Passningsprocent planens sista tredjedel: 56,9% – 64,6%
Gula kort: 3 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Under stora delar av matchen riktigt bra. Stod för några högklassiga räddningar och tog en straff. Däremot vissa frågetecken kring agerandet innan Wanyamas kalasstrut och straffen han drog på sig.

Alexander-Arnold – Blev kapad av Davies och kapade honom tillbaka några minuter senare, vilket renderade i ett gult kort. I övrigt bra koll defensivt på ytan bakom sig och släppte till ytterst lite.

Van Dijk – Dominant i luftrummet och förlorade knappt en duell.

Lovren – Hade bra koll på Kane generellt sett och läste spelet ganska bra. Svingade däremot hål i luften fram till Kanes första straff, vilket blev en smolk i bägaren.

Robertson – Inte särskilt välriktade inlägg idag. Arbetsinsatsen och det defensiva spelet däremot prickfritt.

Can – Vann mycket dueller i första halvlek. Soppatorsk i andra då han mest verkade intresserad av att gnälla på domaren (som förvisso var blek han med).

Henderson(65) – Inflytelserik och i princip alltid på rätt plats inledningsvis. Tröttnade efter paus och blev logiskt utbytt. Såklart inte hundra procent tillbaka efter sin skada.

Milner(78) – Tuffade på rätt bra och vann mycket boll. Får det däremot inte alls att stämma i sista tredjedelen. Längesen han hotade på riktigt i offensiven nu.

Mane(64) – Väldigt aktiv och ville mycket, men det händer bara inte riktigt just nu.

Salah – Snappade upp ett Spurs-misstag och rullade in ledningsmålet retfullt enkelt. Drog sedan Liverpools offensiv nästan helt på egen hand efter paus och stod för ett helt magiskt mål på övertid som ett fåtal spelare i världen är kapabla till. Klev verkligen fram med en toppinsats när det behövdes som mest.

Firmino – Såg totalt slutkörd ut efter 60 minuter. Stretade på så gott han kunde längst fram. Saknade oftast det där sista lilla.

Inhoppare:

Oxlade-Chamberlain(64) – Hopplöst dålig. Lyckades knappt med en bolltouch under sin tid på planen och såg rejält blek ut.

Wijnaldum(65) – Hade knappt något inflytande på matchen överhuvudtaget. Fick fokusera på att försvara och tjonga ut bollen över sidlinjen.

Matip(78) – Kom in för att täppa igen och med facit i hand gick det inte särskilt bra.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

18 kommentarer
  1. En av de svagare domarinsatserna jag sett på länge.

2. Jäklar vilken vidrig domarinsats. Kan vara det sämsta jag sett. Lamela har ju kastat sig innan en Van Dijk börjar göra sin rörelse. Kane fäller ner sina ben så fort han ser att Karius kommer ut. Fan vad bitter man är.

3. Ännu ett exempel på avsaknaden av Coutinho. Vi har helt sålt bort initiativet på mittfältet. Alla som säger att han inte var så viktig kan gå och lägga sig – det finns en anledningt till varför Barca köpte Coutinho för 1,4 miljarder och inte Oxlade för 350 mille.

• Alltså va?

Ja, Oxlade spelade in en bra match, men det var ju inte som att Coutinho hade hjälpt så mycket i den här matchen. Var ju tydligt att Klopp ville fokusera mer på en defensiv insats snarare än en offensiv.

Tycker vi gjorde allting bra egentligen. Det var däremot inte Firminos dag och Salah gjorde visserligen 2 mål, men en rad felbeslut under matchen.

Men fan vilken vidrig domarinsats, alla borde avgå!

• Detta var en typisk andra halvlek där Coutinho blev utbytt i 60:e minuten för att få lite balans på mittfältet, tror jag. Så jag drar inte samma slutsatser som dig där.

Kan dock hålla med om att Oxlade var hopplös när han kom in.

• 1-1 målet är Oxlades fel. Oxlade är inte tillräckligt bra, därför starta han inte och är inte en ersättare. Coutinho hade gjort stor skillnad, vi hade 20% bollinnehav mot slutet av matchen, vi har ju noll initiativ, förmågan att försvara oss genom vår offensiv är borta.

• Är ju dock fel att ens jämföra spelarna. De är HELT olika spelare och nej han ska inte ses som en ersättare.
      Att vi har 20% bollinnehav har inte något med matchbilden att göra, pool valde att parkera bussen och gjorde det galant skulle jag vilja säga. Sen har vi så mycket otur med domare och ett drömmål.

Drömmålet hade visserligen kunnat stoppats om man gjort en bättre kollektiv försvarsinsats, men det är sånt som händer.
      Tycker dock att vi borde gått efter mer än ett mål.

4. Förövrigt komiskt med Carragher mfl som säger att bara Messi kan göra såna mål som salahs 2-1… har de helt glömt bort Suarez tid i LFC?

• Salah är bra mycket bättre än Suarez på dom där små ytorna. Skulle Suarez kunna sa sig igenom där? Kanske men verkligen inte med samma speed. Det Salah gjorde där är nog endast Messi som kan matcha.

• Är väl bara o youtubea suarez, minns t.ex. mot United när Kuyt sedan slog in den.

5. Herregud, detta kan inte få ske på denna nivå, rakt igenom katastrof av domarna. Det är det sämsta jag sett, kan kanske köpa kanes straff ham kastar sig men satsningen och ”kontakten” finns där, även om det är sorgligt att se vad Yids kallar ”världens bästa anfallare” bete sig så dåligt.
    Lamela bör stängas av i efterhand efter det där, och zebrorna bör ha dömt sin sista match på denna nivå. Daylight robbery är det enda som beskriver detta. Vi var inte bra idag men hade trots allt individuella kvaliten att vinna matchen regelrätt. Domarskandal är det enda som kommer nära att besrkiva detta.

6. Salah lär ju försvinna i sommar. Helvete vad bra han är!!

Karius såg stabil ut. Kul!

Straffen känns billig. Ser värre ut än vad den är. Han backar ju in i VVDs ben.

7. #bortdömda, förtar lite den eufori som uppstod när kungen av Egypten gör sitt andra mål … tråkigt …

8. Den urusla domar insatsen startar med Davis glidtackling mot TAA och avslutas med en filmning som blir till straff suck. ..

Men vad har hänt med Mane den här säsongen? Va så bra förra säsongen och nu gör han knappt ett rätt offensivt.

9. Usel insats av domaren, absolut. Men det är tyvärr inget vi kan påverka. Det som är skrämmande är hur vi i så många matcher så totalt tappar greppet, och det är däremot något vi kan påverka och något vi måste bli bättre på om vi ska ta nästa steg.

10. Såg ni hur linjedomaren knöt sin näve och firade efter att Spurs fick sin andra straff? Vad tycker ni om det? Är fortfarande förbannad och uppgiven efter debaclet som utspelade sig igår.

• Jag såg den knutna näven. Det var efter den första straffen. Rent otroligt och något som han säkert kommer få svara upp för. Särskilt som han minuterna senare ”gav” laget en straff till.