Champions League är äntligen tillbaka! För de europeiska mästarna väntar en tuff öppningsmatch där Napoli står för motståndet på svårspelade Stadio San Paolo.

Liverpool har fått en – relativt sett – behaglig grupp. Grupp E består förutom Liverpool och Napoli av Salzburg och Genk, och självklart ska Liverpool ta sig vidare till slutspel. Gruppsegern väntas stå mellan LFC och Napoli, så en seger nere i Italien skulle sätta Liverpool i en väldigt gynnsam situation inför fortsättningen.

Det finns dock en del frågetecken kring Liverpools bortaspel i Europa. I förra säsongens gruppspel förlorade man samtliga tre fighter, mot Napoli, PSG och Röda Stjärnan, och gjorde endast ett mål framåt. I slutspelet gjorde man det något bättre, men noterades endast för en seger (borta mot Bayern Munchen). Kan Liverpool ändra på trenden?

När lagen ställdes mot varandra i gruppen förra året vann både Liverpool och Napoli sin respektive hemmamatch med 1-0. En chansfattig tillställning i Neapel avgjordes sent av Insigne medan Mo Salah sköt segern till Liverpool på Anfield. Napoli var dock endast en fin Alisson-räddning från att kvittera sent, och därmed gå vidare från gruppen i Liverpools ställe. Men polacken Milik fick inte friläget förbi Alisson i hemmamålet och Liverpools Europaäventyr hölls vid liv.

Napoli har inlett Serie A-säsongen med två segrar och en förlust. Vinsterna har kommit mot Fiorentina och Sampdoria, medan nederlaget kom borta mot storfavoriten Juventus. Mot Juve hämtade Napoli upp ett 3-0-underläge, men förlorade med 4-3 efter ett bisarrt självmål av världsbacken Koulibaly, två minuter in på stopptid.

Under sommaren har Napoli förstärkt truppen med mexikanen Hirving Lozano, mittfältaren Elmas Elif och Premier League-bakantingen Fernando Llorente. Bästa målskytt är Dries Martens, som nätat i alla Napolis tre tävlingsmatcher. Skadefrågetecken finns för ytterbacken Hysaj och forwarden Milik.

Hos Liverpool saknas Divock Origi i den trupp som under måndagseftermiddagen åkte till Italien. Belgaren drog på sig en skada under lördagens vinst mot Newcastle och byttes ut innan paus. Andrew Robertsson stod över måndagsmorgonens träning men fanns med på planet, hans status är i skrivande stund oklar.

Totalt åkte 20 spelare till Neapel: Adrian, Alexander-Arnold, Brewster, Fabinho, Firmino, Gomez, Henderson, Kelleher, Lallana, Lonergan, Lovren, Mane, Matip, Milner, Salah, Shaqiri, Oxlade-Chamberlain, Robertson, van Dijk och Wijnaldum.

Liverpool kliver in i turneringen som regerande mästare och Premier League-ledare. En kombination som självklart medför en del press. Tittar vi på diverse bettingbolags odds är det tydligt att Liverpool är en av favoriterna. De flesta bolag är överens om att Manchester City och Barcelona är de troligaste slutsegrarna, men där bakom rankas Liverpool som Citys och ”Barcas” främsta utmanare. Inleds ännu ett minnesvärt Europaäventyr under tisdagskvällen?

Domare är tysken Felix Brych. Matchstart 21.00

1 kommentar
  1. Vi behöver verkligen steppa upp i bortaspelet i CL för att ha en fördel att kunna ta det lite lugnare i slutet att gruppspelet, vinst i de 3 första matcherna och vi kan lugna ner oss lite i de 3 avslutande matcherna. Vi vann 3 bortamatcher under förra årets Champions League, Bayern borta, Porto borta och finalen som ändå spelades på bortaplan.

    Vi gjorde säsongens två absolut sämsta matcher i CL, bortamatchen mot Napoli och bortamatchen mot Röda Stjärna. Då vi inte har nån så stor slagpåse som ändå Röda Stjärna var, så har vi inte råd att tappa mot Salzburg eller Genk.

Kommentarer är stängda.