Liverpools startelva: Doni, Insua, Flanagan, Kyrgiakos, Kelly, Robinson, Degen, Shelvey, Poulsen, Cole, Carroll.
Avbytare: Jones, Wisdom, Ayala, Spearing, Coady, Kuyt, Aquilani.

Första halvlek:
Gala – LFC 2-0 (Baros ’8, ’40).
Kommentar: Galatasaray inledde matchen i ett rasande tempo, mot ett ärligt talat, inte ens B-betonat Liverpool. Startelvan var sannerligen inte imponerande. Man hängde inte alls med under matchinledningen, där hemmalaget hade både bollinnehavet och målchanserna. Mycket riktigt gjorde också Baros (ja, den gamla LFC-spelaren och den enda på planen som var med när LFC vann CL i Istanbul) 1-0 efter bara åtta minuter. Gala fortsatte att dominera matchen, men Liverpool reste sig under halvlekens senare halva, och spelade jämnt med turkarna. Man skapade också målchanser på fasta situationer, där Carrolls luftstyrka visade sig utgöra ett hot. Det var dock Gala och Baros som gjorde matchens nästa mål via 2-0 i den 40:e minuten. Det var Poulsen som inte alls hängde med i markeringen på Baros – illa! Doni gjorde ett par fina räddningar och målen var oerhört svåra för honom.

Andra halvlek:
Gala – LFC 1-0 (Elmander ’83)
Kommentar:  Jones, Aquilani och Kuyt kom in i halvtid. I synnerhet Kuyt fick igång laget med sin energi och presspel. Nu var matchbilden en helt annan; LFC hade bolleinnehav, energi och skapade en del målchanser, men det var åter igen främst på fasta situationer som man verkligen var nära att få in bollen. Man missade dock utmärkta målchanser – kanske lite otur att t.ex Kelly fick en av de allra bästa chanserna. Kelly är mycket bra, men knappast någon målskytt. Gala var inte heller helt oävna, och de skulle också göra matchens sista mål. Det var Elmander som slog till med ett riktigt drömmål – oväntat. Därmed förlorade Liverpool åter igen med 3-0. Inget positivt resultat, men å andra sidan kan man inte förvänta sig att laget som Liverpool mönstrade ska kunna vinna mot ett lag som Galatasaray, särskilt inte på bortaplan.  Det kändes dock lite synd att man inte lyckades få in några bollar, vilket ju hade putsat till siffrorna en aning.

Slutresultat: Gala – Liverpool 3-0