Skrtel

Jag hade svårt att känna den där riktiga euforin när Skrtel nickade in vår sena kvittering igår, vi skulle absolut ha vunnit matchen, vi behövde vinna matchen. Nu blev det en poäng och vår slovak, som stått för en dålig insats i 97 minuter, fick bli något av en hjälte. Spelmässigt gjorde vi en mycket bra match igår, för första gången den här säsongen kunde man ana det spel vi hade under vår starka svit i början av 2014. Vi hade flyt i anfallen och kom till bra avslutslägen, det var just i avsluten man kunde se skillnaden mellan årets trupp och fjolårets, för precisionen fanns inte där på samma sätt. Rodgers sade efter matchen att han tyckte vi gjorde en bättre match den här gången än vid samma match senast, då vi vann med 5-1, riktigt så långt skulle jag inte sträcka mig, men hade vi varit lite mer effektiva hade vi vunnit matchen ganska behagligt. Äntligen börjar Coutinho komma igång och det är knappast en slump att hans formtopp sammanfaller med flytten av Sterling upp i anfallet, nu när han har en löpande anfallare framför sig får han helt andra ytor, både för sig själv och för sina passningar. Målet han gjorde var vackert, men med lite kvalitet i avsluten hade det kunnat bli fler mål från vår lille brasse. Sterling gör sig fortfarande bättre lite längre ner i planen, men det bästa för laget nu är att ha honom där framme tills dess att Sturridge kommer tillbaka. En annan spelare som börjar komma igång är Markovic, återigen bidrog han i offensiven, med vassa löpningar och bra blick. Det börjar mer och mer kännas som om vårt nyförvärv från Benfica ska ha en gjuten plats i startelvan under andra halvan av säsongen. När Sturridge spelar igen kan vår offensiv bli riktigt intressant, förutom ovan nämnda spelare finns dessutom en Lallana, som börjar bli mer varm i kläderna. Framåt finns det all anledning att känna hopp.

Defensivt däremot, där har vi fortfarande enorma problem. Det kändes visserligen ganska stabilt under stora delar av matchen igår, men det kan hänga samman med att Arsenal inte hotade oss speciellt mycket. Martin Skrtel gjorde två rejäla misstag, först den misslyckade nickduellen vid 1-1 och sedan markeringsmissen vid 1-2. Vid Arsenals ledningsmål ger vi Giroud ett utrymme som är oförklarligt stort, att vi inte täcker av den enda farliga passningsvägen i det läget är precis lika oförklarligt. Gör vi sådana enkla misstag kommer vi givetvis att straffas av lag med den individuella kvalitet som Arsenal besitter, att Bournemouth inte gjorde fler mål i onsdags var mest på grund av bristande kvalitet från dem. De individuella misstagen fortsätter att komma i försvaret och det är såklart ett stort problem, när vi efter 44 minuters total dominans tar ledningen ska vi klara av att hålla den halvleken ut, men så fort vi hamnar under press blir det farligt. Vi var inte långt ifrån att tappa den sena poängen heller, när Arsenal satte fart under sista minuten. Brad Jones står på fem insläppta ligamål, efter att ha fått åtta skott på sig. Inget av de mål vi släppt in har varit tavlor, men det är inte heller någon av räddningarna som imponerat, experimentet med honom borde vara över med den här matchen. Vi gör det inte lätt för Jones, han sätts i svåra lägen, men i mina ögon är han ingen förstemålvakt. Mignolet har klara brister, men han kan också göra matchavgörande räddningar. Mamadou Sakho var tillbaka i startelvan och han kändes klart säkrare än Lovren, ingen större bragd kanske, trots ett par småmissar. Sakhos passningsspel var tryggt matchen igenom, förhoppningsvis får han spela några matcher nu och försöka visa varför vi värvade honom. Jag känner mig inte säker på någon av våra mittbackar, trots att vi har tre av dem på planen kan vi inte få bort en enkel frispark från målet i 45:e minuten, men om Rodgers anser att Mignolet behöver sitta vid sidan och fundera borde han sätta Lovren på samma uppgift också.

Nu väntar tre matcher under en kort period, ska vi en liten chans på fjärdeplatsen måste vi vinna alla tre. Vi måste bygga vidare på offensiven vi visat den senaste veckan, när det gäller defensiven antar jag att vi får fortsätta bita på naglarna varje gång bollen närmar sig straffområdet. Vi måste börja vinna matcher och det med start mot Burnley på annandagen.