Gula kort: 0 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Första halvlek: Det var inte direkt så att jag höll på att få en hjärtattack under matchens första 45 minuter. Visst fanns det en viss nerv, men spelet på planen var… Inte bra. Inget av lagen ville göra något misstag och inget av lagen hade ett fungerande anfallsspel. Det var överhuvudtaget få riktiga anfall. Lagen skapade ’nästan’ målchanser men ingenting som ens gjorde att skott på mål avlossades. Den första halvleken slutade 0-0, vilket det även blev i skott på mål. Liverpools anfallsspel var ytterst mediokert, men försvarsspelet var faktiskt inte så tokigt, sett till vad man har vant sig vid. Å andra sidan var inte Stokes anfallsspel sylvasst. Överlag en ganska intetsägande halvlek.

Andra halvlek: Det skapades desto fler målchanser i den andra halvleken. Båda lagen skapade tillräckligt många chanser för att göra mål, men endast Liverpool lyckades få in bollen bakom nätet. Det berodde delvis på att Mignolet gjorde ett par fina räddningar – bland annat kom Diouf fri från snäv vinkel och en annan gång hade Bojan ett vasst skott – men belgaren räddade vid båda tillfällena. Liverpool tvingade även Begovic till en och annan räddning, även om de som avslutade från bra lägen – Sterling, Lambert, Henderson och Lucas hade samtliga gedigna chanser – ofta saknade skärpa i avsluten. Segermålet skulle komma så sent som i den 85:e minuten. Det var när Lamberts nick gick i ribban och Johnson nickade in returen som Liverpool äntligen lyckades måla, SKÖNT! Johnson kastade sig hänsynslöst på returen, vilket var anledningen till att han var först på bollen. Han fick en rejäl spark av Pieters (som också försökte nå bollen) i samband med situationen och behövde omedelbar läkarhjälp efter målet. Ett riktigt karaktärsmål av Johnson och laget försvarade sig tappert när Stoke gjorde allt för att kvittera under matchens slutskede.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Gjorde flera högklassiga räddningar. Hade flyt i matchens slutskede när han helt missade vid en Stokehörna. Slutet gott, alltid gott, antar jag.

Johnson – Tror inte Gjen tog en enda offensiv löpning i första halvlek, vaknade till liv i andra. Ett finfint ingripande där han spelade fram Lambert, utöver målet där han offrade sig hänsynslöst. Nu hoppas jag att Glen kan bygga vidare på det faktumet att han blev matchvinnare.

Skrtel – Helt okej insats. Stark i duellspelet. Verkar trivas bättre med Kolo än Lovren.

Touré – Urstark i duellspelet mot Diouf. Bra i positionsspelet, där jag tycker han är överlägsen Liverpools övriga mittbackar. Dessutom verbal, kommunicerar med lagkamraterna. Borde alltid få starta, tycker jag.

Enrique – Förra säsongen var hans djupledsbollar mot Sturridge och Suarez framgångsrika, nu envisades han att slå de mot Lambert i första halvlek… Skärpte till sig i andra. Stark i närkamperna.

Lucas(75) – En stark insats. Bra i positionsspelet och skyddade backlinjen på ett bra sätt. Hälsade Bojan välkommen till Anfield genom att sparka ner honom. Spelade bra mot Bojan förutom vid ett tillfälle där han blev bortgjord.

Henderson – Slet som vanligt hårt, men jag tycker att man kan kräva mer noggrannhet i passningsspelet. Slog bland annat bort ett fantastiskt kontringsläge, där han istället för att frispela Lambert slog bollen bakom densamma.

Allen – Ojämn insats, spelade inte ’pass and move’ hela matchen, som vi ju vet att han kan. Jag skulle önska att han gick in och tog taktpinnen på ett tydligare sätt i en sån här match, särskilt när Gerrard inte spelar.

Coutinho(88) – Blixtrade till några gånger, men lyckades inte riktigt i de avgörande momenten. Verkade aldrig komma till skott.

Sterling – Utgjorde ett hot matchen igenom. Hade kanske inget flyt med domsluten, men desto bättre flyt i steget. Lyckades dock inte riktigt heller i de avgörande momenten.

Lambert – Tog många bra löpningar. Han vill verkligen uträtta något. Spelade bra targetspel med tanke på att Shawcross är en otroligt tuff motståndare i luftrummet. Kunde lika gärna ha blivit målskytt vid 1-0-målet.