Skott utanför: 13-6
Hörnor: 9-2
Gula kort: Navarro (Brighton)

* * *

Liverpool har gjort alldeles för få mål på Anfield den här säsongen. Så var icke fallet i matchen mot Brighton, då gästerna besegrades med tennissiffrorna 6-1. Noterbart var att hela tre av målen var självmål, vilket innebar att Brighton skrev in sig i historieböckerna på helt fel sätt – de blev nämligen det första laget någonsin att göra tre självmål i FA-cupens 131 år långa historia.

Första halvlek:
Liverpool fick en kanonstart, då man redan efter fem minuters spel satte 1-0 genom Skrtel. Slovakens nick var lika perfekt som Gerrards hörna – ett riktigt klassmål av LFC. Brighton spelade helt okej och hängde med i svängarna. Känslan var att det här skulle bli en jämn match, trots det tidiga ledningsmålet.

I den 17:e minuten kom också kvitteringsmålet. Henderson fällde LuaLua, som förvaltade frisparken på bästa sätt. Det fick naturligtvis de 6000 tillresta bortafansen att jubla – och gav matchen ytterligare jämnhet.

Trots Brightons gedigna insats kändes Liverpools anfall betydligt farligare, vilket ofta kunde tillskrivas Suarez, som utgjorde ett stort hot varenda gång han fick bollen i närheten av Brightons straffområde. I den 44:e minuten kom 2-1-målet; åter igen i samband med en hörna, där en Brightonspelare var sist på bollen.

Andra halvlek:
2-1-målet var förmodligen oerhört psykoligiskt tungt för Brightonspelarna. De var nämligen betydligt sämre i andra halvlek, där de spelade naivt och ärligt talat riktigt dåligt försvarsspel. Det håller naturligtvis inte mot en så skicklig motståndare som Liverpool.

I den 57:e minuten spelade Downing fram Carroll, 3-1. Liverpool fortsatte att satsa offensivt. I den 71:a kom ytterligare ett självmål och bara tre minuter senare ännu ett… helt plötsligt var ställningen 5-1. En totalt ointaglig ledning. Känslan var verkligen att Brightonspelarna inte klarade av uppgiften; de hängde inte alls med i Liverpools passningsspel och rörelse.

Segersiffrorna skrevs till 6-1 efter att Suarez äntligen gjorde mål i matchens slutskede. Uruguayanen var nära mål flera gånger om under matchen – han missade en straff och en annan gång räddade en back hans avslut på mållinjen. Således var målet jäkligt efterlängtad och välförtjänt för Suarez.