[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Mamadou Sakho har gett oss fans en skadeuppdatering via sin officiella Facebooksida. Fransmannen uppger att han behöver ytterligare 10 dagar innan han är redo för comeback från skadan.

* * *

I en intervju medger Lucas Leiva att Liverpool och Napoli förhandlade om en övergång i somras, men att klubbarna inte lyckades komma överens. Vidare säger Lucas att Benitez alltid har trott på honom, och eftersom han inte spelar måste han se sig omkring. Därefter påpekar Lucas att han vill spela (Radio Marca).

* * *

Ronald Koeman vill hämta Dirk Kuyt till Southampton i januari (The Mirror).

* * *

Tottenham är angelägna om att signa Birminghams U19-landslagsmittfältare Demarai Gray, men problemet är att Liverpool lyckades få ’first option’ på honom i samband med att Jordon Ibe lånades ut till Birmingham under fjolårssäsongen. Gray, som har 18 månader kvar på sitt nuvarande kontrakt med Birmingham, värderas till omkring £2 miljoner. Utöver Spurs och Liverpool har Arsenal och Manchester City scoutat honom under säsongen. Han är främst yttermittfältare men kan även spela på andra mittfältspositioner. Birmingham har redan tackat nej på ett £500 000-bud från Crystal Palace (The Mirror).

* * *

Liverpool är intresserade av att signa Fiorentina keeper Neto i januari, då man oroade över att Victor Valdes inte har rehabiliterat sig från sin allvarliga knäskada. Netos kontrakt går ut efter säsonge och han vill dubbla sin nuvarande årslön på €600 000 för att förlänga. Hittills är Fiorentina ovilliga att betala att betala Neto detta, trots att det innebär en veckolön på mindre än €25 000. Det är en lön som helt klart ryms inom Liverpools ekonomiska ramar. En annan målvakt som övervägts av Liverpool är Iker Casillas, men precis som i fallet Valdes är Liverpool tveksamma till hans lön samt kompetens (GOAL.com).

Neto är inte nära att komma överens om ett nytt kontrakt med Fiorentina. I somras krävde brassen €1 miljon om året för att stanna, men nu har kravet stigit till €1,5 miljon om året (Corriere Fiorentino).

* * *

En viss norsk talang är väldigt eftertraktad!

* * *

Förra helgen besegrade Derby seriekonkurrenten Reading med 3-0 i the Championship. Efteråt var Derbyt manager Steve McClaren väldigt nöjd med Jordon Ibe och hans mål: ”That’s what he is capable of doing,’ sa McClaren tiill dcfc.co.uk.

”He did it well. He’s one of them that at times can be unplayable. He’s only 18, imagine when he grows and matures

”He’s doing his work defensively as well; his attitude is good. He wanted to come off, but we kept him on. We’ve got to toughen him up. [He has] great ability.”

* * *

Sebastian Coates har haft stora skadeproblem sedan han anslöt till Sunderland, men Gus Poyet hävdar att mittbacken inte var skadar när han lånades in. Det är oklart när Coates är tillbaka på fotbollsplanen: “I think the problem with Seba is what the injury is. It’s something very unique in a part of muscle which is under another muscle,” sa Poyet till The Sunderland Echo.

“He was fit when he arrived. If you saw him in training for the first few days he was very, very good. He was running with Antonio (Pintas, Sunderland fitness coach) and we were really impressed, it was a kicking action that was hurting him then. But when he was running he didn’t have any problems.

“It’s unfortunate for him being Uruguayan, being my first Uruguayan signing, it was always important to make sure he was all right.”

* * *

Jamie Carragher är som bekant numera expert på Sky Sports. Efter förlusten mot Real Madrid sågade Carragher den formsvaga LFC-anfallaren Mario Balotelli genom att kommenterade hans insats mot de regerande CL-mästarna enligt följande: ”I’ll be surprised to see him here next season.

”They left it too late to bring in players. They should have bought just two or three big names.

”Balotelli was just a panic signing. These types of players are continually moved on for a reason.

”He was by far Liverpool’s worst player.”

* * *

Relaterade länkar:

Utlåningskollen deluxe v.43

15 kommentarer
  1. Någon som har koll på Neto? Ju mer jag tittar på Mignolet, desto säkrare blir jag på att han absolut inte har i Liverpool att göra. Hans utrusning vid 0-3 målet igår är fruktansvärd… Ska han ut så måste han ta bollen!

    Sen försvaret är ju helt fruktansvärt på fasta situationer… Kan de ha med Mignolet att göra? Kan hans osäkerhet vara en anledning? Sen så är de ju inte Mignolets fel att våra spelare ALLTID hamnar på fel sida av anfallaren. Vinner vi några dueller någonstans på planen längre? Presspelet som nästan fick oss att vinna ligan förra året är helt borta… Vad kan de bero på?

    • Förmodligen mycket för att vi ersatt en sårad blodhund som ledde förstapressen i form av Suarez med en spelare som inte är i närheten av Luis arbetsinsats. De lyckade försök Rodgers gjorde ifjol med en Dortmund-inspirerad gegenpressing bygger ju på att anfallaren som leder linjen – och övrigt lag för den delen – tar jobbet i presspelet. Få anfallare på den här nivån är ju så icke-kompatibla med den typen av roll som just Balotelli, som näppeligen gjort sig känd för att slita hund på plan.

      Är inne på Carras linje här. Vi agerade för sent, förvisso på en något mättad forwardsmarknad, och fick gå tillbaka och leta i reabacken när våra andra val av olika anledningar inte gick igenom. Tycker man såg på presskonferensen i USA då Rodgers med emfas dementerade att LFC var intresserade av Mario, att BR inte var/är ett allt för stort fan av vederbörande. Att han sen pratar om honom som en ”kalkylerad risk” när Mario väl skrivit på stärker bara den tesen.

    • Jag håller med dig, men samtidigt så resten av spelarna som tar pressen spelade ju förra året. Lallana tycker jag var extremt duktig på just den offensiva pressen för Soton… Så man tycker ju att den borde lyckas ibland…

      Angående Balotelli så har jag för mig att Rodgers sa att han ÄR ett stort fan utav honom, men att han inte kommer spela i Liverpool nästa säsong. Men men, skit samma!

      Sen så måste jag ställa en fråga som jag tänkt väldigt mycket på. Om vi nu ska spela 442 diamant… Har inte vi värvat EXTREMT konstigt då? Den offensiva mittfältaren konkurrerar 4(!) spelare om. Coutinho, Markovic, Lallana och Sterling. Egentligen ingen av dem som kommer tillrätta i Allen eller Hendersons position? Eller vad tror ni? Är det ett 4-3-3 eller 4-2-3-1 som Rodgers har planerat?

  2. Köp
    Vidal eller william carvalho
    Higuain
    Reus
    Höwedes

    Sälj
    Borini
    Lucas
    Johnson
    Suso
    Enrigue

  3. Vilken idiotkommentar Balder. Higuain och Höwedes kan väl knappast ses som några orimliga spelare?? Reus ska man vara med och dra i även om det lär bli jka svårt. Däremot måste vi ha Enrique kvar tills en ny vb kan komma in, gärna en backup som kan spela mb också. Samma gäller för Johnsons position.

  4. Jag har varit tveksam till Higuain, men jämfört med Balo skulle Higuain vara ljusår bättre. Tror iofs att Balo inte var BR:s köp till 100%

  5. Keita Balde Diao?
    Jordan Ayew?

    Jag skulle gärna vilja se nån av dem och Origi, Sturridge och Balotelli vara våra fyra forwards.

    • Jag tycker att Ayew är ganska medelmåttig men Diao är ju sylvass. Men båda de är egentligen som bäst på andra positioner än renodlad anfallare.

  6. Mr Glenn, Vidal, Reus eller Carvalho lär inte vara på vår radar, Higuain skulle kosta för mycket i mitt tycke ( antar att Napoli inte säljer för under 350 milj sek) och det är han inte värd. Höwedes är la absolut inte omöjlig. Dessa köp köp köp inlägg är ju dock något löjliga, visst fan behövs det stjärn spets men det får ju vara realistiskt också.

    • Fast Higauin harvar runt i Napoli. Frågan som jag ser det är om han är tillräckligt bra numera (alltså värd de kanske 300 som han kan kosta). Carvalho lite samma sak, många har varit intresserade, ingen har velat pynta upp. De tror jag inte alls är hopplösa, och inte mkt dyrare än spelare vi normalt värvar. Vidal, Reus ofc. Men vem vet. Vi fick ju Torres en gång i tiden t ex. Utan tvekan behöver det spetsas till.

      På målvakt säger jag Cech!! men Chelski vill väl knappast sälja till oss.

      Viktigaste värvningen skulle dock vara en till manager. Undrar om Lagerbäck ligger i vår priskategori 😉

  7. Pelle: vi älskar ju medelmåttiga spelare som kan spela på flera positioner 😉

    Diao hade varit mumma. Lafayette med.

    • Mm, men frågan är hur smart det vore att signa Ayew i januari? Han blir free agent efter säsongen och kommer missa flera veckors spel på grund av Afrikanska mästerskapet (om det blir av). Jag antar att Ghana är kvalificerade och att han blir uttagen. Han är ju alltid med i deras landslag.

  8. Lacazette menar jag. Lafayette från True Blood hade iofs varit en spännande värvning för omklädningsrummet 😀

    • Ersätta en vampyr med en annan tänkte du? 🙂

Kommentarer är stängda.