande detta fönster hittills ? Can, Lallana , lambert pch snart Marko .. Inte direkt någon cissokho eller alberto .. Att sedan jämföra Lambert med Costa är väll inte riktigt relevant då dem är värvade till respektive klubbar av helt olika anledningar. Det kommer ske goda saker på den tiden som är kvar. Rodgers ville ha AS men det gick ej så han kmr förmodligen rikta sina blickar mot ett liknande alt.

    • Skönt att du är så säker på att Costa kommer bli en succé också. Han har gjort EN riktigt bra säsong. Han var usel i VM och Chelsea är väl knappast kända för att förädla spelare direkt heller.

      Spelare med större erfarenhet men med ’namn’ har misslyckats i PL. Schevshenko, Arshavin, Veron, Forlan och nu senast eto’o, Soldado och till viss del Özil.

      Lambert är köpt som backup så den som saknar verklighetsförankring är nog han som jämför äpplen med päron. Sen är det omöjligt för Liverpool att köpa Kroos eller liknande världstjärnor pga lön. Vi behöver dessutom bredda truppen. Spets vinner sällan ligor, den vinner matcher. Bredd vinner ligor. Vi har dessutom redan en anfallere med +20 mål i sig, vi har backup med 10+15 i sig. Lägg till 5-10 från 4 mittfältsspelare och strömål från andra spelare så har vi mer än tillräckligt om vi tätar försvaret.

      Suarez var en stjärna i Holland när han kom till oss och otroligt oslipad första säsongen, knappast världsstjärna. Han var en 20 miljonersvärvning precis som Torres och de som ryktas till oss nu. Slappna av, det löser sig.

  8. Vad hände med Micha Richards från city ? Vore inte det en värvning som skulle kunna bli riktigt bra till en rimligt låg summa??

  9. Har Atletico Madrid den bästa truppen i La Liga? Absolut inte! Jag gillar vad Rodgers gör… Jag tror inte att man ska ha de bästa spelarna på varje position, utan de som passar in bäst i spelsystemet och med rätt egenskaper.

    • Klokt sagt. Många stirrar sig ofta blinda på enskilda spelare. Det viktigaste är att få ihop ett lag som fungerar. Bara för man tar in en stor stjärna så betyder inte det per automatik att det är den bästa lösningen.

      Tycker btw att bony vore ett intressant nyförvärv. Gjort en helt klart godkänd första säsong i PL.

  10. Jag hade nu gjort allt vad jag kunnat för att behålla Suarez. Han må vara ett problembarn som förstör klubbens märke men det finns just nu inte en spelare som är i närheten av Suarez klass som är tillgänglig för vår klubb. Alexis Sanchez hade kunnat vara den spelaren men han valde en annan klubb. Affären är i stort sett klar men jag hade avvaktat med att sälja tills ”rätt” spelare blir tillgänglig.

  11. Vi kan tydligen sluta hoppas. Det är klart. 🙁

Kommentarer är stängda.