[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Nu har Liverpool offentliggjort att Christian Benteke har skrivit på för klubben!

39 kommentarer
  1. Spännande! Jobbig spelare att möta och förhoppningsvis kommer motståndarna frukta honom mer säsongens strikers

  2. Vår motsvarighet till Drogba när han var som bäst! Kan ju alltid drömma

  3. Prove me wrong nu!

    YNWA Benteke, välkommen till familjen.

  4. UNDERBART! Varmt välkommen!

    Må du täppa till truten på dina belackare rejält!

    =D

  5. Vad säger Pelle och Jesper om denna värvning?

    • Dom har pratat mycket om sina synpunkter på Benteke i bloggen redan. Det är bara att göra en sökning.

    • Det kommer säkert fler kommentarer vad det lider. Håll utkik! 🙂

  6. Hoppas nu han visar vad han går för. Kan bli tufft för Sturre att få plats om han lyckas direkt…

  7. Vårt mest offensiva lag skulle kunna se ut som följer:
    Diamant:
    Migs
    Clyne-Skrtel-Sakho-Moreno
    Milner
    Henderson-Coutinho
    Firmino
    Sturridge-Benteke

    Och sen ha spelare som Lallana,Ibe,Markovic mfl som avbytare känns bra. Helt klart bättre trupp detta året jämfört med förra.
    Jag är nöjd med värvningarna med lite reservationer för en DM. Känns som vi skulle behöva en bättre balansspelare.

    • Tycker Can funkar bra där så länge som han håller fötterna på jorden. Han har bara blivit bättre defensivt efter sejouren i backlinjen och sen har han Lucas som backup som jag tycker funkar bra som en closer, d.v.s. att han är bra på att förstöra spelet och match tempot för motståndarna i slutet av matcherna. Lucas funkar faktiskt bra som inhoppare.

      Ser personligen Can bättre än t.ex. Illaramendi då han har styrkan och storleken vilket Asier inte har samt att Can har en jävla förmåga att bara gå igenom motståndarlaget som ett tåg utan att tappa bollen.

      Jag ser hellre att Liverpool sätter punkt för sommaren för det börjar bli lite väl många nya ansikten redan. Vi klarar oss nog med Lucas och Can som DM, mycket tack vare att både Milner och Henderson har övernaturlig arbetskapacitet. Sen tror jag att Flanno och Gomez kan hålla ner fortet som backup på VB positionen tills januari och då tycker jag vi kan kolla om det behövs fler förstärkningar.
      Sen va ju Maguire riktigt jävla bra i första försäsongsmatchen på VB:en så kanske det är han som får ansvaret där bakom Moreno.

    • Håller med om can, som jag ser det är det inte omöjligt att han skulle peta en av de två på mitten för att få lite balans i laget, men vem? Vår kapten eller vår vice kapten med högst lön i laget? Jag anser att can borde ha en plats i laget, om man får in trygghet bakåt så ger det även större trygghet framåt. Knepigt läge men spännande minst sagt. Kanske gå ner på tre backslinje med can framför? Ja alternativen är många. Hoppas bara att vi kan bli av med skitmålen bakåt.

    • Helt klart en poäng! Vi raserar och bygger nytt varje år, Cl lagen värvar bara det de verkligen behöver och bygger på det tidigare..

    • Nu blev dock Liverpool lite tvingade till att köpa in dom spelarna dom gjort. Gerrard, Johnson, Sterling och anfallet behövde ersättas.
      Sen tycker jag Liverpool har värvat smart och tagit in det dom behöver. Liverpool har bra täckning över hela truppen med ett överflöd på anfallssidan vilket är snart löst förhoppningsvis.

      Liverpool har stärkt startelvan rejält med profilvärvningarna dom plockat in och gjort smarta bosmanvärvningar. Laget ser ärligt talat mycket mer välbalanserad idag än den gjort på länge. Om Liverpools värvningar sitter och lagets talanger fortsätter ta kliv framåt så är Liverpool en CL utmanare att räkna med.

  8. Läste att benteke går in på 140 000/ veckan, snacka om att vi återigen rubbar lönebalansen i laget. Tjänar mer än både firmino och coutinho, märkligt. Samtidigt kunde vi inte ge en av världens största talanger 150 000/ veckan.

    Förutom lönen samt priset som vi köpte honom för som är 10 milj för högt, så tror jag han kommer göra en del nytta hos oss.

    Nu saknas det bara en defensiv mittfältare.

    PS: lagen som vi mött på turnén håller knappt allsvensk klass så låt oss inte drömma iväg för mkt. Vänta till vi mött kvalificerat motstånd.

    • Så är det att motståndet inte är i topp klass men samtidigt vann ju Arsenal ”bara” med 4-0 mot Malaysia XI så även våra konkurrenter vinner inte med 15-0 mot sämre motstånd.

      Nu är vi bara ute på en PR jippo karusell för att dra in lite pengar men frågan är vad som är bäst i uppladdning. Att möte så kallat sämre motstånd eller matcha mot bättre? Den här försäongen kommer vi väl inte möta ett enda motstånd av klass så det är ju väldigt svårt att se hur vi ligger spelmässigt.

      Benteke kommer att ha kostat oss runt 860milj när 5års kontraktet är klart. Det är ju lätt värt det om han presterar som vi alla hoppas men om han inte gör det…. Men det är bra att vi försöker att värva lite klass mellan varven så hoppas både Firmino och Benteke kan leverera nu.

    • Vad skulle du tänka sig betala för en 24åring anfallare som gör 20mål på en säsong? Om du hittar någon för under £30m så är du bra. Benteke är en sådan spelare och har levererat i PL i tre år med ett lysande målsnitt.
      Benteke har visat under sin tid i PL att han är en toppspelare och är värd dom pengarna och mer om han bara fortsätter på samma spår. Om han hade spelat i Liverpool så hade dom kunnat få £50m för honom med hans statistik.

      Vad har Sterling visat under sin tid i PL förutom potential som han aldrig någonsin uppnått? Han har aldrig visat något som gör honom värd £150.000/veckan. City är helt jävla galna som ger honom två miljoner kronor i veckan.

      Försäsongens resultat har aldrig någon betydelse. Kom ihåg att Liverpool slog bland annat Milan, City och förnedrade Dortmund förra sommaren.
      Sommaren innan det så vann dom matcherna mot liknande motstånd och liknande siffror som den här sommaren.

  9. Tror vi ställer upp med detta lag i premiären:
    Mignolet
    Clyne-Skrtel-Sakho-Gomez
    Allen
    Henderson-Milner
    Lallana-Benteke-Coutinho

    Bänk: Bogdan, Lovren, Moreno, Lucas, Ibe, Ings, Origi

    Can, Firmino in till nästa.

    Vilka alternativ!

  10. Det här blir bra …… då det blir utrymme för variation med Benteke ( och jag tror det är så man tänkt ) ……. Hoppas bara det finns utrymme för Ibe, Can, Marković, Origi där det finns mycket potential att förlora om det inte får regelbunden speltid …. sedan hoppas jag på att Cotten får spela mer centralt och offensivt än han gjorde stundtals under våren, där han och det kreativa spelet försvann helt under flera matcher pga han spelade ”out of position” … kommer bli hård konkurens på mitten då den är ”överbefolkad ” ….

  11. Hade Liverpool köpt tillbaka Alonso från München så hade vi garanterat kommit topp 4
    Han har ju ett år kvar på kontraktet och nu när Vidal har gått till München så finns det ju chans
    för en comeback! Tror ändå vi kommer topp 4 dock men vi vehöver än till sån spelare.

    • En kortsiktig värvning, men till rätt pris och en lön som inte sabbar lönestrukturen så varför inte?

    • Han är ju bara ett år yngre än Gerrard, värvning för en säsong? Hade vi kunnat få till ett lån så visst…

    • Eller Joao Moutinho från Monaco, yngre och en kille jag tror hade passat perfekt! Kommer ju aldrig att hända dock. Djupliggande spelfördelare.

  12. Såg comollis kommentar om att Liverpool är på väg att göra samma misstag som förra året, att värva för många nya. Jag kan hålla med honom, 17 nya på två år är på tok för mycket. Samtidigt var förra årets skörd erbarmligt usel, och faktum kvarstår, trots alla dessa värvningar står vi enligt mig fortfarande utan en bra defensiv mittfältare, vänsterback och mittback. Det kommer att kosta oss fjärdeplatsen i år, precis som det gjorde förra året, då visserligen offensiven också var en bov i dramat.

  13. Än hur skeptisk jag är till denna värvning, kan ju omöjligt vara annat än ett lyft i situationen. Ge oss Illarramendi nu så är den sista pusselbiten på plats! Jag är rätt övertygad om att vi har gjort en ny Suarez-värvning i Firmino, skillnaden denna gång är att vi casha in som fan på en medelmåtta vi inte stod och föll med samt värvat betydligt mer och bättre runt… dessutom en helt annan stomme.

  14. Med Lucas, Can, Allen tror jag faktiskt vi kan klara oss utan en ny DM.
    Sen hoppas jag att Moreno och Gomez klarar av VB platsen tillsammans med Flanno när han är tillbaka.
    Tycker nog att det ser komplett nu. Känns som försäljningar är prio nu.

    • Det är ju inte det att vi inte har DM eller vänsterbackar eller mittbackar, men de vi har tycker inte jag inget någon trygghet. Allen t.ex. Hur kan han vara kvar i laget?Can tror jag kan bli bra, om han någon gång får spela på sin position, och det är inte DM. Så klart att han kan bli bra där oxå, men är han det redan nu? Kvar har vi då Lucas.. Som backup skulle jag vilja ha honom, men inte som den ordinarie.
      Och vad händer om/när Sakho eller Skrtl blir skadade, ska vi då välja på antingen super-Lovren eller ännu mera super-Toure? och visst Gomez har spelat bra i träningsmatcherna, men det är ju inte bara thailändska lag vi ställs mot i ligan i år (heller), plus att Moreno lämnade mycket övrigt att önska förra året.

    • Toure har väl sett sina bästa dagar men är en duglig ersättare, tror även Lovren lyfter sig denna säsong.

      Sen har du glömt Ilori också, tror att han kan spela till sig en startplats om han får chansen!

    • Nåja, låt gå för Ilori och så Toure som reserv för reserven. Lovren däremot, jag dryftar mig till att inte ens överdriva när jag hävdar att han är en av de sämsta någonsin i Liverpool.

  15. Vår EL elva:
    Bogdan
    Flanno-Ilori-Lovren-Gomez
    Can-Lucas-Rossiter
    Markovic-Origi-Ibe

    Riktigt spännande att se vad de kan prestera!

  16. Tycker att truppen är komplett nu men visst pedro och digne hade ju inte skadat.men jag tror fortfarande Att vi kan klara top 4 med de här truppen+att vi kan anpassa sig mot motståndaren hör offensivt vi kan spela. YNWA!!

  17. Härligt att det äntligen är klart!
    Tror han kommer fungera bra i vår vackra klubb!
    Ingen 20+ målgörare än men jag tror debutsäsongen slutar med att han gör runt 10 mål och 4-5 assist. Även om han skulle gå mållös flera matcher så tror jag han kommer vara nyttig med sitt hårda jobb som gör att andra spelare får mer ytor.

  18. Off topic men skulle det inte vara intressant att ha en köp, sälj, byt och skänk sektion här på den här sidan? Så kan vi fans sälja och köpa Liverpoolsaker med varandra. 🙂

    • En totaal-blocket 🙂
      Låter som en väldigt bra grej, den kör vi på.

  19. Om det stämmer att vi betalar honom £140k i veckan, så känns det ännu värre än att vi betalat 10 för mycket för honom. Om han nu floppar så kommer det inte finnas en köpare i världen som vill ta över det kontraktet. Inte ens om vi rear ut för £10m. Och hur många gånger har vi inte varit i situationer där vi försöker rea ut misslyckade värvningar?

    Det är bara att hålla alla tummar som finns för att han levererar nu. Så otroligt mycket som står på spel.

    • Dina argument gäller väl ALLA DYRA värvningar i så fall? Så alternativet är att inte värva stort?

      Ser ingen större risk i denna värvning än Everton med Lukaku eller City med Bony.

  20. Det City betalade för Bony var ju ett lika stort skämt om inte större. Men poängen är, varför betalar vi 40% mer än nödvändigt i lön till honom? Han hade skrivit på oavsett. Skandal att han kommer tjäna betydligt mer än Coutinho.

Kommentarer är stängda.