[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Det är uppenbart att Liverpool behöver åtminstone en ny stjärnanfallare i sommar. För skojs skull kommer jag att plita ner en lista över de enligt min mening 20 bästa alternativen. Förutsättningen för att vara med på listan är att man gillas av undertecknad och troligtvis inte skulle kosta mer än £30 miljoner att köpa loss från sin nuvarande klubb.

Håller ni med om listan eller är den rent åt skogen? Dela gärna era åsikter i kommentarsfältet!

* * *

1. Luciano Vietto, 21 år, Villarreal
Kommentar: Med sin teknik, kvicka vändningar, löpande och avslut blev Vietto snabbt en favorit 14/15. Liverpool ryktades vara ute efter honom redan under tiden i Argentina och med facit i hand, ack vilket fynd man hade kunnat göra. Istället var det Villarreal som fyndade och nu säljer vidare till Atletico Madrid med en förderas del trevlig ekonomisk förtjänst. Utöver ”de gamla vanliga kvalitéerna” hos Viettos spelartyp har han en bra arbetsmoral och fint tillslag på bollen. Jag tror att han hade varit otroligt bra för Liverpool, trots att klubben egentligen behöver en mer rutinerad anfallare.

2. Paulo Dybala, 21 år, Palermo
Kommentar: Den unga argentinaren med mellannamnet Bruno ser ut att vara mer eller mindre klar för Juventus, men hade varit ett fantastiskt alternativ för Liverpool. Snabb och teknisk som få – och likväl en duktig avslutare. Och under konstant utveckling. Verkligen ingen targetman som suger ner luftbollar, men det var inte Suarez heller. Jag befarar tyvärr att det var snudd på omöjligt för Liverpool att köpa honom utan att kunna erbjuda CL-spel.

3. Carlos Bacca, 28 år, Sevilla
Kommentar: För något halvår sedan var Bacca underskattad, men succén i Europa League har gjort att alla har fått upp ögonen för honom. Hans prislapp ligger på rejäla €30 miljoner men han är å andra sidan inte skadedrabbad, har flera säsonger kvar på toppnivå, inte samma höga lön som exempelvis Falcao och är fortfarande under utveckling. Jag gillar att Bacca är ständigt på språng i djupledsspelet och kan göra mål på flera olika sätt. Han borde kunna passa Liverpool bra, då han skulle komplettera de nuvarande offensiva spelarna på ett bra sätt. Om han hade varit ett par år yngre är jag övertygad om att Liverpool hade slagit till, nu är jag inte lika säker.

4. Stevan Jovetic, 25 år, Manchester City
Kommentar: Jag har varit förälskad i Jovetic under många år. Han kan därmed omöjligtvis exkluderas från den här typen av lista – i synnerhet eftersom han är tillgänglig för en rimlig summa. Jovetic kan spela som släpande anfallare eller anfallare. Han är tekniskt skicklig och kan både spela fram medspelare och göra mål själv. Jag gillar även hans spelintelligens och är övertygad om att hans fotbollshjärna skulle trivas med Coutinhos dito. Det som är så himla synd är att Jovetic har haft så stora skadeproblem de senaste åren. Efter knäskadan i Fiorentina har han haft problem med alla möjliga småskador i Manchester City. Det vore onekligen intressant att veta varför han är så skadedrabbad. Jag har ändå svårt att bortse från att detta kan vara en möjlighet att snappa upp en potentiell världsklasspelare för £10-12 miljoner. Det vore en chansning värd att göra, till skillnad från många andra chansningar som Liverpool har gjort genom åren.

5. Radamel Falcao, 29 år, Monaco
Kommentar: Det var inte längesen som Falcao betraktades som en drömvärvning för Liverpool. Colombianen är ett erkänt superproffs och en målgörare av absolut världsklass. Sedan kom knäskadan och en misslyckad utlåning till Manchester United, som ju egentligen hade behövt en helt annan spelartyp som komplement till Rooney och RvP. Hur som helst, jag vägrar tro att Falcao är slut. Trots kräftgången i United har han sett vass ut i landslagströjan under året och jag är övertygad om att hans professionella livsstil utanför planen har varit till stor hjälp under rehabiliteringen av knäskadan. Nu tyder dessvärre allt på att Falcao hamnar i Chelsea – och inte Liverpool – men jag är övertygad om att han hade tillfört mycket i Reds. Liverpool har både snabba ben och framspelare som törstar efter att kompletteras av en anfallare som Falcao. Knäskadan i kombination med åldern och lönen gör att han inte hamnar ännu högre upp på listan.

6. Alexandre Lacazette, 24 år, Lyon
Kommentar: Det är i ärlighetens namn inte särskilt mycket som talar för att allas favorit Lacazette kommer att dyka upp i Liverpool i sommar. Lyons president häcklade nyligen Liverpool och det påstådda intresset för Lacazette Jag har gillat Lacazette sedan han avgjorde 2010 års U19-EM-final mot Spanien. Han är klart bättre än exempelvis Berahino och skulle vara ett fint nyförvärv. Han är ständigt på språng i djupledsspelet och väldigt målfarlig. Han gillar att han spelar med så stor hunger, men någon listetta är han inte. Även om Lacazette säkert skulle kunna göra mål även i Premier League har jag svårt att se honom som en framtida världsspelare, har han verkligen det ”lilla extra” som krävs för att bli det?

7. Jackson Martinez, 28 år, Porto
Kommentar: Mångåriga TL-läsare minns säkert att jag kollade på Jackson redan under hans tid i mexikanska Club de Fútbol Jaguares de Chiapas. Då var colombianen faktiskt högaktuell för Liverpool och jag har fått berättat för mig i efterhand att han mycket väl hade kunna hamnat i LFC om Kenny och Comolli hade fortsatt vid rodret. Hur som helst, nu har Jackson etablerat sig som en pålitlig målskytt i Porto, hunnit fylla 28 år och kostar cirka £25 miljoner att köpa loss. Jag gillar att Jackson är allroundskicklig, relativt jämn, har erfarenhet från såväl portugisiska ligan som Champions League, och är en ansvarstagande spelare. Det som talar emot honom är främst en kombination av prislapp och ålder.

8. Edin Dzeko, 29 år, Manchester City
Kommentar: Jag vet att många inte är särskilt lockade av tanken att se Dzeko i den röda tröjan, men enligt min mening skulle det kunna vara ett smart drag både ekonomiskt och sportsligt att värva honom. Dzeko har varit en personlig favorit sedan tiden i Wolfsburg, då han som bekant bildade ett sylvasst anfallspar med Grafite. Bosniern har visat att han klarar av att leverera mål i ett spelförande PL-lag och kan dessutom göra mål på många olika sätt. Visst kanske inte han ger dig ett enormt presspel, men jag tycker att hans löpningar är underskattade. Han är duktig på att hitta bra löpningar för så kallade ”instick” som spelare som David Silva och Phil Coutinho är skickliga på att slå. För £12-15 miljoner vore Dzeko en finfin värvning, tror jag.

9. Pierre-Emerick Aubameyang, 25 år, Borussia Dortmund
Kommentar: Ibland undrar jag om Auba inte borde ha blivit löpare istället. Han hade nog kunna gått långt inom friidrotten, på typ 200 meter. Hans löpsteg på i fotbollssammanhang lite längre sträckor är nämligen helt otroligt bra. Det är snudd på omöjligt för motståndarna att hänga med honom i spelvändningarna, där har han onekligen en enorm spetskompetens. Att han dessutom är relativt bra på att hantera bollen och avsluta i fart gör honom till en fantastisk kontringsspelare. Samtidigt kan jag inte låta bli att undra om Auba verkligen är så mycket mer än det? Visst, han skulle säkert kunna skörda stora framgångar i det böljande PL-spelet, men vore han så himla mycket att ha när Liverpool har stort bollinnehav och motståndarna backar hem? Jag är inte helt säker på att han vore en stor tillgång i de matchbilderna, som trots allt ofta är när Liverpool spelar. Kanske missbedömer jag denna spelare?

10. Son Heung-min, 22 år, Bayer Leverkusen
Kommentar: En personlig favorit från tiden i Hamburg. Ryktades vara på väg till Liverpool för några år sedan, men hamnade i Bayer Leverkusen istället. Han är mångsidig i sitt spel, jobbar hårt och verkar ha en tendens att kliva fram när laget behöver honom som mest. Det som stör mig en aning inte riktigt är den utpräglade anfallaren som jag vill se Liverpool köpa och att han möjligtvis måste göra ganska lång militärtjänstgöring i Sydkorea. Dessutom har han inte utvecklats supermycket i Leverkusen, men det är å andra sidan bara bra för prislappen.

11. Michy Batshuayi, 21 år, Marseille
Kommentar: Belgien fortsätter att leverera anfallare efter anfallare. Batshuayi har fått utvecklats lite i smyg. Han är en duktig anfallare som har schysst teknik, tar djupledslöpningar och kan göra spektakulära mål. Jag tror att han kommer att bli minst lika bra som Lacazette om ett par år, men visst skulle LFC behöva en mer färdig och jämnare anfallare just nu. Hur som helst, jag gillar Batshuayi och vill gärna ha med honom runt mitten av listan.

12. Luiz Adriano, 28 år, Shakhtar Donetsk
Kommentar: Adriano är en djupledslöpande anfallare med gedigen CL-erfarenhet, och som dessutom har ett kontrakt som går ut i december. För £20 miljoner hade han givetvis inte vairt ett alternativ, så bra är han helt enkelt inte, men för en liten summa skulle brassen onekligen kunna vara en smart värvning. Samtidigt har han en tendens att löpa mycket offside och har trots allt inte spelat i en stor europeisk liga än, trots 28 år fyllda. Ett högintressant alternativ för alla med en begränsad budget, kanske hugger någon italiensk klubb?

13. Christian Benteke, 24 år, Aston Villa
Kommentar: Brendan Rodgers verkar ha bestämt sig för att Benteke är den dyra anfallaren han vill ha. Jag har svårt att förstå varför Rodgers verkar förespråka att Liverpool ska lägga en enorm summa på honom. Visst är Benteke bra, men passar han verkligen in i Liverpools spel? Det finns ingen annan utespelare i varken Liverpool eller Aston Villa som har sämre passningsprocent än Benteke 14/15. Vidare är den tydliga tendensen att Benteke blir bättre ju rakare hans lag spelar – därav den fina formen under Sherwood – och gör fler mål ju fler inlägg hans lag slår mot honom. Liverpool är inget lag som slår särskilt många inlägg och kommer ha svårt att utnyttja Bentekes styrkor. Extra märkligt blir det av att Carroll såldes just eftersom Liverpool inte skulle spela efter hans styrkor. Visst är Benteke snabbare och skickligare än Carroll. Han förtjänar definitivt att vara med på den här listan, och jag tycker att hans löpningar utan boll är underskattade, men jag har väldigt svårt att förstå varför Rodgers är så angelägen, i synnerhet med tanke på prislappen. Att Benteke har haft svårt att övertyga i för Belgiens landslag, som spelar betydligt mer likt Liverpool än vad Aston Villa, är inte direkt ett positivt tecken i sammanhanget. Kan det vara så att Rodgers överskattar spelare som gör bra insatser mot Liverpool?

14. Paco Alcácer, 21 år, Valencia
Kommentar: En måltjuv med betoning på måltjuv. Ger dig inte särskilt mycket annat, men har ett målsinne och vet hur man hittar nätmaskorna. Dessvärre kommer inte Valencia att sälja för någonting annat än ett rejält överpris och jag är verkligen trött på att se LFC betala enorma överpriser. Paco är en intressant ung spelare, men knappast så sensationellt bra att Liverpool bör lägga någon enorm summa på honom.

15. Danny Ings, 22 år, Burnley
Kommentar: Mycket talar för att Ings kommer att skriva på för Liverpool. Han vore ett prisvärt alternativ, då LFC skulle behöva betala Burnley £4-5 miljoner och spelaren ett fåtal miljoner pund i ’signing bonus’. Jag tror att alla inblandade inser att Ings är ett schysst alternativ för pengarna; han kommer inte att spetsa till laget, men han skulle vara en väldigt bra backup som kan utvecklas till någonting ännu bättre på sikt. Ings är en lurig spelare som kan göra mål på flera olika sätt. Jag gillar hans spelsinne, tillslag och arbetskapacitet. Att den engelska U21-landslagsmannen uppmärksammades på TL innan spekulationerna inleddes var förstås givet. Liverpool kan dock inte värva endast Ings och nöja sig med honom – däremot vore det smart att snappa upp Ings som ett prisvärt komplement som möjliggör att klubben kan lägga ännu mer pengar på ’den stora anfallsvärvningen’ som ska spetsa till laget.

16. Ahmed Musa, 22 år, CSKA Moskva
Kommentar: Jag har haft ett gott öga TILL Musa sedan tiden i Eredivisie. Tidigare var Musa en spelare som skapade hur mycket som helst men lika gärna kunde snubbla på sina egna fötter när målchanser uppstod, men han har utvecklats under de senaste åren, vilket märks i såväl CSKA Moskva som Nigerias landslag. Han måste dock bli ännu rejälare och noggrannare, samt lite smartare i sina djupledslöpningar (men det finns positiva tendenser på utveckling där också!). Jag tror faktiskt att Musa skulle kunna göra succé i Liverpooltröjan, men samtidigt är det svårt att bortse från att han trots allt inte är en tillräckligt bra avslutare för att göra 20+ ligamål i Premier League. Och ja, han kan spela på kanten också, men jag gillar honom definitivt bäst i anfallspositionen. Det känns väldigt svårt att spekulera kring en prislapp, men jag gissar på £12-15 miljoner.

17. Patrick Bamford, 21 år, Chelsea
Kommentar: Bamford har gjort stor succé under säsongen. Han blev utsedd till Championships bästa spelare och är en allroundskicklig anfallare. Smart, duktig med båda fötterna och huvudet, samt hyfsat snabb. En spelare som gått igenom en gedigen fotbollsutbildning. Kanske har vi att göra med en ny Harry Kane? Hans kontrakt med Chelsea går ut 2017 och klubben vill förlänga. Jag gillar att Bamford är smart och har gott omdöme utanför planen, han verkar ha en stabil personlighet vilket säkerligen bara kan gynna hans långsiktiga utveckling på planen. Precis som många andra på listan är Bamford tyvärr lite för färsk för att kännas klockren för Liverpool i dagsläget.

18. Juanmi, 22 år, Malaga
Kommentar: Ingen anfallslista utan spanjorer, trots att de tvingades ”värva” in Diego Costa till A-landslaget. Nåväl, Juanmi är en snabb och teknisk spelare som gillar att ta djupledslöpningar. Precis den spelartypen som Liverpool behöver, alltså. Problemet är att ynglingen fortfarande är väldigt färsk och ojämn; ytterligare ett råämne är inte direkt vad Liverpool behöver. Rätt spelartyp och med några år till på nacken hade han kunna varit en klockren värvning, men det är han inte nu. Trots detta förtjänar han att vara med på denna lista, tycker jag.

19. Aleksandar Mitrović, 20 år, Anderlecht
Kommentar: Anderlecht och Newcastle uppges vara överens om en prislapp på £15 miljoner, men kontraktsvillkoren är ännu inte färdigförhandlade. Mitrović är en stor och stark anfallare som har tagit stadiga kliv i sin utveckling i Anderlecht. Det som talar emot honom i ur ett LFC-perspektiv är att han troligtvis inte är den anfallstypen som Brendan Rodgers letar efter.

20. Salomón Rondón, 25 år, Zenit St. Petersburg
Kommentar: Stor och stark anfallare som är väldigt kraftfull. Spottar in ett och annat mål. Har producerat helt okej i Ryssland men dock utan att explodera. Skulle behöva förbättra sitt spelsinne och teknik för att ta det sista steget. Lite synd att han lämnade Málaga för spel i Ryssland, han borde haft sportsligt bättre alternativ vid tidpunkten. Zenit gav Rubin Kazan mer än £15 miljoner för honom och hans marknadsvärde är alltjämt högt. Både ekonomiskt (prislappen) och sportsligt (bristande spelsinne, teknik) är det tveksamt om han verkligen är den spelaren som Liverpool bör vara ute efter.

28 kommentarer
  1. Pelle missförstå mig rätt: Känns lite motsägelsefullt när rubriken säger ”20 bästa anfallsalternativen” sedan skriver du : ”troligtvis inte är den anfallstypen som Brendan Rodgers letar efter” , samt: ”är det tveksamt om han verkligen är den spelaren som Liverpool bör vara ute efter” ….. för plats 19 resp 20 …. …. då kan de ju inte vara nån av de 20 bästa alternativen då el ? 😉

    • Det är ju troligendärför det är så långt ned på listan Dem kan ju fortfarande vara bra alternativ även fast det inte passar in särskilt bra i nuvarande spelsystem

    • Pandah: Ja, exakt. För en storklubb som Liverpool finns det inte 20 bra anfallsalternativ som håller måttet och passar perfekt i nuvarande spelsystem.

    • Nu börjar det likna nått Pelle 😉

  2. Sjukt intressant inlägg. Hur många kommer du lägga upp per dag? Haha

    • Det beror på om vi har andra inplanerade inlägg under dagen.

    • 1:a plats blir Lacazette eller?

  3. Intressant! Jag tycker kanske du kunde ha höjt maxbeloppet för vad anfallaren får kosta. Säljs Balotelli, Borini och Lambert så borde det väl finnas lite mer än 30 milj pund? Säljs Sterling också så finns det definitivt utrymme för åtminstone en 40-45 milj pund värvning. Tror det är hög tid för Liverpool att visa muskler på transfermarknaden!! Ett statement att Liverpool har resurser och är beredda att satsa för att hänga på…
    Jag kan se t.ex. , Felipe Anderson, Dybala, Icardi, Cavani, Falcao vara alternativ om taket är lite högre. Visst det är namn som Liverpool såklart får svårt att ro i land, men med pengar kan allt köpas =)

    • Nu när Sturre är borta säsongsinledningen behöver vi verkligen en etablerad målspottare, tror dock inte Ings el ”Benteke” är lösningen på vårat anfalls problem, som det nu rycktas om ….

    • Pata: Tror inte Liverpool köper 1 spelare för mer än £30m, skulle vara om Sterling säljs, men antagligen inte då heller, det är så många andra positioner som också måste förstärkas. Men tror flera av anfallarna du nämner skulle kosta mindre än £30m.

  4. Lägg upp en till ikväll är du snäll! Alltid roligt att drömma sig bort och tro att vändningen och drömvärvningen är runt hörnet! Offra CL-tittandet för ikväll 😉

  5. Fast ger vi honom ett bra kontrakt så kan han välja oss istället för Juventus. Tror nog Liverpool är tvungen att ge en Sturridge lön för att få in en någorlunda etablerad anfallare i sommar.

  6. Dybala vore såklart en drömvärvning! Men det är som sagt inget att hoppas på. Han kommer gå till Juve om inte så kommer någon av de största drakarna hugga direkt.

    Antar att Lacazette är etta på listan. Icardi är väl däruppe någonstans med. Men det är ju också väldigt osannolika nyförvärv. Nej först på realistiska listan är väl Vietto. Han och möjligtvis Falcao är väl de Liverpool skulle kunna vara med och slåss om på riktigt. Med Falcaos lön och bevisade form så känns han inte aktuell på grund av det. Nej Vietto är den jag (realistiskt) hoppas på i sommar.

  7. Jätterolig läsning! Här är det namn som man till och med vågar drömma om 🙂 Längtar till nästa uppdatering!

  8. Det snackades ett tag om att Zlatan var sugen på att spela i England och då ryktades det om att Liverpool var ett alternativ.
    Har det pratats något om det den senaste tiden?
    Själv tror jag det är omöjligt för Zlatan vill spela CL och kräver nog en lön långt över vad t.ex. Sturridge har nu.
    Kan tänka mig att om han verkligen vill dit så kommer han dyka upp i Chelsea.

    • Zlatan är ju inte heller den som tar jobbet för laget om vi säger så 😉 Men Götzes situation är ju lite spännande, kanske kan sno hit han

    • Kan ju byta Sterling mot Götze, skulle inte klaga på det bytet 😉

  9. Ett okonventionellt sätt att presentera en lista på, först plats 20 och 19, och sen plats 2?
    Kul lista hur som helst.

    • Har nog att göra med att Dybala i stort sätt är klar för Juvve. Kul lista och hoppas att vi kan knyta till oss någon där.

    • Haha ja, men det skulle verkligen vara värdelöst att lägga in spelare som redan har hunnit blivit klara för klubbar.

  10. Skulle inte förvåna mig om vi plockar in Ings och sen får vi Origi så är Rodgers nöjd med anfalls positionera sen…

    • Om Sturridge kan hålla sig frisk hela säsongen så är det inget fel på den anfallsbesättningen. Men det är ett väldigt stort OM, tyvärr.

  11. Jag värderar Ings betydligt högre upp. 5-10 på listan. Anser att han har enorm potential och har redan levererat bra i ett lag som Burnley. Rörlig , spelintelligent och kan avsluta på många olika sett. Det här är dock min högst personliga åsikt.

  12. En anfallare jag skulle vilja se i Liverpool är Paco Alcacer från Valencia.

  13. Det har ju gått rykten kring Tevez. Om han lämnar Juve efter säsongen, tycker jag man ska gör allt för att övertala honom att välja Liverpool. Även om han bara kommer in på ett år så skulle han bidra med mycket. Jag tror han skulle passa oss perfekt.

    • Sa inte han att han ville tillbaka till boca?

      Etta på listan är så klart Luca Toni 38 bast o levererar fortfarande 🙂

    • Jo jag har för mig att stod något om det men vad tusan, ett år kan han väl ge oss! 🙂
      Grymt impad av Luca Toni.

Kommentarer är stängda.