Efter två tunga bortaförluster i ligaspelet mot Stoke respektive Spurs är Liverpool äntligen tillbaka på hemmaplan när Wolves kommer på besök. Många minns säkert förra säsongens olyckliga möte på Anfield, som skulle visa sig bli ödesdiger för Roy Hodgson.

Liverpool och Wolves har faktiskt inlett den här säsongen på liknande sätt. Båda har nämligen skrapat ihop 7 poäng på de inledande 5 matcherna.

Liverpool lyckades vinna matchen med 2-1.

Liverpool mönstrade följande startelva: Reina, Kelly, Skrtel, Carragher, Enrique, Henderson (71), Adam, Lucas, Downing, Carroll, Suarez (81).

Bänken: Doni, Coates, Spearing, Bellamy, Flanagan, Kuyt (71), Gerrard (81).

Första halvlek:
Liverpool inledde matchen tveksamt, men spelade upp sig. Redan i den 11:e minuten hade man marginalerna på sin sida när Charlie Adam gjorde 1-0 via Roger Johnson. Efter ledningsmålet fick Liverpool ett betydligt bättre ”flow” i spelet. Ledningsmålet verkade ha en förlösande effekt på hemmaspelarna.

I den 38:e minuten kom 2-0-målet. Den här gången var det Jose Enrique som hittade Luis Suarez med en lysande passning – som uruguayanen förvaltade på bästa sätt. det var skönt att Suarez fick göra mål, med tanke på att han har missat en hel del målchanser på sistone. Känslan var också att Suarez växte efter sitt mål.

Andra halvlek:
Inte längre än 4 minuter in i den andra halvleken lyckades Wolves reducera till 2-1 genom Steven Fletcher. Liverpoolspelarna verkade ha en inbördes tävling om vem som kunde göra den grövsta markeringsmissen i eget straffområde, vilket en gedigen PL-anfallare som Fletcher inte var sen att utnyttja.

Därefter ryckte Liverpool upp sig och hade många kvalificerade målchanser. Natan borde naturligtvis ha gjort 3-1, men det ville sig inte. Det var en kombination av bra målvaktsspel av Wayne Hennessey, inte tillräckligt vassa avslut samt otur. Andy Carroll – som gjorde en mycket bra match – nickade exempelvis i stolpen.

I och med att Liverpool inte lyckades stänga matchen med ett tredje mål fortsatte Wolves att göra optimistiska framstötar i hopp om poäng. De förde spelet under stora delar av andra halvlek, men de saknade offensiv spetskompetens och skapade inte särskilt många riktigt heta målchanser.

Värt att nämna är givetvis Steven Gerrards inhopp. Lagkaptenen kom in när 9 minuter återstod av matchen – och han gjorde det bra. Annars var Carroll, Suarez, Lucas samt Enrique bäst i Liverpool, tycker jag.