[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Laget:

Startelvan: Mignolet, Manquillo, Touré, Sakho, Enrique, Lucas, Rossiter(79), Lallana, Sterling, Markovic(98), Lambert(74).

Bänken: Jones, Skrtel, Moreno, Williams(79), Suso(98), Borini, Balotelli(74).

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Middlesbrough 2-2 (1-0, 0-1, 1-1)

1-0: Rossiter 10

1-1: Reach 62′

2-1: Suso 109′

2-2: Bamford (straff) 122′

Straffar

3-2: Balotelli

4-2: Lucas

4-3: Clayton

5-3: Lallana

5-4: Reach

6-4: Suso

6-5: Adomah

6-6: Vossen

7-6: Williams

7-7: Friend

8-7: Touré

8-8: Fredericks

9-8: Manquillo

9-9: Ayala

10-9: Sakho

10-10: Omeruo

11-10: Enrique

11-11: Wildschut

12-11: Mignolet

12-12: Blackman

13-12: Balotelli

13-13: Bamford

14-13: Lucas

14-14: Clayton

15-14: Lallana

15-15: Reach

16-15: Suso

Skott på mål: 7 – 4
Totalt antal skott: 18 – 13
Bollinnehav: 72% – 28%
Fouls: 11 – 19
Offsides: 0 – 0
Hörnor: 14 – 5
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Första halvlek präglades av ett lågt tempo och mycket bollrullande från Liverpools sida. Målet kom dock redan i den 10:e minuten då debutanten Jordan Rossiter efter en tilltrasslad situation kunde placera in bollen efter att Boro-målvakten inte haft riktig koll på fötterna. Efter målet började hemmalaget slappna av lite och tempot i passningsspelet blev därför lidande. Det konstruktiva offensiva spelet i första halvlek kom framförallt från Adam Lallanas fötter. Den brittiske landslagsmannen stod för flera fina spelkombinationer samt individuella dribblingar av hög klass. Boro var inte ofarligt, men stod egentligen bara för några halvchanser (framförallt vid fasta situationer) som Mignolet i målet kunde avstyra utan några större bekymmer.

Andra halvlek var mer eller mindre ett enda stort sömnpiller med väldigt mycket bolltittande och bollpetande från Liverpools sida. Närmast seger var Boro när de lyckades finta bort 5 Liverpoolspelare med en passning, men avslutet från Clayton gick i stolpen/kryssribban och Liverpool kunde andas ut. LFC’s främsta målchans kom i den sista minuten då den gamle LFC-bekantingen Daniel Ayala tog bollen solklart med hand efter att ha missat sin nick och bollen istället landat på vänsterarmen. Ingen Ludogorets-vinst i sista minuten den här gången alltså, och istället en förlängning med 120 minuter i kroppen för Raheem Sterling och co. innan helgens Merseyside-derby. Allt annat än optimalt om man säger så.

Första förlängningskvarten var inget att skriva hem till mamma om. I andra hände det dock desto mer. Suso avgjorde (trodde alla) när han fint placerade in bollen efter ett elegant framspel från Adam Lallana och ett tröttkört Middlesborough som i slutskedet varken hade kraft eller ork att gå till anfall. Raheem Sterling ville dock annat då han två gånger inom loppet av de sista två minuterna i matchen passade bollen rakt i gapet på Boro-spelare som vid det andra bolltappet tog tillfället i akt att bli nedsparkad av en klumpig Kolo Touré – och vips så var det straff i sista sekunden av matchen. Bamford gjorde inga misstag och tackade och tog emot den väldigt givmilda present Liverpoollaget beslutat sig för att ge sina motståndare.

2-2 efter förlängning betydde att straffar var det enda som kunde skilja lagen åt, och vilken sådan det skulle bli. Straffläggningen går nog till i historien som en av de längsta någonsin, och vanns efter att samtliga spelare lagt en straff och bara en spelare i respektive lag missat (Sterling krönte givetvis sin insats med en missad straff också). Det blev till slut Liverpool som gick vidare, men i ärlighetens namn kunde det slutat precis hursomhelst då båda lagen var mycket imponerande straffsparksskyttar (nu vet vi vilken sorts fasta situationer LFC tränat i veckan). Den här gången var det Liverpools tur att gå vidare. En minst sagt kass uppladdning och en självförtroendesänkare av Guds nåde inför helgens Merseysidederby – två lag i fantastisk form för tillfället.

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – I princip chanslös vid båda målen efter full tid. Såpa i handskarna i straffläggningen, ingen självförtroendehöjare för belgaren direkt.

Manquillo – Jojo-insats från den unge spanjoren. Blandade och gav skulle man kunna säga, men det var inget fel på hans inställning.

Touré – Bra insats (faktiskt) fram till den sista förlängningsminuten då han drog på sig en mycket klumpig straffspark.

Sakho – Flaxar en del som vanligt, men var ändå hyfsat stabil med hans mått mätt.

Enrique – Lovande start på matchen med mycket fin bollkontroll och täckning av boll. Imponerade däremot inte vid fasta situationer.

Lucas – Duellspelet håller ingen vidare klass längre från brassen, även passningsspelet lämnar mer att önska.

Rossiter(79) – Fin debut. Spelade enkelt och försökte rulla boll. Tyvärr ville inte hans kollegor det lika mycket.

Lallana – Liverpools i särklass bästa spelare. Gjorde väldigt många fina saker och krönte sin insats med ett mycket vackert assist till Suso.

Sterling – Mardrömsafton med missad straff, baklängesassist, indianare, bolltapp…ja det var inte mycket som stämde om man ska vara hård.

Markovic(98) – Kom till en del fina lägen, men måste bli mer direkt i sitt spel och gå på avslut. Man kan inte bollkladda så mycket i England, men vi får ge Lazar tid.

Lambert(74) – Ingen lyckad insats, såg seg och märkbart frustrerad ut under sina 74 minuter på planen. Sätter för stora krav på sig själv?

Inhoppare:

Balotelli(74) – Kom in och försökte gå på lite avslut och agera gubben i lådan. Skötte sig helt okej och slog som väntat retfullt enkelt in två straffar i straffläggningen.

Williams(79) – Debutant nummer två som likt debutant nummer ett kom in och försökte spela enkelt. Imponerade kyla vid sin straff.

Suso(98) – Kom in, sköt och blev målskytt. Kunde lika gärna gjort ännu ett mål med Blackman var i vägen den gången, lovande från den blivande Milan-spelaren.

* * *

Highlights:

Klicka HÄR

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

27 kommentarer
  1. Förhoppningsvis kan Rossiter leverera så det finns lite mer dugliga alternativ på mittfältet. I nuläget när Allen är skadad så kryllar det ju inte direkt av spelare med bra energi med löpvilja.

    Även intressant med Williams på bänken.

  2. Lambert kapten i sin första match från start. Måste vara någon form av klubbrekord?

    Starkt lag. Något förvånande att Mignolet startar. Trodde Jones skulle få chansen i CC, i synnerhet efter vår ordinarie keepers kräftgång i ligan. Men Rodgers verkar vilja bygga upp belgares självförtroende som måste vara på botten för tillfället.

    Något udda med Sterling också. Vilade i ligan förra helgen pga att han var sliten men startar i ligacuoen nu. Inte helt glaskart i min bok.

    Ska bli kul att se vad Rossiter gå för. Imponerad av det lilla jag sett av wee Jordan så här långt.

  3. Jag fattar ingenting vad beträffar sterling. BR vilar honom mot villa för att han behövde det men spelar nu i en meningslös cupmatch mot boro som vi ska kunna vinna utan honom. Han är vår viktigaste spelare o tänk om han skadar sig. Han behöver även vara fräsch inför Everton i helgen som är bra mkt viktigare än den här matchen.
    Spela borini el suso istället som behöver speltid.

    Jones hade gärna fått spela också men förhoppningsvis vet BR bäst.

  4. Håller med om Sterling! Varför spela honom? Starkt lag som om det funkar kan ro hem det ganska enkelt. Vill se rörelse, mycket rörelse och platsbyten som förvirrar Boros backlinje. Alla måste vilja ha boll och visa sig för att djupledslöpningar skall kunna bli möjliga. Kom igen nu! YNWA

  5. Kul för Rossiter, debut och mål. Håll i försvaret nu så kanske det är Sakho o Toure som ska spela vidare.
    YNWA

  6. Åh vad skönt att se Enrique spela. Visst att Moreno har spelat bra inledningsvis men jag håller faktiskt Enrique högre. Tycker att han har fått ta alldeles för mycket kritik.

  7. Kan någon övertyga mig om markovic storhet… Jag vet, han är ny i klubben och ung och sådär men det ända jag ser är att han är hyfsat snabb. Inte sterling och sturre snabb utan lagom snabb, det är det ända jag ser. Jag hoppas jag har fel med tanke på dem pengarna vi lagt på honom.

    • Haha kul att vi ser på saker annorlunda Coutinho! Jag tycker Markovic har en riktigt fin passningsfot, bra blick för spelet (huvudet går hela tiden ala Paul S), bra flyt med bollen och absolut kvick!
      Problemet tycker jag är att han försvinner på kanten och vågar inte utmana på sista 3:e delen… Med de egenskaperna hade han passar utmärkt som släppande bakom en anfallarna eller en nummer 10 roll…. Hoppas han så småningom kommer växa i där! Titta noga får du se…

  8. Herregud, Lambert får ju Hannes Stiller att se ut som Usain Bolt

  9. Vi måste vara det engelska ligasystemets absolut sämsta lag när det gäller fasta situationer, få skrämselhicka så fort vi får en hörna eller frispark emot oss.

    Kom igen nu, ett mål i slutet tack!

  10. Ännu ett par riktigt patetiska 90 minuter från ett lag som slutade på andraplats i världens bästa liga förra säsongen och som bara har tappat en endaste spelare av kvalité. Nu vet vi vilken kvalité han egentligen besatt. Inte fanns det bara stjärnstatus i Suarez skills men han fick hela laget att lyfta sig.

    Det har gått så långt att man stundtals är så ointresserad av matchen nu att blicken snarare riktas från streamen på datorn mot en dålig såpa på TV.

    Det är absolut 90 patetiska minuter och jag är jävligt förbannad på hur passiva och motivationslösa spelarna är. Lallana har en och annan bra idé men ingen att spela i det sista klivet. Sterling har fått för stor status i laget och således se ut att ta Suarez roll och vikt på axlarna men saknar samma kvalitét. Med det menar jag att när han får bollen står alla och kollar på och väntar på att han ska göra något mirakulöst.

    Sterling ska ha någon som Coutinho när han är på topp som slår en djupledspassning så han kan utnyttja sin pace och få till ett bra avslut. Han är ingen riktig dribbler och det har man sett. Han är snabb och har ett bra avslut punkt slut.

    Fyfan rent ut sagt. Nu till vår förväntade förlust i förlängningen…..

  11. Andra gången Sterling orsakar ett baklängesmål på övertid inom en vecka… Stackarn, hoppas att det inte sätter sig på psyket allt för mycket! Kom igen nu, vinn på straffar så att vi kan få med oss nåt när allt annat ser åt helsike ut.

  12. Vilken djävla junior tabbe av Sterling!!! Och en idiot tackling av Toure. Tacklar han tidigare tar han bollen…

  13. Vi har iaf bra straffskyttar, alltid något. Denna matchen är bara att slänga i soporna och glömma och fokus nu mot Everton.
    Bäst i lfc var manquillo, sämst enrique o markovic.

    • Bäst Manquillo? Kollade vi på samma match?

      Tyckte att Manquillo var slarvig både offensivt och defensivt. Kändes inte som en högerback i en toppklubb i Premier League.

    • Jag såg lfc-boro, jag vet inte vilken match du såg. Ja, jag tyckte manquillo var bra på sin högerback. Jobbar hårt och pressar bra, samt fyller på och kommer med några inlägg. Jag tycker han håller absolut för oss och kommer bara bli bättre. Du saknar väl g Johnson…

      En annan jag inte fick nämnt var lallana som var bra igår.

  14. Det här känns ganska illa faktiskt. Vi borde faktiskt vara betydligt mycket bättre än så här.

    Ponera att vi hade haft kvar Suarez, han hade varit tillbaks 25e oktober. Nu har vi faktiskt även värvat delvis för Suarez-pengarna.

    Vi borde alltså vara betydligt mycket starkare utan Suarez i år än ifjol. Istället går vi mer eller mindre på mina efter mina och vi har inget sparkapital i kvalité som kommer tillbaks i oktober. Suarez bidrog nog mycket med vinnarmentalitet men vi borde, oavsett acklimatiseringstid, inte vara så här rent ut sagt usla när vi spenderat som vi gjort.

    • Glöm inte att Sturridge var ”det lilla extra” i säsongsinledningen förra säsongen. Minns Stoke, Villa och United där han var den enda målskytten.

      Det är just den skärpa och spets vi behöver igen. Sturridge är klass och när både han och Allen är tillbaka på mittfältet kommer trenden att vända.

    • Absolut – Men tycker inte att han har varit briljant inledningsvis direkt.. men självklart har vi sparkapital där. Frågan är dock om han är spelaren som styr trenden.

      Allen däremot lär inte vara en självklar startspelare när han återkommer. Han var det inte ifjol och tror att så länge Gerrard och Henderson är gjutna så är han inte direkt nära startelvan.

  15. Tycker mig i matchen ikväll skönja vad Rodgers ser i Lallana. Han är väldigt suarez-lik i sitt sätt att finta och hålla bort motståndare, tyckte han var okej ikväll och visade sina kvaliteter. Han sätt att möta boll och vända med den i fart är just det som vi saknat efter suarez, och han har en lustig förmåga att få bollen med sig, precis som vår gamle nummer sju.

    Annars så tyckte jag faktiskt att Lucas var bra, han spelade klokt och bidrog mycket i spelfördelandet.

    Manquillo visade att han ska gå före Glen Johnson, han har visat en hög förmåga i att kunna reparera sina misstag och visar en beundransvärd vilja i både offensivt spel och i det defensiva.

    Rossiter ser man en kille med otrolig potential. Han är född 96 för Guds skull! Och han gör inte bort sig på nåt sätt idag, tvärtom. Spännande!

    Sterling hade väl en halvlyckad dag på jobbet. Tyckte han visar i stunder att han är en superstar in the making, känns som vi ibland glömmer bort att han är 19 år och lägger lite för mkt tryck på hans unga axlar.
    Men bakåtpassen som leder till straffsituationen är den stora plumpen i protokollet. Hans straffmiss tycker jag var lite väntad. 92 + 33 minuter av en spelare som han, med sina start, stopp och riktningsförändringar. Det ger ganska trötta ben och som sagt, jag var faktiskt inte särskilt förvånad när han brände sin straff. Nu hoppas jag har får rejält med vila inför derbyt. Gärna träningsfritt fram till värmningen mer eller mindre.

    Balotelli då? Tja, jag tycke att han gör det bra. Han deltar t o m i presspelet (ibland) och när han väl kommit in ordentligt kan det bli riktigt bra. Blir lite statisk ibland men hans djupledsspel kommer komma när han känner laget och taktiken bättre. Tycker även han visar vilket hot han är från distans. Han hade något eller några fina skott precis från straffområdets början eller strax innan. Nu blev dessa blockade eller undanstyrda, men går de på mål är det mål med största sannolikhet, han har bara kraft i skottet. Och i straffläggningen visar han verkligen att när Gerrard inte spelar ska han slå dem. Kylan, kraften och viljan att slå avgörande bollar. Viktigt.

  16. Glömde bort, Lallana klart bäst i Liverpool. Och Suso visade faktiskt att han förtjänar en plats på bänken åtminstone mot Everton. Hade gärna sett han starta t o m. För det känns surt att bara se glimtar av hans potential. Sett honom på prov tack. Känns som vi slösar bort honom på nåt sätt….

  17. Det var ju såhär det inte skulle se ut, vi skulle inte bli det nya spurs..!!!

    All fin fotboll och medgång från ifjol är som bortblåst nu, sjukt med tanke på det bara var några månader sen vi spelade ”PL finaste boll”!!!

    Hoppas BR plockar in Valdes och framförallt en högerhand som kan styra upp försvarspelet åt oss, för får vi inte vind i seglen snart kan det bli en väldigt plågsam höst, då vi även riskerar att skämma ut oss i CL…

    • det är ju inte direkt bara försvarspelet som behövs förbättras, vi skapar ju inga heta målchanser. Vi kan rulla boll utanför straffområdet men sen blir det inte så mycket mer.

  18. Tycker Sterling var riktigt, riktigt bra i 90 minuter ungefär. Klart bäst i vårt lag, Lallana orkade mer i förlängningen. Och att Mignolet var ”mil” ifrån varje straff håller jag inte med om, han var nära flera gånger, men vilka straffar. 75% var ju helt otagbara uppe i krysset. Patetisk häxjakt på Mignolet för tillfället, och alla bidrar till det, oavsett om vi är från Sverige.

Kommentarer är stängda.