Bollinnehav: 55,8% – 44,2%
Bollinnehav första halvlek: 54,3% – 45,7%
Bollinnehav andra halvlek:  57,3% – 42,7%

* * *

Liverpool avancerade till final i FA-cupen via 2-1-seger mot Everton. Det var en triumf som satt långt inne, då man skaffade sig ett onödigt underläge som man tvingades vända till seger.

Ja, Evertons ledningsmål i den 24:e minuten var sannerligen inget mål som Everton spelade sig till själva. Carragher och Agger har spelat tillsammans under många år, men det var tack vare en kommunikationsmiss mellan de två mittbackarna som Jelavic kunde göra matchens första mål. Linjedomarens agerande höll i och för sig lika låg klass som Liverpoolbackarnas, men samtidigt har jag faktiskt förståelse för att han inte kunde förutspå händelseutvecklingen och därmed inte ”ligga i linje” i den situationen.

Everton försvarade sig visserligen helt okej, men deras anfallsspel var obefintligt. Därför var det någon slags universell rättvisa som gjorde sig gällande när Suarez kvitterade till 1-1 efter ett enormt försvarsmisstag av Distin. Kvitterat i både mål och misstag – rättvist!

Liverpool var klart bättre sett till hela matchen. Man skapade betydligt fler chanser och Everton hängde inte med under de perioder av matchen som Liverpool lyckades skruva upp passningstempot. Matchen såg länge ut att gå till förlängning, men då nickade Carroll in 2-1 i den 87:e minuten. Den nyligen inbytte Bellamy fixade både frisparken och slog densamma på Carrolls skalle – fingertoppskänsla av Dalglish att byta in walesaren. Samtidigt fanns en del frågetecken kring laguttagningen, då Carragher åter igen var inblandad i ett baklängesmål och Henderson – som får fortsatt mycket speltid – inte fick ut någonting den här gången heller.