Talangprofil

Johannes Geis

# Defensiv mittfältare

Nationalitet :Tysk
Födelsedatum :1993-08-17
Längd :177 cm
Vikt :81 kg
  • PositionDefensiv mittfältare
  • Nuvarande klubbSchalke 04
  • Tidigare klubb(ar)Mainz 2013-2015, Greuther Fürth 2009-2013
  • Kontrakt2019
  • A-landslagsturneringar-
  • MeriterDFB-Pokal

johannes geis

Bakgrund: Geis är en produkt av amatörklubbens TSV Großbardorf ungdomsverksamhet. Som 15-åring värvades han av Greuther Fürth, där han så småningom jobbade sig till en plats i klubbens A-lag via spel i reservlaget. Geis framfart i Greuther Fürth gick inte obemärkt förbi bland Bundesligaklubbarna och 2013 köptes den unga mittfältaren av 1. FSV Mainz 05 som han fortfarande representerar.

Spelarbeskrivning: Geis har tekniken, spelsinnet och passningsskickligheten som sina absoluta styrkor. Hans passningsfot är väldigt fin i både kort- och långpassningsspel. Hans adelsmärke är de långa passningarna, och variationen i passningsspelet gör honom till en väldigt användbar spelare i uppbyggnadsfasen. Han är även duktig på att ta hand om fasta situationer.

Vidare är Geis placeringssäker och duktig på att läsa spelet. Vid 21 års ålder är Geis naturligtvis ingen färdigutvecklad spelare. Han behöver förbättra sin defensiv ännu mer och bli bättre i duellspelet. Han behöver även förbättra sina avvägningar i passningsspelet, där han stundtals försöker slå för svåra passningar. Överlag är dock detta en ytterst talangfull fotbollsspelare som har många goda år framför sig.

Den unga tysken kan hantera flera olika mittfältsroller. Jag tycker att han är som bäst när han styr spelet och dikterar tempot, men i vissa matcher han även haft mer offensiv frihet och tagit fler offensiva löpningar. Hans löpningar längs kanterna kanske är extra intressanta i sammanhanget, med tanke på att hans inlägg ofta håller hög klass.

Laddar...