[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Fabio Borini är den anfallaren som Lazio helst vill värva. Det kan bli så att Lazio får Borini samt €2 miljoner i utbyte mot Keita Baldé Diao (Il Tempo).

Inter är beredda att betala €12 miljoner för Keita Baldé Diao (Il Tempo).

Keitas representant Ulisse Savini har sagt att Liverpool och Inter är intresserade av hans klient. Savini sa att ”Liverpool har en manager som tycker om offensiva spelare som Keita. Det är en destination som vi skulle gilla, men vi måste vara beredda på flera olika situationer. Hittills har vi inte haft direktkontakt med Liverpool” (Radio Sei).

* * *

Arsenal och Manchester United är intresserade av Moussa Sissoko, men det är Liverpool som ligger närmast till hands att signa fransmannen (L’Equipe).

* * *

Internacional har sålt den unga mittfältaren Allan Rodrigues de Souza till Liverpool för £500 000 (UOL Esporte).

* * *

Liverpools försök att signa Christian Benteke har hamnat i en återvändsgränd, då man inte är beredda att matcha utköpsklausulen på £32,5 miljoner och Aston Villa inte är villiga att sänka sina krav. Därför kollar Liverpool på andra alternativ. Carlos Bacca var ett sådant, men Liverpool tyckte att han sammantaget blev för dyr när man analyserade den övergångssumma, lön och agentsumman som skulle krävas för att köpa honom. Nu måste Rodgers besluta sig för om han vill återuppliva intresset för Fernando Llorente, som skulle gå på omkring £10 miljoner, men samtidigt brukar inte FSG vilja betala övergångssummor för spelare i spanjorens ålder. Rodgers gillar även Javier Hernandez, men historiken mellan Liverpool och Manchester United gör att en värvning av honom är i stort sett omöjlig att genomföra (The Daily Mail).

* * *

PSG är favoriter till att signa Lilles mittfältare Adama Traoré, men Liverpool och Manchester United är också intresserade (Le10 Sport).

* * *

På sistone har både Liverpool och Arsenal hört sig för till Pedros representanter. PSG är också intresserade, men det är Liverpoolspåret som är mest intressant för Pedro. Spanjorens förstaalternativ är dock fortfarande att stanna i Barcelona (Sport).

* * *

Liverpool och Burnley fortsätter att förhandla om övergångssumman för Danny Ings. Burnley vill ha £8 miljoner för att inte gå till en tribunal (The Sunday People).

* * *

Manchester City ser ut att ha vunnit dragkampen om Paul Pogba. De betalar £71 miljoner i övergångssumma samt en veckolön på £240 000 (The Mirror).

Charlie Austin låter Newcastle och West Ham vänta eftersom han vill se om Chelsea konkretiserar sitt intresse för honom, trots den ytterst hårda konkurrensen som råder i Mourinhos trupp. Austin är inte taggad på att flytta till Leicester, som nyligen budade £12 miljoner för honom (The Sunday People).

Newcastle är nära att värva PSV-kaptenen Georginio Wijnaldum för £15 miljoner. Sunderland rycker också i honom (The Sunday People).

West Ham, WBA och Tottenham visar stort intresse för Basels unga anfallare Breel Embolo, som värderas till £10 miljoner (The Sunday People).

* * *

Fulham kräver £10 miljoner för Patrick Roberts. Manchester City vill värva Roberts, men är bara beredda att betala omkring halva summan som Fulham begär. Den senaste klubben att visa seriöst intresse för Roberts är PSG, vilket oroar Fulham. Roberts har nämligen bara 1 år kvar på sitt kontrakt med klubben. Om PSG värvar Roberts nästa sommar skulle de nämligen bara behöva betala omkring £300 000 i kompensation. Manchester City skulle dock behöva gå till en tribunal som troligtvis skulle fastställa en kompensation på betydligt mer än det som PSG skulle behöva betala (The Daily Mail).

31 kommentarer
  1. Skit i Benteke nu och gå all-in på Lacazette. Han är inte omöjlig att få som alla tror.

    • Han är nog bra mycket svårare att få än du tror iaf. Liverpool får nog betala en extrem lön för att få honom att lämna Lyon för ett lag utan CL då det är den enda anledningen som han sagt för att ens vara intresserad av en flytt.

      Sen så har Benteke ett bättre målsnitt i PL än Lacazette har i Ligue 1 och är långt ifrån en så begränsad spelare som folk häromkring tror, Han är bra mycket mer lik Lukaku än Carroll. Tror Benteke skulle vara en bra värvning ärligt talat och han behöver inte tid för att lära sig ligan och kan förväntas börja leverera direkt, något som Liverpool behöver då Sturridge missar början av säsongen.

    • Jag håller med angående Benteke men 32 mille är för mycket. Max 25.

    • Tycker priset spelar mindre roll. Som dom sa på The Anfield Wrap podcasten så är fotbollsvärlden inne i en period då priserna för spelare skjuter upp en nivå. Dom tog Clyne som exempel. För några är sen hade han kostar £7m men idag med den influx av pengar så har priset höjts till £12m.

      Sen om man kan få honom med en vettig lön t.ex. £90.000-100.000/veckan så spelar inte skillnaden på £7m någon större roll. Om Liverpool skulle gå efter Lacazette eller Higuain så skulle nog dom kräva närmare £150.000/veckan och kosta ungefär lika mycket eller i Higuains fall, närmare £50m.

      Tycker inte man ska lägga allt för stor vikt på transfersummorna i dagens fotboll. Så länge som Liverpool håller sig inom FFP ramarna och slipper sanktioner så spelar det ingen större roll.
      Kolla på vad City betalade för Bony, han är inte bättre än Benteke och kostade runt £30m. Det är helt enkelt där priserna ligger, mycket tack vare just lag som City, Chelsea, PSG och Real som betalat överpriser för spelare i flera år och nu kräver helt enkelt klubbar mer för att dom vet att pengarna finns där.

    • Instämmer helt i det du säger. Känns bara att vi inte får mycket över om vi betalar 32 mille. Jag vill helst få in en DM också. Carvalho är kanske för dyr men Illaramendi känns inte helt omöjlig. Rafa kan väl ge oss honom. 🙂

    • Tror nog Liverpool har lite mer pengar än du tror. Speciellt när man säljer Sterling.

  2. Köp Draxler och gör honom till amfallare så e problemet över. //Master Coach

    • I så fall kan man lika gärna köra Firmino på topp och spara pengar istället för att köpa in något (mycket)sämre än vad Liverpool har idag(Draxler har sammanlagt gjort ett mål mer under hela sin karriär i Bundesliga än vad Firmino gjorde säsongen 13/14). Sen så är Draxlers skadehistorik tio ggr värre än Sturres.
      Det finns en bra anledning att ingen har försökt värva killen trots att han sågs som en av Tysklands största talanger för ett tag sen.

  3. Jag kände på mig att det skulle bli så här! Risken är stor att vi återigen måste få Sturre att bli hel igen och hålla mer än 7 matcher. Origi och Ings skrämmer inte många försvar….

    • Att få Sturridge frisk och hel ska vara prio 1 oavsett vem som köps in. Han är en spelare av absolut världsklass när han är hel.

    • PJ// Absolut! Men att ha Sturre, Origi och Ings är en stor risk då Sturre lätt går sönder. Bästa sättet att få honom att hålla en hel säsong är att spela honom varsamt. Därför behöver vi få in en striker som är minst lika bra som Sturre. Ska affärer som Benteke dra ut på tiden kan det bli att vi står där utan striker bredvid Sturre.

    • Han kommer inte vara tillbaka förrens september / oktober, och det ska inte stressas fram någon comeback. Oavsett så är hans kropp av samma virke som RVP. Vi kan inte förlita oss på honom utan måste ha en minst lika bra anfallare. Ser mer matcherna med Sturridge som bonus nästan.

      Tror i slutändan vi får Beteneke men skulle gärna se oss gå all in på Lacazette.

    • Tror det talas om november för Sturridge tyvärr.

  4. Vem vet, Origi och Ings kanske blir kanon tillsammans. Vi måste väl ändå ge dem försäsongen på sig innan de sågas vid fotknölarna. Vem kunde ana att Can skulle bli bästa värvningen förra säsongen?

    • Nej! Origi eller Ings har inte gjort 30mål på en säsong så dom är sämst! Spelare kan inte höja sig när dom kommer till ett lag med bättre spelare runtomkring och en mer offensiv spelstil.

      OBS! Sarkasm om det nu inte va tydligt.

    • Jag tror och hoppas på både Ings och Origi men hade varit tufft för dom att bära hela ansvaret för målskörden ifrån anfallarna. Särskilt om inte mittfältarna bidrar med mål.

    • Håller med! Att lägga ansvaret på Origi och Ings är ju galet! Vi behöver en striker nu! Får se om han heter Benteke eller inte men det måste in en nu!!! Min önskedröm är Lacazette!

    • Fast både Ings och Origi är ju strikers/anfallare. Självklart så kan man inte lägga över ansvaret att en 22 åring och en 19 åring skall producera 50mål men som tur är så är fotboll en lagidrott. Det är samma sak som att skylla alla insläppta mål på våra försvarare när vi är 11 som skall göra detta.
      Även om de nu inte kommer producera denna mängd mål kanske de kan bana väg med löpningar som öppnar upp för andra spelare. Vi har ju offensiva mittfältare som på pappret iallafall kan göra mål Lallana, Coutinho, Ibe, Firmino, Markovic så så länge de rör sig rätt så kommer jag vara nöjd. Man såg ju bara när Sturridge kom tillbaka hur rätt han ändå låg i positionen och även om han inte gjorde mycket mål så banade han väg för resten (ja det var då vi fick våran winning streak).

  5. Trött på att dem bara värvar och vill värva bänkspelare! Förstår mig inte på
    Rodgers… Han har nog inte fattat att om han inleder ligan dåligt blir han kickad…. Dessa värvningarna kommer absolut inte hjälpa han som keita, traore, llorente, in med klass som ger respekt

    • Bänkspelare?

      Firren är knappast en bänkspelare, Clyne går rakt in i elvan, Ings/Origi kämpar om en startplats bredvid Sturre (om det inte värvas en bättre anfallare/forward), vilka syftar du på egentligen?

      Bänkspelare måste även värvas med, vi är inte RM, PSG, eller något av de andra med ekonomiska muskler pga missade CL spel under många år, vi har vårat namn och våran anrika historia (vilket många lag har) att falla tillbaka på men dagens spelare ser i stort sett bara pengar och där går vi förlorande ur de flesta strider.

      Jag tror på en sammanhållning i laget, en tränare som får spelarna att arbeta kollektivt/taktisk, då utvecklas alla och laget till en segermaskin men att komma dit är inte alltid lätt.

  6. Inte många som är positiva till Benteke fortfarande… Med all rätt enligt mig.

    Antar att det vi är ute efter idag är:
    – Backup vänsterback
    – defensiv mittfältare (Lucas säljs?)
    – striker
    (- eventuellt ersättare till Sterling)

    Sätter hela sista raden inom parantas då jag är osäker om det egentligen är Firmino som är det….

    Många tycker att Higuain och Lacazette vore drömvärvningar (även om min drömvärvning alltid kommer vara Marco Reus) Och jag beredd att hålla med. Vi behöver spelare av den kalibern för att utmana på riktigt. Och för att kunna värva ytterligare toppspelare i framtiden.

    Frågan är om det bästa inte vore att försöka hämta in Pedro eller Reus (omöjligt förmodligen) som sterlings ersättare. Känns som att vi borde kunna spela med Firmino som ensam forward tills sturridge är frisk igen om inte Origi/Ings levererar…

    Def mitt: Carvalho, Ilarramendi, Kovacic är ju bra spelare alla tre som skulle passa in.
    Vänsterback: för dålig koll på alternativen även om de alternativ man läst (Ludde och Lucas digne) känns som okej alternativ.

    Tankar?

    • Higuains och Lacazette kommer bli dyra, dyrare än Benteke.
      Sen är Carvalho inte billig heller och om man bara kollar på U21 EM så är han inte värd det än. Han är extremt ojämn och det är knappast en kvalité man vill ha i den defensiva positionerna. Sen är Kovasic inte en det. mitt.

      Pedro vore ett okey alternativ men jag är inte så såld på killen som andra verkar vara. Det är inte svårt att spela anfallare när man blir matad bollar från världsklasspelare mot motstånd som redan är slaget.
      Reus är inte en central anfallare(vilket är vad LFC behöver) så honom ska man inte ens kolla på.

  7. Hahaha klubben har redan värvat 6 spelare och ett par till måste det bli om dem ska täppa alla luckor som saknas!
    Syftar då på det som TB skrev!

    Anfallare: en drömvärvning för mig skulle vara benzema och tycker absolut inte man ska säga att det är omöjligt! 100% att real hade släppt honom om dem fått ett bud på 30M! Och killen har varit positiv till Liverpool förut men inget hänt..

    CDM: denna position är betydligt svårare men ack så viktig! Om man kollar dem flesta lagen i eruopa spelar dem 4-231! Skölden framför backlinjen består alltid av en stor och stark spelförstörare och en mer teknisk spelfördelare! Som tex Chelsea har matic som städare och Fabregas som styr! Eftersom vi redan har henderson som är gjuten i startelvan så kommer han stå för det kreativa och därför behöver vi få ett monster bredvid honom! Som tex Lucas men han är tyvärr lite för slö och dålig men fungerat ändå! När vi kom 2a förra året hade vi Gerrard där och behöver en ny nu! Enligt mig skulle kanske millner kunna spela där eller köp pjanic och låt honom
    Stå för det kreativa och hemderson ta en mer defensiv roll!

    Vb: vet jag faktiskt inte riktigt, känns dumt att slösa pengar på en bra där som ändå ska vara backup men vill dem det tycker jag dem ska gå
    För Felipe luiz från Chelsea, killen är sjuk men inte fått chansen skulle nog gå på 13M

  8. Om Liverpool skulle ta in Higuain och Carvalho, förutsett att de anpassar sig direkt, så är vi tillbaka som titelutmanare omgående.

    Tyvärr så har Liverpool ej de ekonomiska musklerna för att hämta in dem båda, eller är iallafall ej villiga att spendera dem pengarna.

    Lacazzette och Illaramendi är även de mycket bra, om än lite mer chanskort om du frågar mig. Tror Higuain skulle ha lättare att anpassa sig som den världsanfallare han är än Lacazzette, som fortfarande är en rising star. Higuain är ingen Suarez men skulle Higuain komma så är han ändå topp 3 strikers i ligan. Illaramendi skulle förbättra vårt lag absolut, men jag anser att vår klubb är mer i behov av en spelförstörande DM likt Carvalho än en Xabi Alonso-light.

    Vänsterbacken behöver även breddas med tanke på att Enrique verkar lämna (trist för omklädningsrummet samt viktig för våra latinspråkstalande spelare socialt och aklimatiserande, skulle gärna se kvar av åtminstone de anledningarna då han inte är dålig defensivt heller) samt att även om flanno var bra då han lirade där så är han egentligen högerback samt har haft mycket skadebekymmer. Tycker digne hade varit ett bra alternativ då han är mycket talangfull och förhoppningsvis ej speciellt dyr. Jetro Willems i PSV kan även vara ett alternativ, men där har jag tyvärr mkt dålig koll på spelarens prestationer annat än att han gjorde många assist i detta års överlägsna Eredevise-vinst för just PSV. Drömvärvning för mig där skulle vara Ricardo Rodriguez från Wolfsburg så han och moreno verkligen får fightas om startplatsen, men den är nog tyvärr ej realistisk. Samma gäller nog mitt andraval där, Alex Sandro i Porto.

  9. Lyon kräver väl ca 36 miljoner pund för Lacazette. Real Madrid vill väl ha runt 15-18 miljoner pund för Illarramendi. Säljer vi Sterling snart tycker jag verkligen det vore en bra investering att värva de spelarna.

    • förutsatt att vi får dom 50 miljoner som det nu pratas om för Sterling.

    • Blir ju 40 mille …. då QPR ska ha ”en del” av summan , snackas om 20-25% av övergångssumman för Sterling

  10. Keita in och Borini ut hade varit årets bytesaffär…!

  11. Verkar som BR/FSG bestämt sig för Benteke, kosta vad det kosta vill (tydligen), och om det är så hoppas jag åtminstone att en affär sker snabbt. Dels för att få ihop laget så bra som möjligt, men också för att kunna sikta in sig på ev. andra värvningar.

    Tycker det är synd att vi inte verkar kunna sälja våra spelare, Coates undantaget hittills, utan endast har intressenter för lån. Bättre att sälja dem naturligtvis, men bättre än inget alls att låna ut dem.

    Har fortfarande min önskelista kvar, men säkert är de namnen inte ens aktuella.

    1. Lacazette
    2. Kovacic
    3. Carvalho
    4. Ilarramendi

    • Fast är det så konstigt att de spelare vi vill sälja är svårsålda.. Det måste ju vara som att försöka sälja sand i Sahara att bli av med dem..

Kommentarer är stängda.