16 lag återstår i säsongens upplaga av ligacupen. Liverpool ställs i åttondelsfinalen mot Tottenham Hotspur som under tisdagen gästar Anfield.

EFL-cup
Tisdag, 20.45
Viasat Sport Premium/Viaplay

***

Spela på matchen hos Coolbet. Liverpool 1.76 – Oavgjort 3.75 – Tottenham 4.90

***

Spurs gick, tack vare europaspel, in i tävlingen omgången efter LFC och har således bara spelat en match i cupen. Londonlaget gick bekvämt vidare från sextondelsfinalen efter att ha besegrat Gillingham på bortaplan. League One-laget hade inte mycket att sätta emot ett reservbetonat Tottenham som vann med 5-0 efter mål av Christian Eriksen (2), Vincent Janssen, Erik Lamela och Joshua Onuha.

Den reservbetonade startelvan mot Gillingham indikerar att manager Mauricio Pochettino prioriterar andra turneringar. Klubben spelar i Champions League och är denna säsong en av favoriterna till titeln. På presskonferensen innan matchen talade Pochettino om att reservkeepern Michel Vorm kommer vakta Tottenhams mål på Anfield. Angående mer rotation i truppen sade han ”We have a squad where all deserve to play. They are all working so hard to play. It’s true it’s a different competition and like against Gillingham, sometimes you need to give a rest to players who play a lot and avoid the risk of injury, or perhaps some players who maybe don’t feel so good.”

Av vad Pochettino pratade om är det tydligt att den starkaste elvan inte kommer att spela. Managern nämnde också att unge Georges-Kevin Nkoudou kan få sin första start i Spurs-tröjan i morgon.

Tottenham spelade, likt Liverpool, sin senaste match i lördags i Premier League. 0–0 slutade bortamatchen mot ett formtoppat Bournemouth. Skadeläget i truppen är hyfsat bra. Laget har bara två skador, men de är på nyckelspelarna Harry Kane och Toby Alderweireld. Belgaren Alderweireld väntas vara tillbaka nästa vecka medan Kane troligtvis är borta lite längre.

***

Liverpool har på vägen till åttondelen vunnit borta mot Burton med 5–0 och slagit ut Derby med 3–0 på hemmaplan. Två komfortabla segrar i en cup som Klopp säkerligen prioriterar högre än Pochettino. I och med uteblivet europaspel är tävlingen en av tre titelchanser denna säsong. Det uteblivna europaspelet betyder också att Klopp har färre chanser att lufta spelarna utanför startelvan. I matchen mot Derby ställdes ett relativt starkt lag på banan där ungefär hälften av spelarna från ligamatchen innan byttes ut.

Loris Karius debuterade mot Derby och har stått alla matcher sedan dess. I morgon får dock tysken vila då Klopp bekräftat att Simon Mignolet får chansen. Klopp menade samtidigt att Karius fortfarande är nummer ett: “In this moment, we have a number one and that’s Loris Karius”.

I truppen finns inga nya skador. Sheyi Ojo är borta och Joe Gomez är en bit från matchform. I övrigt ska truppen vara hel. Det finns i övrigt många spelare som lär hoppas på en plats i startelvan. Ragnar Klavan tar säkerligen en av mittbacksplatserna. Alberto Moreno, Lucas Leiva, Divock Origi och Marco Grujic lär också få många minuter. Daniel Sturridge är i gränslandet till en ordinarie plats men är i dagsläget bakom Roberto Firmino i hierarkin. Engelsmannen bör prestera om han ges chansen då han sett kantig ut när han matchas i Premier League. Danny Ings är ytterligare en spelare som bör övervägas, Kevin Stewart en annan. U23-laget slog Everton under söndagen och det finns många lovande spelare som också skulle vara intressanta att se i A-lagsspel. Vi får dock vänta till en timme innan match innan Jurgen Klopp presenterar sin elva.

***

I lördags slog LFC West Brom med 2–1 hemma på Anfield. Hemmalaget dominerade tillställningen fullständigt, men det blev ändå nervöst i slutskedet. Saido Mané och Philippe Coutinho nätade och LFC såg ut att ta en komfortabel seger då gästerna inte hade någonting att komma med i anfallsväg. Som vanligt mot Tony Pulis lag har Liverpool enorma problem vid fasta situationer, och det var en hörna som skapade nerv i matchen. Gareth McAuley tryckte dit 2–1 i 81:a och det blev riktigt nervöst i några minuter. Bortalaget skapade dock inte några rejäla farligheter efter reduceringen och Liverpool kom undan med tre poäng.

***

Liverpool och Spurs har redan mötts en gång under säsongen. I Premier League i augusti spelade lagen 1–1 på White Hart Lane. Målskyttar då var James Milner och Danny Rose. Den senaste matchen lagen emellan på Anfield slutade även den 1–1.

3 kommentarer
  1. Jag hoppas han unga killen på mittfältet, tror han är 16 år, får chansen. Minns dock inte namnet men jag tror ni vet vem jag menar. Han fick en del speltid på försäsongen och var riktigt bra!

  2. Verkar som att Trent Alexander-Arnold kommer få högerbacksplatsen, vilket vore väldigt trevligt. Speciellt då Clyne har fått spela varenda match denna säsongen. Tror även att Klavan och Moreno får en plats i backlinjen. Frågan är dock om det blir Lucas som får platsen bredvid eller om det blir nån av Lovren eller Matip. Tror också att Gini får starta matchen bredvid Stewart. Hade varit spännande med en trio av Origi, Sturridge och Ings längst fram, men så framtungt lag vågar nog inte ens Klopp starta med 🙂

    Tror att det blir lite blandning av reserv och a-lag för att visa att han satsar på ligacupen.

  3. Hade inte haft några problem med att se denna uppställningen idag:

    Mignolet
    Alexander-Arnold – Klavan – Lucas – Moreno
    Stewart
    Can – Wijnaldum/Grujic
    Origi – Ings – Coutinho

    Med en bänk där Mané, Firmino, Sturridge, Lallana finns att tillgå ifall det behövs mål framåt.
    Helt otroligt vilken bredd vi faktiskt har i laget den här säsongen, känns inte som att någon av spelarna som nöter mycket bänk idag hade gått in och gjort bort sig, snarare tvärt om när man har killar som Origi, Ings, Grujic, Can, Klavan, Moreno osv som sitter på bänken.

    Nu kör vi!!

Kommentarer är stängda.