Det blev en planenlig seger för Liverpool borta mot Derby County. Skutresultatet skrevs till 3-0 efter mål av Klavan, Coutinho och Origi.

Spelat på matchen? Se fler odds hos Coolbet: Derby 8.50 – Oavgjort 4.00 – Liverpool 1.33

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Karius, Clyne, Matip, Klavan, Moreno, Lucas, Grujic, Henderson(57), Coutinho(64), Firmino(77), Origi

Liverpools bänk: Mignolet, Lovren, Milner, Can(57), Ejaria(77), Mane, Ings(64)

Derbys startelva: Mitchell, Christie, Keogh (C), Bent, Baird(46), Johnson, Pearce, Butterfield, Hughes, Weimann(55), Olsson(64)

Matchreferat:

Det var klasskillnad mellan lagen när Liverpool enkelt kunde ta sig vidare i EFL Cup efter stabila 3-0 mot Derby – och de röda var precis så överlägsna som resultatet visar. Bortalaget med Coutinho i spetsen hade inga problem att manövrera det trögstartade Championship-laget som haft enorma problem med att göra mål under säsonginledningen – 2 mål på 8 ligamatcher. Därför var det inte särskilt märkligt att Matip och Klavan kunde stänga igen bakåt utan att förta sig. Just nämnde Klavan blev dessutom målskytt efter att ha snappat upp slarv i eget straffområde från Derby vid hörna och kunnat smocka in 1-0 efter 24 spelade minuter.

Liverpool dominerade bollinnehavet, satte hög press och lät inte Nigel Pearsons gäng andas. Till skillnad från den hemska matchen mot Burnley så hade Klopp säkert gjort det klart på förhand att Derby inte skulle underskattas. Det fanns även många debutanter som ville visa upp sig, däribland Loris Karius och Marko Grujic som båda två gjorde fina debutmatcher. Speciellt Grujic fick visa upp sin härliga speluppfattning och ser ut att kunna bli en riktig tillgång på sikt. Några andra som visade upp sig från sin bästa sida var brassarna Bill och Bull, närmare bestämt Coutinho och Firmino. Båda brassarna var på ett till synes gott spelhumör och fixade med ett riktigt klapp klapp-spel till 2-0 i den 50:e minuten.

Även Divock Origi fick några minuter senare placera in 3-0 i nättaket efter ett riktigt lagmål där Lucas, Firmino, Clyne, Henderson och Coutinho till slut fick fram bollen till Origi som satte spiken i kistan. Trots målet så letar dock Origi fortfarande efter den där riktiga tajmingen i sitt spel. Men trots detta får vi se på det positivt att han fortsätter göra mål. Liverpool höll spelet uppe fram tills den 80:e minuten då intensiteten gick ner och det slarvades lite i egna led. Men i det stora hela var detta en väldigt rättvis seger för ett klart överlägset lag. Liverpool tar sin tredje seger i rad och nu hoppas vi det fortsätter på lördag mot Hull City på Anfield.

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Hade i ärlighetens namn inte särskilt mycket att göra. Karius var ute och cyklade vid ett par tillfällen när han hamnade på mellanhand vid utboxningar. Spelet med fötterna imponerade desto mer och tysken gjorde även en schysst utrusning mot Bent i slutet av första. I det stora hela en klart godkänd debut.

Clyne – En riktigt fin solid insats i offensiv och defensiv. Inblandad i 3-0 målet.

Matip – Inga som helst problem med att ta hand om de få Derby-anfallen.

Klavan – Påpassligt framme när hemmalaget slarvade i eget straffområde. Defensivt var han också påpassligt framme i en fin insats.

Moreno – Väldigt taggad och spelsugen. Stabil defensiv och bra fart framåt på vänsterkanten, även fast beslutsfattandet inte alltid var på topp i sista tredjedelen.

Lucas – Stod upp bra i sin mer naturliga position som städgubbe på mittfältet.

Grujic – Debuterade från start i den röda tröjan och gjorde det med den äran. Visade prov på fin speluppfattning och fint passningsspel från mittfältet. Tröttnade något mot slutet men stod för en bra debut som lovar mer från den unge serben.

Henderson(57) – Spelade enkelt och stabilt. Fortsätter sin goda form.

Coutinho(64) – Min man of the match. Derby kunde inte hantera honom i offensiven gång på gång och stod för både (snyggt) mål och (snyggt) assist.

Firmino(77) – Tillbaka efter kortare skadefrånvaro. Borde kanske satt en balja men det kan vi förlåta efter hans fantastiska förarbete med Coutinho till 2-0.

Origi – Gjorde ingen särskild märkvärdig match och fipplade bort en del fina lägen, men hans 3-0 mål var riktigt kliniskt.

Inhoppare:

Can(57) – Tillbaka från skada. Något ringrostig av naturliga skäl men skönt att ha Emre tillbaka igen.

Ings(64) – Riktigt taggad att få visa upp sig för första gången den här säsongen.

Ejaria(77) – Ytterligare en debutant i a-laget. Fick några minuter i en redan avgjord match.