[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Uppdatering:

Här kan ni se och höra vad Jamie Carragher och Gary Neville har att säga om Sterling:

* * *

En källa nära Raheem Sterling uppger att talangen vill lämna Liverpool. Sterling ska ha sagt detta till Brendan Rodgers innan 1-1-matchen mot Chelsea. 20-åringen vill lämna Liverpool för att spela i Champions League och vinna troféer.Liverpools position är dock oförändrad; man är inte villiga att överhuvudtaget lyssna på erbjudanden i sommar. Sterling och hans representant Aidy Ward har gått med på att föra ytterligare samtal med Rodgers och Ian Ayre under den här veckan. Liverpool hoppas kunna övertala Sterling att skriva på ett nytt kontrakt, men är som sagt beredda att hålla väldigt hårt i Sterling om han fortsätter att pusha för en flytt (The Liverpool Echo).

På fredag kommer Sterlings agent Aidy Ward att träffa Liverpool igen. Manchester City är beredda att kliva in för Sterling om han skulle be om att få lämna Liverpool. LFC hoppas fortfarande komma överens om ett nytt kontrakt med Sterling, men klubben kommer att behöva erbjuda betydligt mer än £100 000 i veckan för att han ska acceptera. Liverpool inser att en försäljning nästa sommar är oundviklig om han inte förlänger, men man har inte för avsikt att sälja redan i sommar. Denna ståndpunkt förstärktes av att Liverpool inte följde upp sitt intresse för Memphis Depay, som ju flyttar till Manchester United istället. Kombinationen av att Daniel Sturridges skadebekymmer gör att LFC prioriterar en anfallare och att man tänker behålla Sterling gjorde att man slutade jaga Depay (The Times).

Liverpool skulle sälja Sterling direkt om Manchester City budade £50 miljoner för honom. City skulle även behöva ge Sterling ett 5-årskontrakt värt sammanlagt £35 miljoner för att tillgodose hans lönekrav (The Telegraph).

27 kommentarer
  1. Får vi £50 miljoner för Sterling, så sälj! Det är nästan 700 miljoner SEK i dagens kurs. För dem pengarna kan vi investera 2-4 spelare in i truppen och vi har Ibe som en härlig ersättare till Sterling…

  2. Sterling är en bra spelare, men inte riktigt Liverpoolmaterial. City skulle passa honom.

  3. Ingen är större än klubben, lite bortskämd snorunge!
    Sälj han direkt och lägg pengarna på en riktig världsstjärna istället. Ska man vara superstar ska man dominera varje match inte var tionde och gömma sig i 8.

  4. Förstår inte ifall vi ska försöka tvinga kvar honom i klubben om han inte vill spela, sälj om vi får ett bra bud. Bänkar vi honom en hel säsong eller tvingar honom att spela, så kommer han att göra en skitsäsong och vi tvingas sälja honom billigt. Förlust för båda parter.

    Tror dock att detta är ett spel för galleriet, Liverpool säger att de inte kommer att sälja honom för att trissa upp priset. Tror att han kommer att bli såld i sommar för runt £40 mille.

    • Var väl lite samma sak med Suarez när han ville iväg för första gången.

      Jag tror som du säger att det är lite spel för galleriet. Hostar något annat lag upp £45m så har jag svårt att se LFC tacka nej i det långa loppet. Men det kan man inte läcka ut till pressen i det här läget såklart.

  5. Carra summerade mina tankar perfekt.

  6. Sälj idioten och lägg alla pengar på typ Isco, Pjanic, Pastore eller Draxler ist.

    • Håller med om att han bör säljas!! Men namnen du nämner är förutom möjligen Pjanic killar som vi aldrig kommer kunna signa. Vi attraherar inte top namnen längre, det är den trista sanningen! Men Konoplyanka, Ayew finns ju på free transfer, det är dugliga ersättare. Då vi får gå lite på de namnen under toppskiktet gäller det sen att vi träffar helt rätt. Illaramendi tror jag är en kille som skulle kunna blomma ut rejält om han fick spela kontinuerligt. Skulle passa bra bredvid Hendo. Striker valet är det allra svåraste. Jovetic har potentialen, men är en chansning med tanke på att han verkar skadebenägen. Vietto kanske skulle kunna gå om inte Athletico bestämt sig för att ersätta Griezmann med honom. Han är det bästa jag kommer på som skulle kunna gå med FSG:s transferpolicy och lönestruktur.

  7. Allt över 10m för den pajasen är sanslöst bra

  8. Jag hade gärna sett att Liverpool straffade sterling på något sätt. Typ tvinga att va kvar och bänka nästa år, ha råd att skita i förlusten av pengarna det betyder och visa att beter man sig som en idiot mot medspelare, fans och klubb så hamnar man utanför laget. Att klubben sätter ner foten på något vis för att visa framtida spelare att den attityden håller inte.

    • Kan lätt få motsatt effekt..

    • Jag tycker också det hade varit nice men ser helst en försäljning till Man City för då blir han också bänkvärmare. Och vi blir 40-50 m pund rikare.

  9. Sälj. Får vi mer än 30 miljoner pund för honom så sälj. Det finns talang i England och Europa som hade kostat mindre och gjort lika bra ifrån sig. Motiverade spelare är vad vi behöver. Och vi har Ibe och ett gäng andra liknande spelare inom akademin som kan göra ett fullgott arbete.

    Sterling vill inte vara i Liverpool och jag vill ärligt talat inte se honom i laget nästa säsong. Känns som att han tar upp en plats i elvan som vi kunde gett till någon mer hungrig. Får vi goda pengar för honom så sälj. Han är ingen local lad och kommer aldrig förstå the Liverpool way.

    • Inte för att vara sån, men vill vi verkligen ha en spelare som presterar lika bra som Sterling? Då kan vi lika gärna plocka tillbaka Luis Alberto efter sommaren. Skillnad var det när han fick yta pga av Suarez och Sturridge året innan. Men tyvärr är Sterling inte tillräckligt vass för att skapa den ytan på egen hand!

    • Sterling va riktigt bra fram tills årskiftet men efter den extremt fina intervjun så har det gått käpprätt åt helvete. Han har gått tillbaks till den spelaren han va för två år sen. Kladdar med bollen och vågar inte ta sig förbi sin spelare och vägrar ta löpningar in i boxen.
      Sterling i dagsläget är värre en värdelös. Han har kostat Liverpool poäng med sina missar och misstag.
      Hans attityd är vidrig för en 20åring och jag vill inte se honom vara kvar i laget.

      Men han ska fan inte säljas billigt.

  10. Sälj honom!

    Sterling är ju varken skolad i klubben utom de 5 senaste åren (alltså ingen lokalförankring på annat sätt) och jag ser ärligt inte den potential som folk ser. Om vi får 50 m pund, sälj direkt! 40 lika så. Bara de finns en ersättare innan, så inte Pool måste betala överpris för ersättare eftersom de ”vet” det finns deg.

    Sterling kommer bli en väldigt bra spelare, men kommer ALDRIG bli en oersättlig poängmaskin. Och är man ute efter skadeglädje är det lika bra att han går till City och tar en sväng förbi IKEA på vägen till Manchester, för det behövs en varm filt när man sitter på bänken en regnig tisdag i Stoke-on-Trent.

  11. Håller med om mycket. Vi känner oss sårade för att sterling håller på som han gör. Det är svårt att förstå att man som spelare i en klubb inte har mer respekt för den, även om man nu ”bara” spelat där i fem av sina tjugo år.

    Att säga att han är värdelös stämmer inte, även fast man är förbannad och frustrerad. Han, liksom en hel del av de andra i laget, har absolut presterat mycket sämre än vad vi förväntat oss, men han är en stor talang, oavsett vad vi nu tycker om hans agerande.

    Jag önskar så klart att det aldrig gått hit, men nu när det gjort det med alla konstiga uttalanden, vägran att acceptera 1,3 miljoner i veckan, intervjuer i tv, plus det rent ut sagt nonchalanta och urusla spelet han visat upp sedan han fick åka på semester i vintras, så vill jag inte ha honom kvar i laget heller. Det känns nästan som att man hellre tar en förlust nästa säsong, än att han ska få avgöra matchen till vår fördel.

    Återigen synd, jag tror inte att han någonstans får det bättre( i allafall inte de närmaste åren), men vägs ände är nådd när det gäller den där spelaren. Sälj honom dyrt och sedan håller vi tummarna allihop att han aldrig utvecklas till någon stor spelare..

  12. Detta med att hålla kvar honom ett år är det väl ingen poäng med? Antingen sälj honom nu eller låt honom sitta (spela) ut de 2 åren som han har kvar.

    Som många tycker; bjuder någon £40+ milj. så är det bara att skeppa… Han är ung men inte tillräckligt ung för att ursäkta sitt beteende så jag tycker inte han är en värdig representant för min älskade klubb.

  13. Fel att säga att sterling är värdelös, han har en högsta nivå som är en bra bit utöver det vanliga. Och har dessutom under flertalet gånger förra säsongen bevisat att han är en av Europas största talanger.. Problemet med grabben är ju att han hittar sin högsta nivå typ 2 matcher i år, det påvisar ju att han inte passar i klubben och inte med brendans tankesätt och filosofi, vi gör oss av med honom pronto, Ibe är minst lika bra i år sett över hur många bra framträdanden de båda har gjort

    • Han har inte visat sin högstanivå på ett bra tag. Han har varit värdelös i stort sett hela andra halvan av säsongen och kostat Liverpool poäng.

    • Det var precis det jag sa, menar bara på att häxjakten som pågår nu, började i och med att han inte accepterade ett kontrakt direkt, hade han gjort det hade nog ingen klagat på sterling som man gör nu. Så som jag skrev släpp honom om summorna som det talas om erbjuds, i och med att Ibe har gjort minst lika bra ifrån sig på en tredjedel av tiden som sterling fått

  14. Lugn nu! Sterling var mkt bra under första halvan, en dipp under andra delen av säsongen är helt naturligt för en 20-åring, särskilt en osäker spelare med attitydproblem, som kanske dessutom får dåliga råd av ngn agent. Dessutom har stora delar av laget varit dåligt långa stunder. Det är tungt att som 20-åring behöva prestera vecka ut och vecka in i denna omgivning. Hade han haft Suarez och Sturridge bredvid sig hade det säkert hänt mer även under våren, trots dippen i form och tröttheten.

    Vänta och se vad som händer. Kanske förlänger han precis som Suarez och Gerrard en gång i tiden gjorde. Han har två år kvar. Säljs han så lär det vara för en ansenlig summa.

    Vårt problem är att ingen av våra fyra yttrar idag är en given startspelare. Ingen har heller visat genomgående hög kvalitet för ett topp4-lag. De mest lovande tycker jag ändock är Ibe och Sterling. Om Sterling säljs så måste vi alltså försöka hitta ngn som håller betydligt högre klass än Ibe, Lallana och Markovic. Och det blir inte lätt i sommar, det måste alla vara medvetna om.

    Jag skulle föredra att man börjar med att rensa ut de kanske upp till tio spelare som, med alla friska, inte är nära startelvan. Vi har en bred trupp nu. Vårt problem är kvalitet (kan det verkligen bli av Ibe, Sterling och kanske Markovic) och ledaregenskaper. Så om inget sjukt bud kommer in (kanske uppåt 50m), och helst från en utländsk klubb, så anser jag att han ska tvingas kvar. Bortskämda 20-åringar ändrar sig snabbt också. Om nästa säsong är framgångsrik så kanske han förlänger då.

  15. Klart att Brendan inte går ut och säger att han är till salu fast det är han garanterat men man vill ju helst inte sänka värdet på honom genom att sätta en till salu skylt.

  16. Sälj Sälj Sälj!
    Klarar inte se honom på planen längre!

  17. En storm i ett vattenglas enligt Sterlings agent och beskedet vad som händer med Sterling får vi veta på fredag.
    Jag skulle gärna vilja behålla Sterling men hans form den senaste tiden går rakt ner i källaren och vill han lämna Liverpool så är det bara att sälja han till Real Madrid och där han lär få nöta bänk

    Vi behöver en anfallare och en central mittfältare som levererar match efter match på en hög nivå.
    Sedan behövs en målvakt två ytterbackar på vardera kant samt en mittback och sen kommer Origi och som det verkar Ings och Milner på väg in.
    Jag hoppas att inte får in spelare som efter några matcher hamnar på läktaren och
    sen gör vi oss av med våra utlånade spelare för det dom flesta verkar inte hålla måttet.

  18. Det är definitivt mer än en storm i vattenglas det här.

    Det kan både experter, journalister och fans se. Agenten skulle ju kunna undvika allt väldigt enkelt, genom att sluta läcka en massa information till pressen. Allting är givetvis en medveten strategi från Team Sterling. De såg ju att Suarez kunde sätta sig på tvären och tvinga sig bort till slut. Hade Suarez varit något sämre så hade Liverpool sålt honom 1 sommar tidigare.

    Sterling beklagar sig över att han inte har blivit skyddad från kritik och uppgifter kommit ut i pressen. Det lär ju knappast vara klubben som läckt de uppgifterna. Den skadan har han och hans agent själva förorsakat..

    Som Tony Barrett skriver så känner både fansen och spelarna av att Liverpool håller på att bli en riktig medelmåtta till klubb, och spelarna och deras agenter gör lite som de vill. Sanningen är väl att vi varit det en stund redan. Samtidigt som topp 4 lagen haft scouter på Anfield hela säsongen, de vet ju att det är enklare än någonsin att plocka russinen ur kakan. Det kommer garanterat göras försök på både Coutinho, Can och kanske Henderson i sommar. Att de har kontrakt skrämmer inte bort någon i dagsläget.

    Värvningar av Ings och Milner är smarta värvningar, man vet vad man får, de kommer billigt och kommer garanterat göra ett habilt jobb. Samtidigt är det ju inte de värvningar som hjälper oss att slå oss in bland topp 4 igen. Känns snarare som det är spelare cementerar oss som klubben som är best of the rest.

  19. Man kan prata om att vinna titlar som spelare och tro att den klubb man spelar i (Liverpool) ska vinna titlar. Håller fullständigt med Carra om att det är spelarna som ska göra det på planen för att de ska bli verkligt. Spela först, prata sen! Förra säsongen vek de ner sig mot Chelsea och Crystal P med Suarez och Sturre längst fram. Lärde de sig nåt av det? Nej! De vek ner sig mot Villa i en semifinal! Deras enda chans till en titel!!!! Skandal!!!!

    Ja Liverpool är inte en toppklubb längre men de borde i alla fall kämpa varje minut och match för att närma sig CL varje säsong. Jag saknar kämpaglöden och kampandan, vart tog den vägen? EL är vägen mot CL! Inte lätt att vinna men klubbarna i Italien har fattat att det är en stor turnering men tydligen inte Liverpool och övriga engelska klubbar. Snart kanske de engelska klubbarna bara har tre platser till CL. Då måste Liverpool vinna EL!!!

Kommentarer är stängda.