Bollinnehav första halvlek: 55,9% – 44,1%
Bollinnehav andra halvlek: 56,2% – 43,8%

* * *

Spelarkommentarer:

Jones – Såg svajig ut, det enkla såg väldigt svårt ut matchen igenom.
Wisdom(70) – Inte lika stabil som tidigare och hade stora problem med framförallt Mirallas, men fick samtidigt minimalt med understöd.
Skrtel – Kanske lite passiv vid kvitteringsmålet, men i övrigt väldigt bra. En gigant i andra halvlek.
Agger – Gör det han ska och fortsätter spela bra.
Enrique – Fortsätter där han slutade innan skadan, svajigt. Gör bort sig rejält vid 2-2. Bättring i andra, men hans försvarsspel har inte på den här nivån att göra.

Gerrard – Fantastisk frispark till Suarez 2-0, men i övrigt är kaptenen ganska anonym eller tar felaktiga beslut.
Sahin(46) – Jagar skuggor i första halvlek och ser inte helt bekväm ut med det fysiska spelet.
Allen – Misshandlas ofta av Everton-mittfältet(och domarna) med Fellaini i spetsen, men slutar aldrig att kämpa. Helt okej.

Sterling – Har ett par klara målchanser som han borde kunna göra något bättre av. Växer in i matchen ju längre klockan tickar.
Suarez – Gör tre mål i matchen, men bara två räknas, borde få blivit matchvinnare. Som vanligt grym i en-mot-en och är faktiskt även effektiv framför mål idag.
Suso(46) – Lite för valpig och orutinen lyser ofta igenom. Svag insats.

Shelvey(46) – Bidrar med massa energi, fighting spirit och brittisk derbymentalitet. Precis vad som behövdes just då, bra inhopp.
Coates(46) – Kommer in och gör bra ifrån sig. Är en av de som ser till att andra halvlek känns betydligt mer stabil defensivt.
Henderson(70) – Stärker defensiven när han ersätter Wisdom till höger, men har inte många rätt i offensiven. Ändå en solid insats i slutändan.