Bollinnehav första halvlek: 46,4% – 53,6%
Bollinnehav andra halvlek: 39,7% – 60,3%
Inlägg: 28 – 36

* * *

Efter matchen:

Liverpool åkte på ytterligare en snöplig förlust i ligan. Man kammade alltså hem noll poäng mot QPR, trots att man det klart bättre laget under majoriteten av matchen.

Matchbilden var onekligen bekant; Liverpool skapade och skapade – och missade och missade. QPR slog mängder av felpassningar och deras backlinje stod för grova individuella misstag, men Liverpool brände som vanligt massvis med målchanser.

Det skulle dröja till den 54:e minuten innan Liverpools välförtjänta ledningsmål kom. Det var faktiskt ett riktigt drömmål av Sebastian Coates, som slog till på volley. Den unga mittbacken stod förmodligen för årets snyggaste Liverpoolmål.

Uruguays andra representant – Luis Suarez – stod för en ojämn insats. Han missade chanser, men skapade också mycket. I den 72:a minuten lyckades Dirk Kuyt utöka Liverpools ledning efter en retur. Det var onekligen Suarez individuella prestation som bäddade för anfallet, som alltså resulterade i Liverpools andra mål för kvällen. Känslan var att Liverpool skulle ta en ganska enkel seger och med en hygglig effektivitet hade man haft ledningen med både tre och fyra mål…

Det skulle dock inte dröja länge förrän QPR reducerade till 1-2 genom silverräven Shaun Derry, som höll sig framme i samband med en hörna. Det var andra matchen i rad som Liverpool släppte in ett hörnmål – inte bra.

1-2-målet verkade vara ett hårt mentalt slag för Liverpool, vars försvarsspel mer eller mindre kollapsade efter hemmalagets reduceringsmål. LFC-spelarna såg nervösa ut och började göra oväntat enkla misstag. Den normalt sett så pålitlige Martin Skrtel missbedömde ett inlägg totalt när Djibril Cissé nickade in 2-2-kvitteringen i den 86:e minuten, och bortalaget fortsatte att göra obegripliga försvarsmisstag.

I matchens 91:a minut blev Liverpools kollaps total när en annan normalt sett pålitlig spelare – José Enrique – gjorde bort sig fullständigt, 3-2 till QPR. Det blev också slutresultatet i en match som Liverpool under stora delar dominerade, men där man helt och hållet fick skylla sig själva; man missade för många målchanser och gjorde alldeles för enkla misstag i det defensiva spelet. QPR kanske inte är Barcelona, men till skillnad från Liverpool är de skoningslösa när motståndarna gör grova defensiva misstag.

Liverpool föll ihop som ett korthus och i slutändan förtjänade man inte att ta poäng i den här matchen. För QPR:s del kommer detta troligtvis att bli en legendarisk match om de lyckas stanna i Premier League. Deras vändning berodde dock snarare på dåliga aktioner av Liverpool än den egna prestationen, även om det förstås var bra gjort av QPR att inte ge upp matchen helt vid tvåmålsunderläge.