Liverpool välkomnar Villareal till Anfield i en match där mycket står på spel. En plats i årets Europa League-final i Basel – där segraren kniper en plats i nästa års upplaga av Champions League.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: – Mignolet, Clyne, Lovren, Toure, Moreno, Can, Milner(c), Lallana, Coutinho(82), Firmino(88), Sturridge(90)

Liverpools bänk: – Ward, Skrtel, Smith, Lucas(90), Allen(82), Ibe, Benteke(88)

Villarreals startelva: – Areola, Mario, Musacchio, Ruiz(utv 70), Jaume Costa, dos Santos(72), Pina(59), Bruno(c), Suarez, Soldado, Bakambo

Villarreals bänk: – Sergio Asenjo, Samu, Trigueros(59), Castillejo, Lopez(72), Rukavina, Bonera(72)

Matchreferat:

Liverpool tog tidigt tag i taktpinnen mot ett Villarreal som verkar ha kopierat taktiken från förra matchen. Ett lågt försvarande Villareal gav villigt bollinnehavet till Liverpool och inriktade sig på kontringar. Det dröjde dock bara till den sjunde minuten innan det straffade sig. Can drev upp ett anfall som krossades in i boxen av Clyne, Firmino mötte med ett direkt inspel och via Bruno letade sig bollen in i mål. Villarreal sattes ofta under hög press och Liverpool vann tillbaka bollen ofta och tidigt efter bolltapp. Trots fortsatt spelövertag skapades få riktigt heta målchanser i halvlek som ofta var lite småful. Det märktes att matchen betyder mycket för bägge lagen.

Liverpool fortsatte vara lika spelmässigt överlägsna i andra halvlek och manövrerar ut Villarreal i varje moment av den andra halvleken. 2-0 kommer efter en tilltrasslad situation där Sturridge placerar bollen mellan benen på Areloa och in via stolpen. I den 70:e minuten får Ruiz, mittback i Villarreal, sitt andra gula kort och blir utvisad. Efter utvisningen finns ingen väg tillbaka in i matchen för spanjorerna och Lallana kan forcera in 3-0 med 10 minuter kvar och därmed säkra avancemanget för Liverpool. En mycket bra match avslutas med en briljant andra halvlek från The Reds.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Tog hand om det han skulle och räddade de få skotten som tog sig fram till honom.

Clyne – Krönte sin 50:e match i vår tröja med en gedigen insats. Var mycket delaktig i anfallsspelet och var högst delaktig i 1-0-målet.

Lovren – Lugn, trygg och brytningssäker – tre ord man numera förknippar med kroaten. Tänk vad saker kan ändras.

Toure – Visade prov på starkt duellspel vid ett par nyckelsituationer. Fortsätter att vikariera på ett bra sätt.

Moreno – Bra match från vår unge vänsterback, tyvärr befläckas den återigen av en ”brainfart” när han klumpigt gör ner Suarez i straffområdet.

Can – Tillbaka i laget efter ett par veckor vid sidlinjen och står för en fantastiskt fin insats. Styrde spelet från backlinjen, dominerade mittfältet och spelade ett förtjänstfullt box-to-box spel när tillfällena gavs.

Milner – Storstilad insats av dagens kapten, utöver han normala fysiska närvaro så visar han vilken duktig passningspelare han är vid flera tillfällen. Överglänst endast av Firmino idag.

Lallana – Fortsätter att producera poäng och spela bra fotboll. Som vanligt nyttig i det offensiva försvarsspelet.

Firmino – Matchens lirare stod för flertalet tekniska nummer av högsta kvalitet och hade inga problem att ta sig förbi sin försvarare. Inblandad i alla tre målen och noterades för en assist.

Coutinho – Den mest tystlåtne av våra fyra offensiva spelare idag. Utgör alltid ett hot och drar på sig förvarare.

Sturridge – Spelar en smart och rörlig fotboll som öppnar ytor för både honom och andra runt omkring. Arbetar även bra i pressen idag.