Liverpool tar emot Arsenal i den tredje omgången av Premier League. Matchen startar 17.00 och går att se i Viasat Sport Premium/Viaplay.

Säsongens första söndagsmatch blir också ligaspelets första fight mot en direkt utmanare till Champions League. Matcher mellan Liverpool och Arsenal brukar bjuda på många mål. I premiären förra säsongen gjordes sju. Och på de fyra senaste tillställningarna på Anfield har lagen tillsammans gjort 20 mål.

Matchen är den sista innan säsongens första landslagsuppehåll tar vid, och lagen vill självklart ta med sig en positiv känsla in över uppehållet. Liverpool tog sig i onsdags vidare till Champions Leagues gruppspel och lottades i torsdags in i en bra grupp sett med Liverpool-ögon. Hoffenheim avfärdades i en tillställning där ”Reds” rivstartade. 3–0 stod på resultattavlan efter 21 minuter, och där var matchen i praktiken avgjort. 4–2 blev slutresultatet och LFC gick vidare med totalt 6–3.

I föregående ligaomgång roterades det i truppen, men Liverpool tog trots det tre poäng mot Crystal Palace – men segern satt långt inne. Matchen slutade 1–0 efter att Saido Mané skjutit bataljens enda mål i matchens 73:e minut.

Hos morgondagens hemmalag är Philippe Coutinho ”skadad” och får, om han dyker upp, se matchen från läktaren tillsammans med Adam Lallana och Nathaniel Clyne. Gunstlingen Trent Alexander Arnold och Emre Can vilas eventuellt, men ska inte ha några permanenta bekymmer.

Andrew Robertson imponerade i sin debut förra helgen, men ställdes över i veckans CL-kval. Klopp verkar rotera sina vänsterbackar men skotten bör ha spelat till sig en startplats med sin senaste prestation.

Hos gästerna uppges Alexis Sanchez åter vara tillgänglig för spel. Hans fysiska status är dock oklar, men chilenaren tillika nyckelspelaren väntas delta på något sätt i morgondagens fight. Fler goda nyheter för ”Gunners” är att Laurent Koscielny får spela efter sin avstängning.

Londonklubben kommer från en torsk borta mot Stoke. Arsenal lyckades inte göra mål och fick se PSG-lånet Jesé göra matchen enda balja i sin Premier League-debut.

Liverpool har de senaste säsongerna stått för fina prestationer och fått med sig bra resultat mot Arsenal. Londonklubben har inte besegrad LFC sedan fjärde april 2015, och förlorade båda mötena förra säsongen.

***

• Liverpool har inte vunnit tre matcher i rad mot Arsenal sedan maj 1998.
  • Arsenal och Liverpool är de två lag med flest skott på mål under ligans två inledande omgångar.
  • Arsenal har torskat åtta av sina 13 senaste bortamatcher i ligaspelet.
  • Saido Mané har gjort fem poäng på sina fem senaste Premier League-starter mot Arsenal.
  • 17 mål har gjorts efter den 90:e minuten i PL-matcher mellan lagen. Mer än något annat möte i ligans historia.
  • LFC plockade flest poäng mot övriga topp 6-lag förra säsongen, medan Arsenal plockade minst.