[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Med viss risk för att bli anklagad för häxjakt (igen) väljer jag att åter igen lyfta diskussionen om Simon Mignolet. Anledningen till detta är att Mignolet debatteras flitigt i fotbollsvärlden.

Den senaste i raden att ha en åsikt om Liverpools belgiska keeper är Gary Neville, som ju numera arbetar som TV-expert. Neville anser att en toppklassmålvakt hade räddat Phil Jagielkas drömmål som bekant blev helt avgörande för resultatet i Merseysidederbyt.

Se Nevilles och Jamie Carraghers åsikter i nedan video:

För en gångs skull kan vi ju testa med en klassisk omröstning!

[poll id=”9″]

* * *

Liverpool har visat stort intresse för Victor Valdes och kommer att signa spanjoren om han lyckas bevisa att han är helt skadefri (The Times).

Lästips: Kommentar: Victor Valdes kan bli den sista pusselbiten

* * *

Christian Benteke har gjort comeback efter 6 månaders skadefrånvaro. Belgaren spelade 63 minuter och gjorde mål i en U21-match mot Bolton (The Daily Mail).

15 kommentarer
  1. Som jag skrev i artikeln nedan tycker jag det är väl hårt att lasta Mignolet för att släppa in Jags screamer. Däremot är jag helt övertygad om att en målvakt med självförtroende hade gåt ut och plockat ner det där inlägget. Man ser hur han tvekar ett kort tag och tar ett steg tillbaka. Det hade inte en Courtois eller en Neuer gjort. Sen bör även Moreno kunna vara tajtare på Everton-spelare som slår inlägget. Verkar som han undermedvetet inte vill orsaka hörna då han vet hur dåliga vi är på fasta situationer för tillfället.

    Intressant angående Migolets låga utgångsposition. Inget jag har tänkt på tidigare men han har en poäng där den gode G.Nev.

  2. Neville är riktigt bra som noterar de små detaljerna och snackar om vikten av det. Blir ju väldigt tydligt i exemplen där de jämför med Neuer och den sista bilden.

    Carra verkar hålla med även om han håller igen lite. Vet inte om Migs BORDE tagit skottet. Jag ser det inte som en tabbe, men en världsmålvakt hade väl förmodligen gjort det som de säger. Lite där i ligger väl poängen också att Migs inte är någon världsmålvakt och förmodligen inte har pondusen till att bli det heller.

    Hade gärna fått in någon av Valdés och Hart om vi har chansen.

  3. Borde han räddat skottet? De klart. Men kunde han göra det? Nej. Det skottet är så gott som otagbart.

  4. Med tanke på Mignolets utgångsposition kan man inte klandra honom för att släppa in det skottet. Utan att ha sett nevilles analys (sitter på jobbet) så tycker jag att mignolet står för långt in i målet och är dessutom felplacerad. Han har i princip fri sikt hela tiden och borde kunnat ha klivit ut några steg innan bollen ens dimper ner till Jagielka.

    • Gick lite fort där. Skulle varit ett stort MEN efter första meningen. Med bättre fotarbete o placering SKULLE han ha kunnat ta skottet.

  5. Tror inte det finns en målvakt som tagit det skottet, oavsett hur lågt han stått osv.
    Skottet var fantastiskt och vi ska inte ta bort Phils fantastiska prestation.
    Men det är intressant det som Neville visar med hur lågt Mignolet går ner i grundposition.
    Hoppas Liverpools målvaktstränare tar till sig detta och jobbar med det.

  6. Målet tycker jag inte han ska ha kritik för, däremot sin position i spelet i allmänhet. Jag kan knappt minnas ett enda tillfälle då han rensat utanför straffområdet. Då ska man tänka på backlinjens höga utgångsposition vilken skapar en stor yta mellan backar/målvakt, den måste målvakten hjälpa till att täcka. Reina var flera klasser bättre i detta spelet.

    • Jag är beredd att hålla med dig Micke.A. Hade Mignolet räddat Jagielkas häxpipa så hade det varit årets räddning.

      Nevilles och Carras proffsiga analyser gör livet som supporter intressantare men också mer frustrerande (när det inte går bra för laget man håller på).

      Hoppas killarna är ödmjuka men mentalt starka och tar sig an kritiken på rätt sätt. Jag är fortfarande positiv och man ska komma ihåg att Brendan lägger upp träningsprogrammet så att laget ska vara som bäst på våren. Min tro är att laget fortsätter att hacka ett tack till, om än med bättre spel, för att sedan blomma ut framåt våren.

    • Finns det någon tränare som inte vill att deras lag skall vara som bäst på våren? Skulle vara väldigt intressant att få veta om det finns någon skillnad på Rodgers träningsupplägg och jämförbara konkurrenter.

  7. Om man går in på så små detaljer så kan man hitta syndabockar på alla mål… sluta smutskasta Mignolet nu och börja förstå att en målvakt nt kan förhindra alla mål.

    • Det är ju de små detaljerna som avgör helheten. Hade vi haft en målvakt som haft en högre nivå så hade vi haft färre poäntapp. Ganska enkelt logik i min bok faktiskt.

      Kan man kritisera Mignolet för att inte ta Jagss skott? Ja absolut kan man det. Kan man kräva av en målvakt att ta det skottet. Nej det tycker jag inte. Men faktumet kvarstår. En värdlsmålvakt tar skottet, eller är åtminstone på bollen med handen. Mignolet är det inte och således är han inte avgörande i den situationen till det positiva, vilket vi hade behövt.

      Men jag tycker inte att han begår en målvaktstavla heller såklart, utan konstaterar helt enkelt att han inte är bra nog för att ta den typen av skott. Endast ett fåtal målvakter är det.

  8. Jag håller med Neville om att Mignolet tekniskt sett har för låg tyngdpunkt och därmed gör det svårt för sig själv att rädda vissa skott. Skulle han därmed räddat Jagielkas skott? Hade han stått bättre i målet hade han haft chansen att kanske göra en räddning men nej han hade inte räddat skottet.

  9. min första tanke var, varför slänger han sig inte o räddar med vänster hand. men det kanske hade varit sämre ?

    • Det är den nya skolan. Man ska rädda med översta armen. Vet inte varför. Man blir ju längre med understa.

  10. Nya och nya…målvakter har skolats att rädda med översta armen minst 20år. Nu var jag själv inte målis…men jag tror som du skriver att det beror på att man ska nå så högt som möjligt samtidigt som att man får mer kraft när man roterar kroppen.

    Angående Mignolets insats tycker jag man istället ska gratulera Jagielka till en enorm träff. Den kanske man kan rädda OM man står i exakt rätt position men hur många gör det varje gång?

Kommentarer är stängda.