[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Klockan 15.30 svensk tid är det avsparken i matchen mellan Indonesien XI och Liverpool.

Extra glädjande är att Steven Gerrard förväntas göra comeback i dagens match.

* * *

Laget:

Startelvan: Mignolet, Johnson(66), Enrique(46), Agger(66), Toure(66), Lucas(66), Gerrard(46), Alberto(66), Downing(66), Coutinho(66), Aspas(66).

Bänken: Jones, Assaidi(66), Henderson(66), Spearing, Allen(46), Borini(66), Sterling(66), Kelly(66), Skrtel(66), Flanagan, Wisdom(66), Robinson(46), Ibe(66).

* * *

Matchfakta:

Indonesien XI – Liverpool 0-2 (0-1, 0-1)
0-1: Philippe Coutinho 10′
0-2: Raheem Sterling 87′

* * *

Matchreferat:

Liverpool lyckades vinna med 2-0 tack vare ett sent och ett tidigt mål. Somliga kanske noterade att Indonesien torskade med hela 7-0 mot Arsenal för några dagar sedan, men de gick in i dagens match med ett helt annat approach.

Ja, faktum är att Indonesien kallade sig för ”Indonesia Dream Team” mot Arsenal – och torskade med 7-0. Då spelade de, enligt rapporter, väldigt naivt och inte tillräckligt tillknäppt.

Mot Liverpool hade Indonesien bytt namn till ”XI” istället för ”Dream Team” och gick in i matchen med en uppenbar defensiv gameplan. Det innebar, för publiken, att man inte fick se Liverpool spruta in mål – men man fick stundtals se Reds spela bra fotboll.

Liverpool tog tidigt ledningen genom Coutinho, som avslutade iskallt bakom den indonesiska keepern i den 10:e minuten. Därefter hade LFC stort bollinnehav, men skapade ärligt talat inte överdrivet hela chanser, även om Alberto hade ett kanonskott som träffade översidan av ribban.

I andra halvlek skapade Liverpool fler chanser. Den i föregående halvlek aningen isolerade Aspas började bli mer involverad. Spanjoren blev bland annat serverad ett friläge av Downing, men fick dessvärre felträff när han hade rundat målvakten och skulle skjuta in bollen.

Liverpool gjorde som väntat ett stort antal byten i matchen. I den 66:e minuten kastade man in mängder av unga killar, som genast skruvade upp tempot och spelade rakare än de mer etablerade spelarna. Sterling blev den andra spelaren att träffa målramen – men i slutet av matchen blev han målskytt också.

0-2-målet iscensattes av Ibe, som transporterade boll förbi två motståndare innan han spelade fram Assaidi, som väldigt osjälvisk spelade fram Sterling. Den sistnämnde behövde bara lägga in bollen i ett öppet mål.

* * *

Allmänna noteringar och spelarkritik:

I träningsmatcher med ett stort antal byten kommenteras inte varje spelare. Istället kommer några noteringar och bedömningar av några spelarinsatser.

Noterat: Brendan Rodgers startade matchen med Agger och Touré som mittlås. Det vore naturligtvis bra om duon blev samspelta så fort som möjligt.

Noterat: Alberto var förmodligen planens bästa spelare i första halvlek. Bra insats av den unge spanjoren, som ser bekväm ut i sin nya omgivning.

Noterat: Sterling fortsätter att se ut som en etablerad stjärnspelare när han gör entré. Han kändes sylvass när han kom in i dagens match.