I en svängig match med hela sex mål lyckades Liverpool slarva bort två pinnar. Trots det gick man upp i ensam serieledning.

Alisson Becker 6

Inte i närheten av något av baklängesmålen egentligen. Kan förvisso inte riktigt klandras för något av dom heller. Små marginaler i sina uppspel emellanåt, hittade trots det fram till bra alternativ i slutändan. Annars tufft utmanad i luftrummet och stod väl pall helt okej.

Trent Alexander-Arnold 5

Lite slarvig med bollen initialt, skärpte dock till sig och använde bollen väl i andra halvlek. Hade annars en tuff kväll försvarsmässigt när Brentford satte tre man mot honom på bortre stolpen och där Trent vägde lätt i närkamperna.

Joel Matip 5

Räddade en boll på mållinjen. Hade annars svårt att hantera den längre bollen som Brentford försökte med gång på gång – och som skapade stor oreda i Liverpools backlinje. Borde dessutom med facit i hand gett mer understöd till Trent i försvarsarbetet.

Virgil van Dijk 5

Kan inte vara särskilt nöjd med kvällen. Han sprintade förvisso ikapp (och om) Toney för att rädda upp ett friläge mot slutet. Men utöver det så hade han stora svårigheter med Brentford-anfallaren i luftrummet och duellspelet. Fick uppgivet hämta ut bollen ur nätet.

Andrew Robertson 4

Stora problem i första halvlek och tog lite dumdristiga beslut varav ett innebar att Canos spelades onside vid första målet. Tog en frustande individuell som vann frispark i ett bra läge. Fick i övrigt inte uträttat särskilt mycket av sina löpningar och lyckades inte heller få någon ordning alls på de fasta situationerna.

Fabinho 6

Brentford lyckades spela sig över och igenom Fabinho oroande många gånger vilket skapade oreda hos lagkamraterna. Var först in i duellen mot Pinnock vid första baklängesmålet men var inte tillräckligt resolut för att få bort bollen. Revanscherade sig dock genom att hitta Salah med en perfekt avvägd lyftning efter paus.

Jordan Henderson 6

Bra på att värdera vilken kant som man skulle gå fram på och kvicktänkt nog att switcha mellan den korta och längre bollen. Levererade en fin avvägd passning till Jotas kvittering i första halvlek. Lyckades dock inte fullt ut med att få stopp på Brentfords snabba rörliga mittfält.

Curtis Jones 7

Fick upp tempot i passningsspelet och en drivande faktor till att Liverpool fick igång sitt anfallsspel. Siktade in sig med ett skott i stolpen först, stod för en grov miss halvleken senare, innan han kunde bomba in ledningsmålet bakom Raya på tredje försöket. Det blev hans sista touch i matchen.

Mohamed Salah 7

Ömsom vin, ömsom vatten. Var förvisso Liverpools största hot i offensiven återigen och tog några vältajmade löpningar mot Brentford lite stabbiga backlinje. Skulle dock ha stängt matchen vid läge 3-2 där han valde finess istället för att bara smacka dit den. Det beslutet kostade nog poängen i slutändan.

Sadio Mané 5

Slängde bort och strödde bollar omkring sig lite väl mycket i inledningen. Han var ironiskt nog mer lyckosam i defensiven där han gav bra understöd till den stundtals virrige Robertson. Annars verkade han mer fokuserad på en personlig vendetta med Pontus Jansson som pågick genom små tjuvnyp från början till slut.

Diogo Jota 6

Väldigt bra på att hitta ytor på hemmalagets planhalva. Lyckades hitta fram till Salah med en bra chans och var såklart även påpassligt framme för att nicka in Hendersons fina inlägg. Lämnades annars med en öppen mun på vid gavel när Raya på något mirakulöst vis lyckats rädda ett gapande tomt mål. Spelmässigt betydligt bättre än senast, dock med lite sur eftersmak på det stora hela såklart efter att återigen bommat en drömchans.

Roberto Firmino (in istället för Jones minut 68) – 5

Bjöd på lite sambafinter och gjorde sitt bästa för att nosa sig fram till mål. Fick tyvärr inte riktigt till det.

Vår Man of the Match: Curtis Jones