[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Liverpool är intresserade av Alexandre Lacazette (Mercato 365).

* * *

Xherdan Shaqiri har ryktats bort från Bayern München under en längre tid.

Häromdagen gick Bayern Münchens sportchef Matthias Sammer ut och sa att ”Xherdan är en viktig spelare för framtiden” och tillade ”Det finns inte i våra tankar att sälja honom” i en intervju med Kicker.

Idag publicerade Shaqiri en tweet som skulle kunna betraktas som ett svar till Sammers kommentarer:

* * *

Senaste i veckan kommer Tabzonspors president Burak Gürdal att flyga till England för att samtala med Liverpool om Kolo Touré (Milliyet).

* * *

Southampton har erbjudit Jay Rodriguez ett nytt femårskontrakt. Han har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt med klubben (Sky Sports).

* * *

Manchester United kommer inte att fullfölja sitt intresse för Arturo Vidal, som Juventus hoppades kunna sälja för £32 miljoner(The Daily Mail).

* * *

Real Madrid är överens med James Rodriguez, som kommer att köpas loss för €70 miljoner plus Casemiro. Nu inväntar Real Madrid bara att PSG ska köpa Angel di Maria för €60 miljoner (AS).

* * *

Liverpool och Sevilla är fortfarand en bit ifrån varandra rörande Alberto Morenos övergångssumma, men i gårdagens förhandlingar som främst berörde Aspas, kom man åtminstone överens om att fortsätta hålla kontakten om Moreno (El Mundo Deportivo).

* * *

QPR tror att de kommer att kunna behålla Loic Remy, då hans utköpsklausul på £8 miljoner endast gäller för de klubbarna som kom bland de fyra första den senaste PL-säsongen. Kontraktet innehåller ytterligare en klausul, som gäller för klubbarna som placerade sig nummer fem och sex, som kan köpa honm för £11 miljoner. De som placerade sig längre ner i listan måste betala £15 miljoner för Remy, vilket har avskräckt Newcastle och West Ham. Tottenham och Everton har visat intresse för Remy, medan Arsenals intresse har svalnat efter värvningen av Alexis Sanchez, men kanske kan Wenger återuppliva sitt intresse i ett senare skede av fönstret (The Times).

* * *

Lazar Markovic är endast detaljer från att skriva på för Liverpool – som kan vara på väg att värva hela fem(!) spelare under de kommande dagarna. På den kritiserade vänsterbackspositionen hoppas Brendan Rodgers förstärka med två spelare i form av Alberto Moreno och Ben Davies. Sevilla begär £20 miljoner för Moreno, men Liverpool tror att spanjorerna så småningom kommer att acceptera omkring £14 miljoner. Liverpool kommer även försöka att norpa Davies. Vidare är Dejan Lovren fortfarande ett ’priority target’, medan Wilfried Bony också är av intresse för LFC – men prislappen på £20 miljoner kan få Rodgers att rikta blickarna mot andra anfallare istället. Bland anfallsalternativen återfinns Jay Rodriguez och Loic Remy. Dessutom är LFC nära att göra klart med Divock Origi. Trots att Liverpool är på väg att ta in fem spelare behöver inte klubbens köpande upphöra efter dessa planerade köp, då Ian Ayre har indikerat att även ytterligare förstärkningar kan vara på ingång. Rodgers letar även efter ytterligare defensiv täckning samt en kreativ mittfältare (The Mirror).

* * *

Rickie Lambert är taggad. Så taggad att han avslutade sin semester i förtid för att ansluta till Liverpools försäsongsträning i måndags! Det var mindre än tre veckor efter att England blev utslagna ur VM. Lambert kommer inte att spela i onsdagens träningsmatch mot Bröndby och troligtvis heller inte i lördagens match mot Preston. Istället kommer Lambert troligtvis att debutera när Liverpool möter Roma i Boston onsdagen den 23:e juli (The Liverpool Echo).

På tisdagen kommer Lazar Markovics flytt till Liverpool att bekräftas sedan serben klarat läkarundersökningen (The Liverpool Echo).

Det finns intresse för Andre Wisdom och Brad Smith. WBA vill låna Wisdom, medan Swindon Town vill göra detsamma med Smith (The Liverpool Echo).

* * *

En IN, en UT!

Sevilla har offentliggjort att de kommer att låna in Iago Aspas med köpoption.

Samtidigt förväntas Liverpool offentliggöra värvningen av Lazar Markovic under morgondagen!

* * *

Under måndagskvällen var representanter från Liverpool på plats i Sevilla. Klubbarna är ytterst nära att komma överens om övergångsvillkoren för Iago Aspas. Klubbarna kommer även att föra samtal om Alberto Moreno (ABC de Sevilla).

* * *

Det finns knappt någon Southamptonspelare som inte har antingen flyttat till eller ryktas vara intressant för Liverpool.

Idag skriver The Daily Mail – hör och häpna – att Southampton är intresserade av en Liverpoolspelare. Det rör sig om Martin Kelly, som ju knappt spelade alls säsongen 13/14. Att Southampton rycker i en högerback kan bero på att Arsenal uppges ha intensifierat sitt intresse för Calum Chambers. Londonklubben har som bekant redan köpt en högerback i form av Mathieu Debuchy, men Carl Jenkinson kan vara på väg bort, vilket öppnar upp för Chambers, skriver The Daily Mail.

* * *

Stokes manager Mark Hughes hoppas fortfarande att klubben ska lyckas köpa loss Oussama Assaidi från Liverpool (The Stoke Sentinel).

39 kommentarer
  1. Varför inte lägga ett bud på Javier Hernandez ??

  2. Även om Chambers går till Arsenal så har de Clyne som är en bra bit före Kelly i utvecklingen. Ska vara om de ser honom som mittback om/när Dejan lämnar? Även AIK-Jos lär väl röra på sig. Annars borde väl Saints signa vänsterbackar då Shaw och Fox stuckit.

    • Det ryktas om att Koeman är ute efter Virgil van Dijk (mb från Celtic). Kelly är nog hb-alternativ i så fall, tror jag. Har dock känslan av att de verkligen inte vill sälja fler spelare nu…

  3. Off topic:

    @pelle2x

    Vilka twitterkällor är värt att följa för trovärdig information när de kommer till transfers?
    Dels om Liverpool men även allt annat som händer.

  4. Haha det går snabbt på Twitter. Dem roligaste samtidigt mest irriterande lirarna är dem som anser sig vara ”agent” konton mm som visar upp hur många ”rätt” dem haft,. Blir galen, följer dem ändå tyvärr

    • I flera fall har ’agenterna’ erkänt att de var fake, minns bland annat en med väldigt många följare som erkände att han var en 15-åring som hade drivit med folk, och därefter stängde ner kontot. Självklart har ”itks” andra ”itks” som hela tiden säger hur pålitliga de är, de gör de ju med varandra hela tiden för att bygga varandras rykten. Om man vet att man har bra källor har man inget behov av att andra hela tiden ’bekräftar’ att man har källor…

  5. Vill bara tacka till alla uppdateringar!
    Nya inlägg varje kväll och dessutom av otroligt hög kvalité. Aftonblaskan borde gå på kvällskurs hos er!
    Fantastiskt roligt! Fortsätt i samma stil! 😀

    • Tackar! Det är faktiskt lättare än vad man tror. Om jag ska vara helt ärlig så fattar jag inte vad heltidsanställda journalister på typ Sportbladet sysslar med hela dagarna. Då syftar jag på de som i princip har som jobb att leta runt på nätet efter artiklar (inte de som är ute och gräver själva, det är givetvis tidskrävande på ett annat sätt…). Det som flera personer gör på deras silly-bloggar skulle en person kunna göra.

  6. Tror stenhårt på Lazar Markovic han kommer vara grym men vi får räkna med att han behöver 1-2 år innan han dominerar. Däremot kommer han va en fantastisk spelare att kunna slänga in från bänken för att förändra en match bild redan i år. Potentialen är skyhög!

  7. Vilken är den starkaste elvan i nuläget?

    • Mignolet
      Wisdom Skrtel Sakho Flanagan
      Henderson Gerrard Lallana
      Sterling Sturridge Coutinho
      ?

    • ska nog mycket till innan Wisdom förpassar GJ till bänken

    • Ja och eventuellt Enrique på vänsterbacken om han kommer tillbaka på allvar. Han har väl börjat träna med laget igen efter skadan? 🙂

  8. Brittisk kärna hur som helst!

  9. Hur ser det ut för en spelare som Julian Draxler som var tokhet på marknaden förra året?

    • Det är tyst kring Draxler, men somliga tror att han kommer hamna i Bayern som ersättare till Kroos.

    • Det stämmer. Han beräknas vara tillbaka första veckan av september.

  10. Pelle/jeppe

    Ryktas en del om att vi förbereder ett bud på reus. Det är alltså inget man ska tro på? Är sannolikheten att Reus kommer till oss 0/10?

    • Det är inga pålitliga källor som har rapporterat det. Däremot har en pålitlig källa uppgett att det inte stämmer (se Barretts tweet i föregående inlägg).

  11. Det är dags för reus att röra på sig inom en viss framtid om han vill spela i en klubb utanför Tyskland, dock blir det nog inte något LFC även om man kan drömma. (Man skulle ju inte tacka nej). Tror så mycket på markovic och är fruktansvärt nöjd över den värvningen. Ser den som våran bästa hittills denna sommar. Han kommer imponera det är jag utan tvekan säker på. Är dock negativt inställd till en sådan som bony av mer egna skäl då jag inte tycker han ”passar in”. Dock tror jag han skulle göra ett bra jobb i vår tröja om han kom. För saftig prislapp har han. Japp som tidigare talare så tackar man för denna absoluta toppblogg.

  12. Tycker att Bony eller Remy är hyfsade komplementspelare men känns som om det behövs en ”marquee-signing” en stjärna som tillför direkt.

    Jämför med Manure som ryktas ta in en trio innehållande Vidal, Hummels och Di Maria, säger inte att LFC ska spendera de summorna på så många då jag anser att Manures trupp behöver mycket mer arbete då den är tunn och har stor brist på kvalité. Tycker inte att allt var Moyes fel förra säsongen, spelarna i truppen var inte bättre än så.

    MEN en spelare med riktigt bra kvalité känns det som behövs när man säljer Suarez, tycker dessa rykten om 6 spelare in för de pengarna luktar lite Tottenham förra säsongen..

    • Vågar nästan lova att varken Hummels, Di Maria eller Vidal kommer att spela i Utd denna säsong.

      Sen är detta snack om Marquee signing rätt överdriven imo. Vi har värvat smart än så länge och kommer kanske få in av världens mest lovande spelare i Markovic.

      Bony gjorde 25 mål för Swansea förra året, hade han spelat i ex Sevilla och gjort detsamma så hade folk förmodligen haft helt andra åsikter. Han är bra, jag skulle dock inte vilja ha honom om det innebär ett pris på 25 miljoner pund och att Sturridge hamnar på en kant. Sen är han och Lambert kanske väl lika sett till vad de bidrar med.

    • Det må så vara och hoppas du har rätt för att jag ser gärna manure husera runt 7-8 plats även denna säsongen.

      Jag säger inte att LFC inte värvat smart och Markovic och Can kan bli hur bra som helst men om vi ska hålla oss i topp 4 som innebär CL så måste det finnas en mix av lovande spelare (läs Can, Ibe, Markovic, Flanagan, Ilori och till viss mån Sterling, Coutinho och även Allen, Henderson och Sturridge) och spelare som har tagit steget upp och är etablerade och rutinerade och som är i sina toppår: Antingen om det är på väg upp mot toppen, på toppen eller på väg ner från toppen.

      LFC har väldigt många i segmentet unga och lovande och på väg till att bli riktigt bra men få som är där än. Frågan är hur lång tid det tar innan de är där och om de är kvar i laget när de kommer dit.

      Vill inte se LFC bli som Benfica som gång på gång får sina bästa spelare uppköpta och måste hitta nya talanger. Jag har inget emot att man måste börja någonstans men vill inte att det ska bli en trend att man ska utveckla en världsspelare för att sedan inte kunna behålla dem. För Benfica så räcker det för att vinna ligan i Portugal och gå långt i EL men det räcker inte i PL och CL med de storlagen som finns där. Förstår självklart att LFC inte har de ekonomiska musklerna som Shitty, Chelski, Manure mfl har och att man måste hitta ett sätt som fungerar för dem.

    • Musklerna finns… Annars lägger man inte 25 på en spelare som Markovich..

  13. Skillnaden mellan Liverpool och Tottenham är att dom handlade eftersom som fick en massa pengar efter dom hade sålt Bale och AVS bytte ut halva startelvan.
    Liverpools mål är att bredda truppen och värva någon toppspelare och bortsett Suarez så har vi kvar startelvan från förra säsongen.

  14. Såg att Di Maria vill flytta till England och en klubb som huserar i CL.
    Borde vi inte göra ett försök även om de kanske är en dröm som stannar vid en dröm?

  15. Vidal för £32 miljoner hade varit ett bra köp!
    Mycket pengar men en mittfältare i världsklass som kommer höja laget avsevärt!
    Tänk er själva ett mittfält med Gerrard, Hendo och Vidal. Hade varit en våt dröm!!

    Inget snack om Hamsik på länge, kanske skulle vara något att försöka få in?
    Benitez är ju sugen på både Reina och Agger, kanske går att göra en schysst deal där? 🙂

  16. Reus eller Di Maria hade varit en våt dröm, men tror nog att det stannar vid just en våt dröm.

    Tycker att vi borde gå för Shaqiri, han har en massa talang som jag tror att Rodgers hade kunnat utveckla på ett väldigt fint sätt. Känns ju som att han är ganska sugen på att flytta på sig för att få speltid.

    Lacazette är också en intressant spelare i rätt ålder, snabb, teknisk och en namn för framtiden. Även Griezman som kanske är ett steg längre fram i utvecklingen hade varit mumma.

    Känns som att de kommande veckorna kommer det hända en massa på transferfronten, bra ifall vi får en hyfsat klar trupp till seriestarten om en månad. Tror även att vi får vänja oss vid att varenda spelare bli länkade till oss, vi har pengar och därför försöker media trycka på oss varenda spelare.

  17. Scums pröjsar 30 millar för Herrera men inte Arturo Vidal?

    • Ha, där sa du något! 😉

  18. Det verkar som Bayern håller hårt om Shaqiri.
    Håller med Kristian, Lacazette o Griezman in + 1 ytterback= succé 😉 mittback?
    Vad säger ni om Varane (stavning?) PSG behöver sälja ngr spelare?
    Bra jobbat med sidan.

  19. Benfica släpper pressmeddelande. Markovic är officiellt klar! €25m

    • Hälften betalas direkt och hälften på avbetalning

    • Missuppfattade, halva summan tillfaller någon form av agent som äger 50% av Markovic

  20. Ok, massor av spelare på ingång står det i rubriken. De som nämns är en mycket talangfull Markovic (klar nu), Moreno (sket sig pga Sevilla krävt ”överpris”), Bony, Remy, Origi (hur långt tid ska DET ta?), Shaqiri (Bayern vill inte sälja), Lovren, Jay Rodriguez, Lacazette och Davis. Tror inte jag missat nån?

    Förutom Markovic som ju är klar, så är det Shaqiri och möjligen Lovren jag tycker vi ska värva. I övrigt finns det säkert bättre att värva nu när vi har cash. Möjligen att vi kan få glädje av Davies och Bony, men de blir nog svårt att övertala Swansea eftersom Jenkins ogillar vårt approach på Bony. Dessutom är de två senare mer bredd- än startspelare anser jag.

    Jag tänker inte slänga ur mig en massa förslag på spelare vi ska försöka värva, men vi måste få in en eller två etablerade spelare snart. Spelare som tillför något direkt och inte om 1-2 säsonger när vi kanske redan tappat platser pga långsiktiga värvningar i takt med att övriga konkurrenter om CL-platser tycks förstärka med ”färdiga” spelare.

Kommentarer är stängda.