Det blev bästa möjliga start på säsongen för Liverpools del. Vinst mot Arsenal med 3-4 efter en vild match på Emirates.

Spelade du på matchen? Här var oddsen hos Coolbet: Arsenal 2.50 – Oavgjort 3.30 – Liverpool 3.05

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Clyne, Lovren, Klavan, Moreno, Wijnaldum(88), Henderson, Lallana(76), Coutinho(69), Mane, Firmino

Liverpools bänk: Manninger, Can(69), Origi(76), Matip, Alexander-Arnold, Stewart(88), Grujic

Arsenals startelva: Cech, Bellerin, Holding, Chambers, Monreal, Elneny(67), Coquelin, Walcott, Ramsey(61), Iwobi(59), Alexis

Arsenals bänk: Ospina, Gibbs, Wilshere, Xhaka(67), Cazorla(61), Oxlade-Chamberlain(59), Axpom

Matchreferat:

En ligapremiär innebär alltid spänning och stora förväntningar, än mer så när den sker borta på Emirates mot toppkonkurrenten Arsenal. Allt slit under försäsongen är äntligen över och vi får se vilken nivå som laget vi ska förlita oss på under säsongen håller.

Om vi då ska gå över till själva matchen så var det en något trevande inledning vi fick se av det för dagen svartklädda bortalaget. Arsenal styrde och ställde medan Liverpool hade väldiga svårigheter i uppspelsfasen. Klopps gäng blev gång på gång tillbakatryckta och hade svårt att hantera Gunners höga press. Det var därför inte helt oväntat att den så kritiserade Moreno tajmade en brytning helt fel i straffområdet, och gav domare Oliver ingen annan chans än att peka på straffpunkten. Walcott klev fram, men Mignolet räddade med två starka händer!

Det dröjde dock inte många sekunder innan Walcott tog revansch efter att Lallana tappat bollen på egen planhalva och Moreno samt debutanten Klavan inte hängt med i försvarsspelet. 1-0 Arsenal, ett rättvist resultat sett till matchbilden. Men tur då att fotboll inte alltid är rättvist. Coutinho fick frisparksläge en bit utanför straffområdet precis innan halvtidsvilan och slog därefter till med en helt sanslös frispark rakt upp i Cechs högra kryss, 1-1 och säkerligen en kandidat till säsongens snyggaste mål.

Den andra halvleken var det ett helt annat Liverpool vi fick se. Det fanns en helt annan kraft, vilja och offensiv lusta. Inom loppet av en kvart smackade Lallana in 1-2, Coutinho 1-3 och Mane 1-4 efter en galen soloräd och ett avslut rakt upp i krysset. Där och då kändes allt klappat och klart för Liverpools del, men en minut efter tryckte inhopparen Oxlade-Chamberlain in 2-4 med en egen soloraid. Laget såg ut att ha tagit hem segern i förskott och skulle krypa ner i banan och bjuda in Gunners i matchen. Klopp gjorde vad han kunde för att täppa läckan och bytte in Emre Can på mittfältet efter att Coutinho drabbats av kramp.

Men Arsenal skulle trots bytet krypa ännu närmare och fick efter en misstänkt offside göra 3-4 genom Chambers efter en fin svepande frispark som styrdes vidare med skallen av den unge britten. Here we go again tänkte nog många Liverpoolsupportrar. Men bortalaget lyckades resa sig från pressen, ta tag i spelet, slösa tid och i slutändan kunde inte ens en stopptid på 5 minuter hindra de tre poängen från att hamna i nordväst. En mycket fin skalp i en mycket underhållande match.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Underbar straffräddning och kunde inte göra så mycket åt bollarna som hamnade i nät. Ska vi hitta något att peta på så saknades kommunikationen mellan målvakt och mittback vilket ställde till det i vissa situationer.

Clyne – Assist direkt i premiären – något vi hoppas få se mycket mer av den här säsongen! Gjorde enligt Whoscored sitt första assist i Premier League sen övergången från Southampton.

Lovren – Styrde olyckligt in ett mål via benet vilket ställde Mignolet och var stundtals på efterkälken mot Sanchez och co. Men en helt okej defensiv insats ändå.

Klavan – Den nordiske guden vann nickdueller och skickade bollen rakt upp i luften vid pressade lägen. Var lite ute och cyklade vid Walcotts ledningsmål och hade vissa kommunikationsmissar med sin målis, men stod i övrigt för en fin debut.

Moreno – Nickade rakt i gapet till Ramsey när han skulle göra en defensiv rensning, drog på sig en klumpig straff och sprang bort sig fullständigt vid Walcotts ledningsmål i första. Ryckte upp sig i andra men spanjoren är fortsatt en säkerhetsrisk bakåt.

Wijnaldum(88) – Anonym i första halvlek, men högst involverad i den offensiva transformeringen efter halvtid. Visade prov på fin vision vid Lallanas 1-2. Känns dock som att det finns mer att ta av från holländaren i sin mer tillbakadragna position.

Henderson – Fick inte tag i mittfältet i första halvlek, men höjde sig likt laget i övrigt under den andra halvleken där han vann mycket bollar.

Lallana(76) – Ojämn insats. Inblandad i mål både bakåt och framåt. Många skulle ge honom betyget godkänt men jag kräver mer.

Coutinho(69) – Världsklass! Frisparken innan halvtid var lika magisk som den var viktig och hann med ytterligare ett mål i andra halvlek innan han fick kliva av med kramp.

Mane – Lysande debut! Fart, teknik, målfarlighet och (grym) bollkontroll. Idag var Sadio värd vartenda öre av övergångssumman på £30m och hans solomål var riktigt riktigt läckert.

Firmino – Jobbade hårt och sprang mycket men fick inte riktigt ut max idag.

Inhoppare:

Can(69) – Hjälpte till att ta över mittfältet i slutet av matchen och var en bidragande orsak till att det blev tre poäng till slut.

Origi(76) – Hotade i djupet och lyckades hålla i bollen på offensiv planhalva vilket var mycket viktigt i det skedet av matchen. Fint inhopp.

Stewart(88) – Spelade för kort tid för att bedömas.