[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Basel – Liverpool (2014-10-01)
Plats: St. Jakob-Park
Tid: 20.45
TV-sändning: Viasat Sport (visas även på Viaplay.se).

Champ

På onsdagskvällen spelar Liverpool sin andra match i Champions League gruppspel när man åker till Schweiz för att ta sig an Basel.

Liverpool har som bekant inte haft en lysande säsongsinledning. På de inledande 6 ligamatcher har man fler förluster än vinster, då man har 3 förluster, 2 vinster samt 1 avgjord. Många inklusive undertecknad trodde att Liverpool skulle ta hem Merseysidederbyt, men snöpligt värre kvitterade Jagielka på tilläggstid. Lägg därefter till en straffseger mot Middlesbrough i Capital One Cup samt en knapp seger mot Ludogorets i Champions League och alla förstår att Liverpool har haft en medioker säsongsinledning.

Den naturliga konsekvensen av de uteblivna resultaten har gjort att flertalet Liverpoolspelare kritiseras. En av dessa är Simon Mignolet, som fortsätter att kritiseras för sina insatser mellan stolparna – och det mesta talar för att Liverpool kommer att rekrytera Victor Valdes om den tidigare Barcelonamålvaktens knäskada har läkt. Alla minns nog att Mignolet inledde sin Liverpoolkarriär med matchavgörande räddningar mot Stoke och Aston Villa, men dessvärre har utvecklingskurvan varit negativ. I en storklubb som LFC är tålamodet heller inte enormt, om man säger så, och det verkar som att belgarens tid som målvaktsetta snart är över i och med den förväntade rekryteringen av Valdes. Klart är i varje fall att Mignolet har mycket att bevisa och spela för framöver.

En annan spelare som det har talats mycket om på sistone är Mamadou Sakho. Fransmannen lämnade som bekant Anfield när han mottog beskedet att han var petad mot Everton, men han hade åtminstone det goda omdömet att be offentligt om ursäkt kort därefter. Trots ursäkten började rykten om en oviss framtid för Sakho att cirkulera, men på dagens presskonferens bekräftade Brendna Rodgers att de har pratat om saken: ”His reaction is not something we expect from one of our players. We’ve spoken, he’s apologised and we’ll move on from it,” sa Rodgers enligt The Liverpool Echo. Vidare informerade Rodgers presskåren om att Sakho är skadad och kommer att missa några veckors spel: ”His injury has come in a training session. He’s felt pain in his thigh. He’s had a scan and it shows he’s got a slight tear that will be two to three weeks.” Utöver Sakho är Daniel Sturridge fortsatt skadad, likaså de övriga som missade Evertonmatchen på grund av skador [Joe Allen, Emre Can, Glen Johnson samt Jon Flanagan].

En tredje spelare som har blivit kritisterad är Steven Gerrard, vars klass på den defensiva mittfältspositionen har ifrågasätts The Guardians Michael Cox, som konstaterar att Gerrard fortfarande är en viktig spelare för Liverpool, men likväl avslutar med ”For the first time since Gerrard broke into Liverpool’s first team, he’s not a guaranteed starter”.

Trots den sammantaget resultatmässiga kräftgången har Liverpool haft en helt okej inledning i just Champions League. Uddamålssegern mot Ludogorets innebär att man har 3 poäng – lika många som Real Madrid – som körde över Basel i den första gruppspelsomgången. Om Liverpool lyckas vinna onsdagens luriga bortamatch i Schweiz så kommer man att ha skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför dubbelmötet mot Real Madrid. Vanligtvis räcker 9-10 poäng för avancemang till slutspelsomgångarna och en seger på St. Jakob-Park vore ett stort steg på vägen dit.

Det ska bli intressant att se vilken startelva Rodgers väljer att mönstra mot Basel. Lazar Markovic var inte särskilt lyckad i Merseysidederbyt, men å andra sidan är 20-åringen en spelartyp med kapacitet att kunna göra löpningar bakom motståndarnas backlinje. Just de löpningarna saknas i Liverpoola anfallsspel. Philippe Coutinho är naturligtvis en extremt skicklig spelare, men han är som bekant mer av en framspelare.

* * *

Möjlig startelva:
(4-2-3-1 från höger)
Mignolet, Manquillo-Skrtel-Lovren-Moreno, Henderson-Gerrard, Markovic-Lallana-Sterling, Balotelli

Basel

* * *

Speltips till matchen från Spelbloggare.se:

* Båda lagen gör mål till oddset 1,65

Hela Spelbloggares artikel inför matchen publiceras under tisdagskvällen.

* * *

Lästips:

Totaal Liverpool: CL-kollen: FC Basel 1893

The Guardian: Questions remain over Steven Gerrard’s suitability in defensive midfield

2 kommentarer
  1. Hoppas personligen på att få se Coutinho spela istället för Markovic. Det är viktigt för vår säsong att få igång honom.

  2. Hoppas att vi kör allt för offensivt ikväll, ett oavgjort är ett ok resultat medan en förlust hade varit väldigt jobbigt. Särskilt då vi bara vann med en boll mot Ludogretz.

    Kan tänka mig att vi startar med elvan ovanför, men hade också gärna sett Coutinho istället för Markovic. Hoppas även att vi kör med 4-4-1-1 till en början, så att vi klarar av den första anstormningen. Sen ju längre matchen lider, så kanske vi kan flytta upp positionerna för att gå för vinst.

    Basel har ju självförtroende från ligan, något som vi saknar. Dock så fick de ju storstryk mot RM, men tror knappast att de tog sig illa vid av det. Hoppas att vi kan bli ännu bättre än det vi visade upp mot Everton, även om det var ett steg i rätt riktning.

Kommentarer är stängda.