Liverpool tog en efterlängtad trepoängare när serieledarna besegrades med 1-0 på Anfield.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Can, Henderson (c), Lallana(90), Coutinho(90), Firmino, Origi(38)

Liverpools bänk: Bogdan, Toure, Benteke(38), Lucas(90), Allen(90), Teixeira, Randall

Leicesters startelva: Schmeichel, Simpson, Huth, Morgan (c), Fuchs, Mahrez(80), Kanté, King, Albrighton, Okazaki(69), Vardy(69)

Leicesters bänk: Schwarzer, De Laet, Kramarić(80), Ulloa(69), Dyer(69), Wasilewski, Inler

Matchreferat

Det var som väntat Liverpool som förde spelet och kontrollerade den första halvleken. Stundtals spelades det en trevlig fotboll med härlig energi och kamp. Leicester täckte ytor och tog alla chanser som gavs till snabba offensiva omställningar. LFCs stora bollövertag resulterade tyvärr inte i så många avslut på mål men passningsspelet var bra och i defensiven hade man kontroll på motståndarna. Origi gjorde en bra insats och forwarden var den mest aktiva spelaren innan han utgick på grund av skada fem minuter innan paus. Schmeichel gjorde några bra räddningar, främst på avslut från Origi och Can, men LFCs övriga skott missade eller nådde inte fram till mål. I den andra halvleken skapar LFC fler chanser och får i minut 63 utdelning genom inhoppande Benteke. Den belgiske landslagsmannen placerade in bollen vid Schmeichels vänstra stolpe efter fin passning från Roberto Firmino.

Bortalaget är egentligen bara farliga vid fasta situationer, speciellt vid inkast. Can gör en viktig blockering när King testade från nära håll efter ett av många långt kast från backen Fuchs. Benteke borde gjort 2-0 därefter när han var helt fri endast med en utespelare i vägen för mål, men tog ett felbeslut och missade skottet. Överlag gör Liverpool en bra match. Man ger inte Leicester speciellt många möjligheter och man styr matchen helt. En insats att bygga vidare på och tre sköna och efterlängtade poäng inkasserade på kontot. Nästa match spelas på onsdag borta mot Sunderland, också den i Premier League.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Gjorde en bra räddning i vardera halvlek och avstyrde några inlägg. Håller nollan.

Clyne – En godkänt insats. Låg bra i defensiven och ville alltid framåt för att påverka spelet längre upp i banan.

Sakho – Gav bort några uppspel som kunde ställt till det för laget. Gör en helt ok match men det är tydligt att fransmannen inte ännu är i samma form som innan skadan.

Lovren – Spelade stabilt och imponerade i Skrtels frånvaro. Bra match av kroaten.

Moreno – Spanjoren visade upp en fint passningsspel idag. Blev bortfintat någon gång men i övrigt bra defensivt. Tog sig fram i korridoren när Coutinho låg centralt och slog några inlägg som med bättre adress kunde resulterat i fina chanser.

Henderson – Kaptenen hade några fina djupledsbollar och inlägg. Han sprang mycket, var bra i närkampsspelet och täckte stora ytor på mittfältet. En bra insats.

Can – Likt Henderson gör tysken en bra insats på mitten. Duktig i närkampsspelet och var ofta med i speluppbyggnaden. Hade ett fint skott i den första halvleken som tvingade målvakten att sträcka ut rejält.

Coutinho – Öppnade piggt och hade ett gäng avslut som inte träffade mål. Utgick från vänsterkanten men letade sig ofta in centralt i banan. Brassen kan mycket mer, men en helt ok prestation.

Lallana – Många finter och många touch som inte leder någon vart. Inblandad i en del framåt. En godkänt insatts från engelsmannen.

Firmino – Helt osynlig i den första halvleken. I den andra assisterar han Benteke till målet med en fin pass. Men brassen måste höja sina prestationer och vara inblandad i mer framåt.

Origi – Såg pigg ut innan han utgick på grund av skada. Genom fina löpningar och hårt jobb skapade han en del chanser, roligt att se!

Inhoppare:

Benteke(38) – Tar några felbeslut i viktiga lägen och borde givetvis satt 2-0 när Schmeichel var i fel straffområde. Big Ben sätter vinstmålet och får därför godkänt.