Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Första halvlek

Liverpool gjorde en okej inledning av matchen och fixade i den 12:e minuten ledningen efter att Gerrard sprungit sig fri i offensivt straffområde och nickat in bollen stensäkert i mål efter ett fint Manquillo-inlägg. Just då trodde nog många att detta skulle bli ”en dag på jobbet” för Gerrard och co, men så visade sig inte bli fallet. För efter målet var det nästan bara Wimbledon för hela slanten och Liverpoolspelarna sprang mest runt och såg förvirrade ut medan Wimbledonlaget var som taggade terriers över hela banan. Farligast blev det såklart i vanlig ordning när det vankades defensiva fasta situationer och det var mycket riktigt en fast situation som skulle fälla det röda laget även den här halvleken. För efter en tilltrasslad hörna där Mignolet gav ett väldigt osäkert och slappt intryck så lyckades den på förhand så omtalade Adebayo”The Beast” Akinfenwa att peta in en retur mot sitt favoritlag med 36 minuter på klockan – ett mycket rättvist resultat så långt och 1-1 skulle det även stå i halvtid.

Andra halvlek

Inledningen av andra var på många sätt trevande, men ju längre halvleken gick så märkte man att Wimbledon-spelarna inte orkade hålla uppe det höga tempot som man gjort i stora delar av den första. Det blev än tydligare när Steven Gerrard lade upp en frispark och läckert skruvade in 1-2 bakom en Shea som fick ett par fingrar på bollen, men i slutändan var chanslös. Liverpool kontrollerade matchen bättre i andra och speciellt Coutinho fick mycket ytor på offensiv planhalva utan att sätta pricken över i:et med ett mål. Gerrard såg också bra ut i offensiven och spelade bland annat fram Rickie Lambert till en het chans, men som så många gånger tidigare när chansen dök upp så försökte Lambert ”passa” in bollen i mål med en tam bredsida istället för att dunka dit den. I den 79:e minuten blev Lambert också utbytt efter att ha visat upp minimalt. En minut senare kom Mario Balotelli in och skapade direkt en het chans. Italienaren såg het ut och löpte faktiskt till sig en hel del chanser, och backcheckade även med full kraft – kul att se. Wimbledon såg ut som ett slaget lag, och Liverpool sprang till sig en hel del kontringar där det måste måste måste bli mål….men där Markovic och co visade upp riktigt tama avslut. Wimbledon skulle dock få en sista chans på tilläggstid, men Mignolet tacklingsräddade ut bollen till hörna, och efter det orkade inte Wimbledon skapa något mer i en annars underhållande cupmatch. Slutresultat 1-2 till Liverpool och vidare till nästa runda i FA-cupen där Emiley Heskeys Bolton väntar hemma på Anfield.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Stod för ett par räddningar som höll högsta klass, men även inblandad i en tveksam fast situation återigen. Det positiva överväger det negativa i mina ögon dock.

Manquillo(71) – Gjorde sitt första assist i Liverpool med sin framspelning till Gerrards 0-1. Utgick småskadad.

Sakho – Försvarade sig bra mot tungt motstånd.

Skrtel – Blandade viktiga blocks med enkla misstag. Hade en jobbig dag mot Akinfenwa.

Can – Bra driv framåt när han flyttades upp på mittfältet i slutet av matchen.

Markovic(86) – Ojämn insats. Borde blivit målskytt på någon kontring, men avsluten höll för dålig kvalité.

Lucas – Hade det jobbigt i första halvlek, men kontrollerade bättre i andra.

Henderson – Inga vidare första 45 minuter, men det tog sig senare.

Gerrard – Ja vad ska man säga. Två mål och Liverpools offensiva motor tillsammans med Coutinho. Man of the match.

Coutinho – Mycket bra i andra halvlek. Skapade mycket och hittade mycket ytor, borde blivit målskytt men ville sig inte denna gång.

Lambert(79) – Totalt osynlig.

Inhoppare:

Enrique(71) – Tillbaka från skada.

Balotelli(79) – Positivt inhopp. Kämpande, slet och skapade mycket mer än Lambert på sina dryga 12 minuter.

Toure(86) – Försvarade hem segern innan han drog iväg till afrikanska mästerskapen.