Oavgjort i säsongens sista hemmamatch – en match som kommer gå till historien som siffror i statistiken.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: – Mignolet, Clyne, Lovren, Toure(88), Moreno, Milner(c)(75), Can, Lallana(75) Firmino, Coutinho, Sturridge

Liverpools bänk: – Benteke/75), Lucas, Allen(75), Bogdan, Skrtel, Smith, Ojo(88)

Chelseas startelva: – Begovic, Azpilicueta, Cahill(c), Mikel, Rahman, Fabregas, Matic, Pedro(90+3), Willian(57), Hazard, Traore(74)

Chelseas bänk: – Pato, Kenedy(57), Amelia, Loftus-Cheek(90+3), Palmer, Abraham(74), Tomori

Matchreferat:

Det blev en sån där match där ingenting riktigt stämde. Passningskvaliteten var låg och stora delar av laget hade problem med bollbehandlig såväl som beslutsfattande. Speciellt det centrala mittfältet hade stora problem med fokus och bjöd in Chelsea i matchen efter en helt ok start på matchen. Eden Hazard som varit en skugga av sig själv senaste året var den enda spelaren på planen som stack ut ordentligt från de övriga. Det var heller inte oväntat att det var ju han som satte dit ledningsmålet för Chelsea. Ett vackert mål från belgaren, men man kan ha en del synpunkter på hur Liverpool försvarade sig.

Andra halvlek såg liten förbättring och även om det skapades chanser åt bägge håll så kom Liverpools kvittering inte speciellt väntat. Efter att ha missat flertalet chanser under halvlekens gång skulle det krävas ett misstag av Chelsea-målvakten Begovic för att Liverpool skulle få med sig poäng från denna drabbning.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Chanslös på målet. Varvar flera bra räddningar med en ordentligt svag utrusning.

Clyne – Fyllde på bra på sin kant och höll rent bakom sig.

Lovren – Spelar med självförtroende och gör det bra. Sen in i ett par situationer idag.

Toure – Fortsätter att vikariera på ett bra sätt, borde kanske blivit målskytt idag.

Moreno – Kombinerade fint vid flera tillfällen och hade flera bra inspel. Stoppade upp vad som såg ut som ett givit Chelsea-mål. Min man of the match om jag måste välja någon.

Milner – Svag insats. Feltajmad i duellspelet och slarvig och ofokuserad i passningsspelet.

Can – Spelade matchen igenom med en orimligt hög felprocent i allt han gjorde. Borde blivit utbytt.

Lallana – Skapade ett par bra lägen men körde allt som oftast fast i ett väl försvarande Chelsea.

Firmino – Osynlig stora delar av matchen och när han syntes gjorde han det mest för att han inte riktigt fick det att stämma i lägen som han ändå kom i.

Coutinho – Bäst av de offensiva spelarna idag. Slog inte bort en passning i första halvlek och slog ett par smarta passningar. Man kan dock förvänta sig mer.

Sturridge – Såg ut att vilja mycket, men hade även han problem med att få kroppen och bollen att göra som han ville.

Inhoppare:

Allen – Trots begränsad med speltid så ser Allen till att göra avtryck när han får chansen. Slog ett underbart inlägg till Ojo.

Benteke – På rätt plats vid rätt tillfälle. Gör ett mål som kan visa sig viktigt.

Ojo – Trots väldigt få minuter han Ojo med att både bränna en till synes bra chans och slå inlägget till kvitteringen. Väl genomförda minuter.