Som somliga kanske vet brukar jag kolla på x antal matcher i veckan. Jag brukar sällan redogöra för någon av matcherna, men skulle kunna göra testa att göra det en gång för att se om det finns intresse.

Nuförtiden kan man som bekant kolla på massa matcher på tv… eller online. Jag brukar använda båda delarna. Vissa matcher tv-sänds ju inte i Sverige och då måste man ta till datorn som hjälpmedel. Precis som många andra brukar jag se flera matcher parallellt under helgerna för att kunna få så bra koll som möjligt.

Jag är dock inte helt säker på hur bra koll man får när man ser matcher parallellt… Ibland är känslan att man inte ens får halvdan koll på matcherna istället för ”helkoll” som när man endast ser en match i taget.

Nåja! Här är matcherna som jag såg i helgen med lite korta intryck från samtliga:

Lördag:

Premier League: West Ham – Newcastle 0-0 (0-0)
Kommentar: På förhand handlade mycket om snacket om Andy Carroll och Kevin Nolan. I efterhand handlade det mest om att Papiss Cissé blev blåst på ett för Newcastle extremt viktigt mål. Kan inte påstå att jag blev överdrivet imponerad av någon spelare i den här matchen, men Momo Diamés driv och kraft med bollen är alltid värt att notera.

Bundesliga: Bremen – Hoffenheim 2-2 (2-0)
Kommentar: En ganska märklig match där bortalagets David Abraham orsakade en straff nästan direkt efter avspark – en straff som Aaron Hunt förvaltade. När Chelsea-lånet Kevin De Bruyne satte 2-0 i den 24:e minuten trodde jag (och säkert många andra…) att det skulle bli en promenadseger för Werder Bremen. Hemmalaget hade den här matchen och borde ha vunnit. Hoffenheim tog dock en poäng tack vare två sena mål av Sven Schipplock; en 88:a som sällan gör mål i vanliga fall. Jag kollade lite extra på Hoffenheims offensiva mittfältare Roberto Firmino. Brassen briljerade vid några tillfällen, men kom inte riktigt loss… Det blev även en ny trevlig bekantskap i form av Bremens Özkan Yildirim, den blott 20-årige tyskturken är en liten offensiv spelare med bra fart och teknik. Han kommer att bli spännande att följa i framtiden.

Ligue 1: Marseille – Bastia 2-1 (1-0)
Kommentar: ”Den fete” Pierre André Gignac gjorde båda Marseilles mål. Gignac utstrålade självförtroende och spelintelligens matchen igenom. Lille-lånet Florian Thauvin gjorde Bastias enda mål och 20-åringen är säkert ett hett namn för många inför sommarens transferfönster. Annars blev jag som vanligt imponerad av Nicolas N’Koulous eleganta mittbacksspel och sen måste jag säga att Mathieu Valbuena också är en sevärd spelare.

Premier League: QPR – Arsenal 0-1 (0-1)
Kommentar: Det hann inte ens gå en halvminut innan Walcott gjorde mål – ett mål som visade sig bli matchens sista. QPR hade som bekant redan åkt ur och de såg inte inspirerade ut, även om de gjorde en bättre andra än första halvlek. Jag hade mest tänkt att kolla på Loic Remy, då han är en vass kontringsspelare och möjligtvis skulle kunna få ut någonting i den här matchen, men det var svårt för honom och han uträttade inget särskilt. Det kändes för övrigt väldigt ovant att se Robert Green spela.

Ligue 1: Montpellier – Brest 2-1 (1-1)
Kommentar: Younes Belhanda spelade från start, men verkade inte vara 100% och byttes ut redan i paus. Oklart varför. En annan intressant spelare – Remy Cabella – spelade däremot hela matchen. 23-årige Cabella är en extremt smidig och snabb offensiv spelare som ofta skapar mycket men saknar ”end product”.

. . .

Söndag:

Eredivisie: Den Haag – Feyenoord 2-0 (2-0)
Kommentar: Jag hoppades att Feyenoord, som jagade andraplatsen i ligan, skulle vinna den här matchen. Så blev det dock inte. Istället var de riktigt jäkla bleka. Den vanligtvis fantastiska talangen Tonny Vilhena kom inte alls in i matchen och var i princip osynlig under de 64 minutrarna som han spelade. Det är i såna här matcher som orutinen lyser igenom i Feyenoord.

Eredivisie: PSV – Nijmegen 4-2 (2-0)
Kommentar: Detta blev en spännande match, då Nijmegen gick ikapp till 2-2 i den 76:e minuten. Jermain Lens satte dock 3-2 bara några minuter senare, men 4-2-målet kom inte förrän i matchens sista sekunder när Jürgen Locadia hittade nätet. PSV har ju ett väldigt rutinerat lag med bra bredd och de brukar kunna vinna ”på beställning”. Jag kollade framförallt på Kevin Strootman, som hade ett jäkla driv under hela matchen.

Huvudrätten: Liverpool – Everton 0-0 (0-0). Blev ju inte riktigt som vi LFC-fans hade hoppats på…

Primeira Liga: Paços Ferreira – Sporting 1-0 (0-0)
Kommentar: Sporting har ju ett intressant lag och de spelar bra i många matcher, men resultaten uteblir tyvärr oftast. Så även i denna match. Matchens enda mål kom i 74:e minuten när Tony slängnickade in en stolpretur efter en frispark från Josue. Det var sig likt i Sporting. Bruma visade som vanligt flera spetsiga egenskaper i form av snabbhet och teknik, men visade även (som vanligt) upp ett ovårdat närkampsspel och osmart taktiskt spel. 18-årige Bruma är ett extremt intressant råämne, men behöver verkligen coachas rätt, har jag en känsla av. Tiago Ilori gjorde en bra match; han blir bara bättre och bättre.